CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Encik Sajat Nak Murtad Kenapa Salahkan Orang Lain, Bukan Diri Sendiri?" - PU Syed

2-3-2021 11:27 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 11833| Komen: 67

Description: Belum reda isu diburu JAIS, usahawan kosmetik Sajat 'mencari pasal' lagi dengan membuat dakwaan seolah-olah mahu keluar dari agama Islam.
Belum reda isu diburu JAIS, usahawan kosmetik Sajat 'mencari pasal' lagi dengan membuat dakwaan seolah-olah mahu keluar dari agama Islam.

Perkara ini mencetuskan kekecohan ramai termasuk Pencetus Ummah (PU) Syed Mohd Bakri yang tertarik untuk memberi nasihat kepada Sajat.



Kredit foto: IG

Menerusi hantarannya di Instagram, PU Syed mempersoalkan Sajat yang seolah-olah menyalahkan pihak lain yang mendesaknya berbuat demikian.

Tegasnya, Sajat sepatutnya meletakkan kesalahan di atas bahu sendiri yang semakin hari semakin hanyut dek kemewahan dunia serta dunia khayalan ciptaannya.

"Murtad bukan jalan penyelesaian kepada masalah yang Encik Sajat hadapi," tulisnya.


Kredit foto: IG PU Syed


Perkongsian tersebut telah dikongsikan pendakwah bebas tersebut menerusi akaun Instagram untuk tatapan pengikut media sosial miliknya.

Terdahulu, Sajat penah meluahkan hasrat untuk keluar daripada agama Islam selepas dia didakwa atas tuduhan berpakaian seperti wanita sehingga menyebabkan agama Islam dipandang hina.




Sumber: BeautifulNara

Bagus
4

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (5 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rajamoney 2-3-2021 11:44 AM
ko nk murtad ke ko nk mampus ke netizen bodoh je amik tau psl pondan ni
Quote BicaraHatiku 2-3-2021 11:51 AM
Kifarah dah sampai la tu wey dalam kesesatan lah ko selagi tak bertaubat/bersyahadah semula. Tu je...tengok mata dia pun dah semacam  sakit rohani!



[youtube]nAMEwXsVltM[/youtube]
Quote makneng 2-3-2021 11:53 AM
Jgn semua benda nak salahkan keadaan sekeliling. Sedikit sebanyak punca tu dtg dari diri sendiri. #heshejustanattentionwhore
Quote mohdcrow 2-3-2021 11:58 AM
D.R.A.M.A    S.A.N.G.A.T
Quote Tinot7 2-3-2021 12:04 PM
BicaraHatiku replied at 2-3-2021 11:51 AM
Kifarah dah sampai la tu wey dalam kesesatan lah ko selagi tak bertaubat/bersyahadah semula. Tu je.. ...

Dia pakai contact lens rasanya
Quote syidasaleh 2-3-2021 12:05 PM
Drama apa la sajat ni buat. Tetap la nak salahkan org sekeliling. Mcm la selama ni org pakat letak pisau kat leher suruh dia ikut. Nasihat org pun hang tak mau dgr pastu nak acah2.
Quote kosukeconan 2-3-2021 12:07 PM
PU Syed who??
diam la oi.. nak bagi nasihat kat orang, tp empathy xda langsong.. sila berambos

i bukan nak sokong sangat sajad nih
tp dia ni mkin kena attack, mkin la dia buat drama mcm ni
pendekatan utk heols ni kena lembut lah, bukan main terjah jah
Quote Duriand24 2-3-2021 12:09 PM
Jiwa heols tenat. Hrp dpt hidayah Allah.
Quote BicaraHatiku 2-3-2021 12:24 PM
Tinot7 replied at 2-3-2021 12:04 PM
Dia pakai contact lens rasanya

Bukan...mata dia sesuatu jer..

Quote anggeriklatifah 2-3-2021 12:25 PM
Jap PU Syed ni yg dulu tu kan tglkan bini kahwen dgn permpuan mne kat thailand
dgn bini first ada 5 anak tu kan
pastu dia cakap bini dia yg ke 2 layan lagi baik
dia tu ke????
Quote fairy_fairy 2-3-2021 12:25 PM
Attention seeker macam ni satu jer ubatnya, bagi silent treatment terus.
Quote Campanula 2-3-2021 12:35 PM
anggeriklatifah replied at 2-3-2021 12:25 PM
Jap PU Syed ni yg dulu tu kan tglkan bini kahwen dgn permpuan mne kat thailand
dgn bini first ada 5 ...

ha..dia yg ada kes tinggal bini tu kan...walaupun sajat salah...syed ni lagi aku menyampah..kalau bab artis laju ke dia menghencap..kalau bab geng PU dia pesan x baik aibkan orang
Quote cicicumel 2-3-2021 12:35 PM
what if sajad bunuh diri?
mesti Malaysia akan dikecam satu donia..esp geng2 human rights...
Quote Kurex 2-3-2021 12:47 PM
Tak sokong sajad, tapi knp masa geng dahik & puihh takde pun geng2 kau bising?
Quote irvene 2-3-2021 12:52 PM
nak attention je pondan ni. eeeuuu sangat. tak rasa tenang dalam diri dah tu. banyak sgt dosa.
Quote Redmyvi 2-3-2021 01:03 PM
cicicumel replied at 2-3-2021 12:35 PM
what if sajad bunuh diri?
mesti Malaysia akan dikecam satu donia..esp geng2 human rights...

aku pun rasa cmtu weh kalau sajat amik tindakan bunuh diri konfem umah lgbt dan human right pelosok dunia menghentam malaysia.. kononnya kebebasan individu
Quote Buritan 2-3-2021 01:14 PM
makneng: Jgn semua benda nak salahkan keadaan sekeliling. Sedikit sebanyak punca tu dtg dari diri sendiri. #heshejustanattentionwhore



Koh koh demi tetek plestik puki plestik sggup murtad.. koh koh..
Quote Nenasketum 2-3-2021 01:51 PM
BicaraHatiku replied at 2-3-2021 11:51 AM
Kifarah dah sampai la tu wey dalam kesesatan lah ko selagi tak bertaubat/bersyahadah semula. Tu je.. ...

Buat bideo pun amik angle yang dia rasa paling cun.
Orang macam ni Covid pun tak hengen dekat
Quote BicaraHatiku 2-3-2021 02:01 PM
Nenasketum replied at 2-3-2021 01:51 PM
Buat bideo pun amik angle yang dia rasa paling cun.
Orang macam ni Covid pun tak hengen dekat


rasa cam nak tampor jew iols.

Lihat semua komen(67)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 12:59 AM GMT+8 , Processed in 0.087569 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top