Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Saya Bukan Pergi Bercuti, Tapi Untuk Belajar" - Syed Saddiq

8-3-2021 02:52 PM Komen: 10
Ahli Parlimen Muar Syed Saddiq Syed Abdul Rahmah akan meninggalkan kawasan dan pengundinya selama sebulan untuk menghabiskan pengajiannya di luar negara.


Kredit foto: IG Syed Saddiq

Syed Saddiq ditawarkan biasiswa penuh bagi pengajian di Nasional Univercity of Singapore (NUS), Lee Kuan Yew School of Public Policy dan telah memulakan pengajian sejak September tahun lalu.

Katanya, pengajian sebelum ini dilakukan secara maya dan beliau perlu masuk ke kelas secara fizikal bagi menghabiskan pengajiaan tersebut.

Saya bukan pergi bercuti tetapi untuk belajar. Saya harap pengajian saya dalam bidang public policy ini menjadikan saya sebagai ahli Parlimen dan penggubal dasar yang lebih baik untuk Muar dan Malaysia, katanya.



Serentak itu Ahli Parlimen Muar itu memulangkan gaji bulan Mac selama sebulan untuk kegunaan Parlimen Muar.

Manurut Syed Saddiq beliau tidak layak untuk menggunakan wang gaji tersebut sedangkan masanya sebagai wakil rakyat digunakan untuk menyambung pelajaran.

Terima kasih rakyat Malaysia. Terima kasih Muar. Doakan perjalanan pergi pulang saya selamat, katanya.


Sumber: Suara Merdeka

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 10
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ahi_mason313 9-3-2021 01:54 PM
teruskan YB

Lain-lain Komen

Quote songhara1226 8-3-2021 04:18 PM
Ok diq, sian pulak nnti kena jetlag sebab johor ke singapore kan jauh.....

Nnti transit kat DUBAI jgn turun kapal terbang pulak, nnti kan acik pramugari x perasan kau gi jenjalan beli kacang kat airport tu.... pastu kena tinggal pilot

Nak gi tandas nnti bgithu je pilot jgn malu pulak, nnti dia berhenti lah dekat bangladesh, pastu jgn lupa bawa duit 20 sen nk masuk tndas tu

Pastu kang, rajin2 lah belajar budaya singapore, nnti kang culture shock pulak.....
Quote isbritneybich 8-3-2021 04:43 PM
sebelum masuk politik tak pernah tengok dia bercakap tapi sekadar assumed la dia bagus konon debater gitu gini kan. lepas tengok dia jadi menteri buat interview, press conference semua..hmm tahap ni je rupanya. PPM debaters tu jauh lagi hebat. but almaklumlah, most of them tak belajar la kat local unis or tak kuasa nak join debating kat top unis kan belajar pun dah susah mana nak enjoy lagi. so dapat la belen2 gini menang best debater asia
Quote rajamoney 8-3-2021 05:14 PM
cybermacai2 pencinta ss terus la mengharapkn borang spa update status utk dpt keje gomen

prffffffffffffffffght
Quote Manjahati 8-3-2021 07:00 PM
Moga yg baik baik sahaja utk ss
Quote Perawankota 8-3-2021 08:03 PM
Oklah.. Dia pulangkan gaji bln mac.. Apalah Sgt nk dibanding kan dgn pendapatan dia
Quote tripleid 8-3-2021 08:24 PM
menteri abahcow pergi cuti-cuti new zealand  makan gaji buta tak nak derma kat org segamat ke gaji 2 bulan tu..?


Quote TOPwind 8-3-2021 09:46 PM
dermalah berapa banyak pun tiada kesan  pun ia mcm curah air kat sungai je.
simpan duit tu- utk hari tua
Quote notM 8-3-2021 10:34 PM
Cerita sedih la konon Nye....

Meols Tak berkenan dgn ex UMNO mana2
Quote Normabaru 9-3-2021 08:55 AM
Hanya di msia je menteri makan rasuah xde bt keje dan xde education boleh jadi menteri.. Kat luar negara semua letak jawatan.. Belum convicted pon dh resign.. Msia? Tunggu kucing btanduk pon belum tentu sedar diri..

Kesian betul jadi rakyat msia.. Menteri sendiri selfish semuanya..
Quote ahi_mason313 9-3-2021 01:54 PM
teruskan YB

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top