CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Lucinta Luna Mendandan Diri Untuk Isi Masa Kosong Dalam Penjara

12-3-2021 12:53 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2959| Komen: 11

Description: Lucinta Luna mengaku bahawa dia masih boleh mendandan diri walaupun di penjara. Dia juga mendedahkan kemudahan disediakan di dalam Lapas (Lembaga Pemasyarakatan) Pondok Bambu.
Lucinta Luna mengaku bahawa dia masih boleh mendandan diri walaupun di penjara. Dia juga mendedahkan kemudahan disediakan di dalam Lapas (Lembaga Pemasyarakatan) Pondok Bambu.

Lapas adalah tempat untuk memberi bimbingan kepada tahanan di Indonesia. Sebelum istilah lapas dikenal di Indonesia, tempat ini disebut penjara.



Kredit foto: TribunNews

Terdahulu, Lucinta ditahan kerana penyalahgunaan dadah dan ditempatkan di Penjara Pondok Bambu. Di sana dia nampaknya melakukan banyak aktiviti, salah satunya adalah mendandan diri.

Untuk mengisi masa sebagai banduan, katanya. 

Ketika ditemu bual dalam program Kopi Viral di Trans TV baru-baru ini, Lucinta memberikan gambaran keseluruhan mengenai kemudahan di penjara.

“Kemudahan di sana okeylah. Ada salon kecantikan. Kita kan banduan di situ, diuji. Keistimewaan saya adalah salon. Ya, saya sudah mempunyai bimbingan kerja di salon," katanya.


Setiap hari, dia melakukan aktiviti rawatan diri. Tidak hairanlah setelah meninggalkan penjara, dia masih kelihatan bahagia.

“Setiap hari saya melakukan CREAMBATH, mandi lulur. Kan mengisi kekosongan selama setahun, jadi saya cantikkan diri saya sendiri," ujarnya.

Tidak hanya menghabiskan waktu dengan mendandan rambut, Lucinta diminta untuk menjadi jurulatih senaman di sana kerana dia mempunyai tubuh yang langsing.

Melakukan senaman secara rutin, dia mengakui ramai orang gembira dengannya.

“Ada sukan dan senaman. Disebabkan bertubuh langsing, jadi saya dipilih menjadi jurulatih senaman. Semua orang terkejut dan gembira dengan Lucinta Luna. Kami bergaul antara satu sama lain dan makan bersama. Ya (gembira) dunia baru," katanya.

Lucinta Luna pasti gembira kerana dia bebas. Walaupun di penjara, dia melakukan banyak aktiviti bermanfaat, dia tidak mahu kembali ke sana lagi walaupun dia merindui rakan-rakannya yang dibantu di Penjara Pondok Bambu.

Dia juga sering termimpi rakan-rakannya di sana setelah dia bebas. Tetapi, tidak mahu terjebak dalam dadah dan kembali ke sana lagi.



Justeru, dia meminta orang ramai mendoakan agar dia tidak kembali ke penjara.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote husna_amal 12-3-2021 02:40 PM
dia ni dah merasa masuk penjara, produk tempatan kita sajat bila pula nak dihumban ke dalam penjara pula.
Quote Redmyvi 12-3-2021 04:26 PM
Kalau mcm ni ramai la org nk masuk penjara..  penjara bkn tmpt yg bg pengajaran..
Quote helicornia 12-3-2021 05:58 PM
dia masuk penjara lelaki ke perempuan?siap ada salun tu
Quote djzara81 12-3-2021 06:20 PM
Woww sampai bole cream bath ya? Spesial sgt ke treatment si LL kat penjara sana?
Quote tikusmakmal10 13-3-2021 03:55 PM
iolls kurang rengsa dengan sheolls sebab x sekecoh bangjad
Quote Jorja 14-3-2021 10:55 AM
Long legs {:love
Quote neerxa 15-3-2021 01:20 AM
Tak keluar lg ke dari hotel besi?
Quote makcun14 15-3-2021 02:32 PM
Jangan naif sangat boleh tak. Kalau dah masuk lokap tapi masih dapat special treatment tu, paham sendiri je la mesti kena jadi sugar baby pegawai kat dalam tu. .. adakah sis sanggup ?
Quote Ain_h 17-3-2021 11:41 AM
Wow Lain macam, banduan pun boleh berucap
Quote atiqah0206 18-3-2021 07:34 PM
{:hypnotize{:hypnotize{:hypnotize{:hypnotize{:hypnotize{:hypnotize{:hypnotize{:hypnotize{:yameteh{:yameteh{:yameteh{:yameteh{:yameteh{:yameteh{:yameteh{:yameteh{:yameteh{:yameteh{:yameteh{:yameteh{:yameteh{:yameteh
Quote kuchibambam 19-3-2021 02:31 AM
penjara wanita ke..abis aurat org perempuan lain camne?

Lihat semua komen(11)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 12:12 AM GMT+8 , Processed in 0.167774 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top