Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Peminat Suka Lagu Elly Mazlein Sebab Ada Lirik Korea

1-3-2021 04:17 PM| Komen: 25

Penyanyi dan pelakon popular Elly Mazlein mengakui teruja apabila single terbaharunya, Dusta Cinta menerima maklum balas positif daripada peminat muzik tempatan. 

Elly atau mesra disapa Kak Lina berkata, antara yang mencuri perhatian pendengar adalah lirik bahasa Korea yang diselitkan dalam salah satu 'verse' lagu ciptaan Aina Abdul itu. 

Foto: IG

"Alhamdulillah, tidak menjangka lagu ini mendapat respons yang begitu baik daripada peminat, lebih-lebih satu 'verse' bahasa Korea dalam lagu ini.

"Saya dan syarikat rakaman bersepakat untuk menyelitkan bahasa Korea dalam lagu ini kerana melihat kepada fenomena masyarakat Malaysia yang menyukai drama dan lagu Korea. 

"Malah saya juga peminat Korea. Jadi, tak salah rasanya kita bawakan sedikit pembaharuan yang baik dan sentuhan berbeza untuk single terbaharu ini," katanya.



Menurut Kak Lina, peminat tidak sabar untuk melihat dirinya menyanyikan secara langsung lagu itu.

"Disebabkan lirik lagu ini diselitkan bahasa Korea, saya menerima pelbagai mesej daripada orang ramai yang tak sabar nak lihat saya nyanyikannya secara langsung. 


"Saya bersyukur ketika proses rakaman, Aina dan Life Records banyak membantu untuk memastikan sebutan bahasa Korea dibuat dengan betul. Aina ada bertanya dengan sahabatnya yang menetap di Korea ketika itu. Begitu juga dengan Life Records yang sentiasa memastikan sebutan bahasa Korea dirakam dengan tepat," katanya. 

Lagu hasil ciptaan sepenuhnya, Aina Abdul itu kini menduduki carta trending nombor 32 di YouTube. -CARI

Sumber: Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 25
Komen

Previous : Buang Ego - Zarina Anjoulie, Yas Rujuk Semula

Next       : Uyaina Arshad 'Koyak' Dikritik

Komen Terbaru

Quote missmeornot 4-3-2021 12:18 AM
makadek replied at 3-3-2021 11:32 PM
Dulu dn kini benci ...cinta jd cincaaaa
Hotak dia

Tu la. Xbole ke sebut elok2

Lain-lain Komen

Quote Kurex 1-3-2021 04:38 PM
Ramai sgt ye nak jadi korea walaupun muka jawa..
Quote aijinmisaki 1-3-2021 04:53 PM
Hodohnya make up dia first pic tu
Quote cikkilata 1-3-2021 06:31 PM
aijinmisaki: Hodohnya make up dia first pic tu

Aah.. teruk sgt shading tu...
Quote Normabaru 1-3-2021 07:10 PM
Ok ni kalau @kiah_mai_pulak tengok mesti suka gelabah teks sebab ada rambu ramba..hahahaha

Sorry mazenah tinah oiiiii
Chuols ni over tawwww
Xpyhla pkai liptik ghuper itu..
Melayu tu melayu ajer laaa
Sebok nk key pop sgttt...
Quote love_warrior 1-3-2021 07:22 PM
Aina abdul kan composer Lagu kakapompom
Quote MadameOnion 1-3-2021 07:26 PM
Ni awat shading tak blend bebetul? Pemalas betul mekap artis
Quote dudaberhias 1-3-2021 07:32 PM
Kulit dia coklat atau kuning tak sesuai ka mekap rhoper gitu. Baik mekap persis opera cina atau jadi getai singer jah tu masuk akal jugak.
Quote fuyupoktek 1-3-2021 07:55 PM
aijinmisaki replied at 1-3-2021 04:53 PM
Hodohnya make up dia first pic tu

Make up dia mmg slalu hodoh lawa lagi dia jd mak lailer je
Quote kiah_mai_pulak 1-3-2021 08:22 PM
Normabaru replied at 1-3-2021 07:10 PM
Ok ni kalau @kiah_mai_pulak tengok mesti suka gelabah teks sebab ada rambu ramba..hahahaha

Sorry  ...

hahahahhahahahaa
Quote budakshinchan 1-3-2021 08:28 PM
hidung dia dah mcm hidung Nasha Aziz
Quote Normabaru 1-3-2021 08:40 PM
kiah_mai_pulak replied at 1-3-2021 08:22 PM
hahahahhahahahaa

IMG_20210301_203925.JPG
Close up utk Teks gelabah reramai rambu ramba yareebaa yareebaaaaaa
Quote MakareyumSuciey 1-3-2021 09:22 PM
Normabaru replied at 1-3-2021 08:40 PM
Close up utk Teks gelabah reramai rambu ramba yareebaa yareebaaaaaa

#tetekshower uols...hehehe
Quote YomiuriLandMae 2-3-2021 12:33 AM
btol ke diva aa dah x sebulu dgn kepom? jln2 dkt twitter heshe mcm ada maki si kepom ni..
Quote Purplehag 2-3-2021 07:46 AM
Tengok bakat, bukan mekap
Quote Redmyvi 2-3-2021 09:30 AM
Mekap retis dia failed betul.. nampk tak elok mekap..
Quote September14 2-3-2021 09:41 AM
Itu mekap utk video clip kut tu yg tebal smcam bagi effect

Klu tgk dia jd host ok je mekap dia lawa

Lagu dia x best.. aina ni lagu dia mcm balad dedulu.. prefer lg lagu hael lbh fresh wlupun ramai kutuk dia x lyak menang lagu tbaik. Bg iol lagu dia yg masuk ajl terbaru ni smua best
Quote cupu 2-3-2021 09:50 AM
Amenda la rambu ramba dkt tetek tu...tarik kang...
Quote missmeornot 2-3-2021 10:24 AM
Lepas dengar lagu kak kepom baru paham kenapa tok pinaz menyampah org suka nyanyi slang "t". Memang  xsedap bunyinya. Meols pun jd menyampah nk dengar
Quote buapakperut 2-3-2021 09:48 PM
shading hidung tu dh melmpau macam idung bambi dah macam berdaki pun ye.

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top