CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Lihat artikel

Alicia Amin Penat, Bosan Dengan Orang Yang Suruh Tutup Aurat

12-3-2021 11:58 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 6753| Komen: 49|Original author: Oleh: Saiful

Description: Alicia Amin nampaknya sedang bahagia menikmati fasa berbulan madu dengan suaminya.
Alicia Amin nampaknya sedang bahagia menikmati fasa berbulan madu dengan suaminya.

Namun pada masa yang sama, sentiasa ada yang mempersoalkan tentang aurat.


Ada yang bertanya bagaimana jika anda menutup aurat, Allah akan lebih sayangkan anda.

Melalui IG Story, model dan pelakon ini ada mengulas mengenainya.


Foto: IG

“Bagaimana jika saya menutup aurat tetapi saya seorang perempuan jalang, adakah Allah akan lebih menyayangi saya?"tanya Alicia.

Tambah Alicia, dia dah penat dan bosan dengan orang yang berharap supaya dirinya menutup aurat satu hari nanti.





"Saya sangat bosan dengan orang seperti, 'Insyaallah anda akan menutup aurat suatu hari nanti okay. Insyaallah bermaksud apbila tuhan mengizinkannya dan jelas Tuhan belum mengizinkannya lagi, tambahnya.




Alicia turut membanding Malaysia dengan Singapura tentang isu pemakaian tudung.

Katanya sesiapa pun tak boleh meminta orang lain untuk memakai tudung jika mereka tidak mahu." -CARI


Bagus

Marah
1

Terkejut
1

Sedih

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Adrif

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote SayaSayangMama 12-3-2021 12:07 PM
Skrg xjalang ke tanya je maaf
Quote JalaEmas 12-3-2021 12:12 PM
baru perasan, betul mcm acik porum ckp.. muka sheolls ada iras MK..
Quote Kurex 12-3-2021 12:15 PM
Salah sorang model yg membuatkan dress mahal tampak murah
Quote sharlenetexas 12-3-2021 12:34 PM
Sepul duk up minah ni pulak. Tiap2 minggu minah ni. Risteena merenyam dah nikoh sepul tak up lagi ke thread?
Quote Belibis 12-3-2021 12:34 PM
Kebosanan itu akan menjadi penyesalan bila menutup mata.
Quote Nnasda53 12-3-2021 12:39 PM
Orang doakan pun ko tak suka.
Kesiannya hidup.
Quote lattehazelnut 12-3-2021 12:41 PM
Kurex replied at 12-3-2021 12:15 PM
Salah sorang model yg membuatkan dress mahal tampak murah

Agree..
ramai model lain kurus, tinggi, kulit tan, muka xlawa tp bila pose model nmpak high end..
Quote dudaberhias 12-3-2021 12:42 PM
Biar betul dikkkk korang suruh alicia amin tu tutup aurat... Bentuk lah iman beliau dari dalam.. mungkin dia tak tahu apa2 tentang agama, ada yang sembahyang pun tak tahu... Tapi kita suruh orang tu tutup aurat maknanya membentuk orang tu dari luaran, bukan dalaman... Sape biasa tengok filem wali sanga indonesia, islam di sebarkan melalui sesuai dengan budaya masyarakat sana dan dari dalam... Takde pun tengok wali2 tu gigih suruh orang menutup aurat, padahal time tu semua berkemban. Elok je islam tersebar dengan suburnya.
Quote dudaberhias 12-3-2021 12:43 PM
Kurex replied at 12-3-2021 12:15 PM
Salah sorang model yg membuatkan dress mahal tampak murah

Rasanya kalau dia model untuk Chanel pun iols rasa baju2 dia pakai tu dari Ten Ten
Quote lattehazelnut 12-3-2021 12:45 PM
Da xnak perhatian xpayah la buat statement mengundang.. ko buat hal sendiri je xde org nak pedulik..
Quote navyna 12-3-2021 12:49 PM
Kat malaysia ni boleh ye bebas berbikini walaupun mandi2 manda kat air terjun nun celah hutan? tak kira separa bogel ke tu? kalau kat pantai2 tumpuan pelancong mcm tioman ke redang ke, dh tak pelik la kot
Quote dudaberhias 12-3-2021 12:53 PM
navyna replied at 12-3-2021 12:49 PM
Kat malaysia ni boleh ye bebas berbikini walaupun mandi2 manda kat air terjun nun celah hutan? tak k ...

Kalau alicia amin confirm boleh je di mana2, rasanya bogel pun boleh.... sebab kalau penguatkuasa datang nak tangkap pun deorang konfius nak tangkap ke tak sebab rupa macam suku orang asli dalam hutan atau bunian... Kang tangkap di anggap menghina orang asli dan rakyat bunian...
Quote KIM.K 12-3-2021 01:06 PM
apo dio ni lak mencapub tiap hari kek porum
Quote Kurex 12-3-2021 01:20 PM
dudaberhias replied at 12-3-2021 12:43 PM
Rasanya kalau dia model untuk Chanel pun iols rasa baju2 dia pakai tu dari Ten Ten

Kalau uols bagi dia baju, uols jena sental kuat2 tau, daki dia melekat nanti
Quote Kurex 12-3-2021 01:22 PM
lattehazelnut replied at 12-3-2021 12:41 PM
Agree..
ramai model lain kurus, tinggi, kulit tan, muka xlawa tp bila pose model nmpak high end. ...

Bersepah fizikal mcm dia dekat us nun kerja supermarket & kilang je
Quote anilanil 12-3-2021 01:33 PM
Dah alang2 muka tiada seri ko pakai niqab je la rajalapar..
Quote adelea 12-3-2021 01:36 PM
ignore je alisya oii
dah ko nak bagi org bercakap
pastu ko yg stresss

ramai je kat luar sana
solat x tinggal, siap hafaz quran
tapi tak tutup aurat ..

so ignore je ...
doa semoga allah pelihara kau and bagi hidayah ...
Quote Adrif 12-3-2021 02:12 PM
KIM.K replied at 12-3-2021 01:06 PM
apo dio ni lak mencapub tiap hari kek porum

kan.. pelik jugak asyik keluar muka dia ja..

mengharapkan publisiti macam ni ja ka nak stay relevant
Quote minah_selekeh 12-3-2021 02:48 PM
Kenapa bodoh sangat statement tu? Kalau pakai tudung tapi jalang? Kalau ko tak jalang pastu pakai tudung, maknanya ko jadi orang yang menutup aurat dan tak jalang. Apsal la suka bring in unnecessary argument macam ni.. Just say that you don't want to tutup aurat and goooo!

Lihat semua komen(49)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 07:51 PM GMT+8 , Processed in 0.265118 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top