Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Shuk Sahar Risau Tak Ada Duit Masuk Bank Tiap Bulan, Terpaksa Jual Air Dan Kuetiau

11-3-2021 12:28 PM|Oleh: Saiful| Komen: 112

Hampir dua bulan kisah kecurangan Shuk Sahar menjadi buah mulut orang ramai.

Shuk meletakan semua adalah disebabkan kesalahannya sendiri namun sebagai manusia pastinya akan melakukan kesalahan.

"Saya tahu tentang kelemahan diri sendiri. Saya tidak kata apa yang telah saya lakukan itu tidak salah. Sebab kalau tidak salah, perkara seperti ini tidak akan berlaku.

"Jadi sebab saya sedar kesalahan yang telah saya lakukan, maka saya terima kesalahan tersebut dan mencari jalan untuk pulihkan semula perkara yang sudah berlaku,"katanya keoada Kosmo.

Foto: IG

Macam semua tahu, disebabkan isu panas iyu Shuk telah ditamatkan kontrak sebagai penyampai radio.

Saya tidak berkecil hati selepas ditamatkan kontrak, cuma rasa sayang. Sebab sudah empat tahun saya bersama dengan Hot FM.

"Selama empat tahun, saya sudah selesa bekerja di situ mengendalikan segmen Geng Pagi Hot bersama Fizie dan Shuib.

"Selepas Shuib mengundur diri, kalau ikutkan team baharu nanti saya akan mengendalikan segmen Geng Pagi Hot bersama Fizie dan Mark Adam. Tapi nampaknya tidak ada rezeki di situ," tambahnya.



Shuk mengakui dia rungsing fikir duit dan komitmen bulanan.

enamatan kontrak sebagai penyampai radio sekali gus menghentikan aliran gaji bulanan ke dalam akaun banknya.

"Alhamdulillah, saya kini menjalankan perniagaan menjual kuetiau, yang diberi nama Keowteow Sup Papa Shuk di Denai Alam serta perniagaan minuman di Wangsa Maju.



"Sebelum ini saya langsung tak pernah terfikir untuk buat bisnes. Saya menyesal juga sebab kalau daripada dahulu saya ada perniagaan, sekurang-kurangnya sudah ada jaminan.

"Tetapi saya percaya setiap ketentuan yang Allah SWT dah rancang pasti ada sesuatu untuk saya." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
0
0
Komen: 112
Komen

Previous : Peminat Puji Didie Alias Body Masih Mantol

Next       : Shooting Ditangguh, Farhan Asri Kena Ejek Sebab Jual Roti Telur

Komen Terbaru

Quote Belibis 19-3-2021 11:43 PM
lattehazelnut replied at 11-3-2021 01:33 PM
Bini kau yg over confident xpe jatuh miskin janji syuk kat sebelah.. hadap lah..

Jantan bodow jer percaya bini sanggup miskin,asal laki ada di sisi.masa berduit memang kata sanggup susah,bila betul2 susah,ko setia macam anjing pun takde makna.

Lain-lain Komen

Quote uori 11-3-2021 12:30 PM
dan uke
Quote Orix 11-3-2021 12:31 PM
propa jahhh
Quote epuepy 11-3-2021 12:33 PM
Entah la syuk oii. Mungkin dgn cara ni ko lagi menghargai anak bini ko. X mencelup merata dh
So aku doakan rezeki ko murah.
Quote makneng 11-3-2021 12:37 PM
So nak raih simpati netizen la nih? Sbg seorang netizen.. Mak malas nak simpati dgn kau ye. {:nose
Quote kaseh80 11-3-2021 12:50 PM
Cheap publisiti
Quote tumpanglalu74 11-3-2021 12:51 PM
Hancor made depan..  Yang lain tu mohon terase.  Korang pon sama..  Belom hancor je lagi.  Jabatan Netizen Negara takkan berdiam diri..  Berani buad berani la tanggong.

Bohsia2 pulak usah nak menggatal meleleh macam mayonis.  Sume yang dah terskendel dengan korang tu semuanye menyesal sebenornye..  Fugi bini dorang lagi wangi.  
Quote kuchenta_81 11-3-2021 12:54 PM
Ooo kat Denai eh? boleh la iols pandang2 jeling2 kedai ni nanti hahaaa
Quote fifie_olin 11-3-2021 12:56 PM
dia ni baru pindah rmh baru kan
agak mewah jgk
jgn pindah ke downgred dh la ye shuk
lenkali jgn buat hal dgn bini ...ni la padahnya
org kata gaji keje DJ agak lebat
Quote Redmyvi 11-3-2021 01:02 PM
skandal tak tlong abg shuk ker.. ala cian..
Quote ajinomotonosuga 11-3-2021 01:03 PM
Dah la hodoh

Bodoh plak tu

Gemok lagi..pastu lagak bijak

Beso kepala dulu konon untouchables ..ingat klo buat taikkkk pun depa tetap back up n amik aku

Ko bodoh la gemok..dapat sundal bodoh..bini pun bodoh

Ko tau dak caner nk jadi profesional dlm karier ko..ko pnh pikir? Reputasi sponsor...goodwill sponsor..uihhh ko kne jalan pijak smut tak mati..tp ko berlagakkk!! Ko jalan pijak bewak pun bewak masuk sepital..bodoh

Sekali pun ko tak sebut Allah swt pemberi rezki..ko agak sinar fm ke kasi ko makan or Allah swt???

Tu laaaa..lenn kaliii klo hodoh jaga pangai tuh

Klo bodoh pi blajor..tanya yg pro mcm awie rosyam aznil..ni sme polohan taun tahan dlm industri ..ko?

Dah laaa ..letih layan oang bodoh
Quote kakakgarang 11-3-2021 01:11 PM
kau sedar kesalahan kau sbb kau takut takde duit je..

kau ingt aku caye ke dgn kata2 kau..

MO kau semata nk dptkan duit je.. sanggup la mencapup utk naik kan nama... sanggup la malu kan diri. semata!!!


DASARRRRRRR KAKI PUSSYCATDOLL.. DASARRRR KAKI TONGGANG AIR SETAN..!!!
Quote asmara_me 11-3-2021 01:13 PM
segala job sebelum ni memang tak menyimpan ke? seriuslah, masyuk kot sebelum kes dia viral. kenapa gaya langsung mcm takde simpanan kecemasan ke ape? SPM dia ni dulu berderet A, tiber haha
Quote Trumpettt 11-3-2021 01:18 PM
Semoga berjaya..mungkin kalau kontrak hotfm tak tamat masih tak putus hubungan ..ada hikmah. Kt mana tmpt ni..
Quote kucingitam 11-3-2021 01:25 PM
propa lebey..
Quote lattehazelnut 11-3-2021 01:33 PM
Bini kau yg over confident xpe jatuh miskin janji syuk kat sebelah.. hadap lah..
Quote Mawar91 11-3-2021 01:35 PM
Npe heol still x Tuka nme IG tu?
Quote irish_ieka 11-3-2021 01:42 PM
propahhh. tak mustahil ko curang repeat lg tu. dasarrr. yg bini pon lagi la bodoh pekat. kalau intention ko nk ambush laki ko je tkde niat nk cerai pon ko tkyah la gigih pergi viralkan laki ko. sbb nnt ko jgk kene hadap muke penganggur. ko nangis2 je la dpn pintu tu sorg2 pui.
Quote aemon 11-3-2021 01:48 PM
Allah tegur tu.masa memantat tak ingat.dah jatuh terduduk baru menyesal.
Quote kechikchomel 11-3-2021 02:42 PM
"Selepas Shuib mengundur diri, kalau ikutkan team baharu nanti saya akan mengendalikan segmen Geng Pagi Hot bersama Fizie dan Mark Adam. Tapi nampaknya tidak ada rezeki di situ," tambahnya.

kiranya riena diana tu last minit punya decision la?

Lihat semua komen(112)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top