Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Gadis Bertudung Bangga Pakai Bralette, Aduh Mangsa Fesyen Ke Apa Ni?

28-2-2021 12:50 PM Komen: 114





Bertudung tetapi seksi tidak lah terlalu menghairankan walaupun ia sememangnya berdosa dalam agama. Namun bertudung tetapi memakai 'bralette' di luar sangat mengundang mata memandang serta 'keyboard warrior' mengecam.

Dan ianya bukan dilakukan di dalam rumah tetapi di kawasan khalayak ramai, kemudian dipamerkan ke media sosial lalu berbangga dengan fesyen terkini.

Lebih dasyat apabila ada yang menuduh penegur sebagai pendengki kerana tidak memahami konteks fesyen sebenar. Betul ke?


Foto :Twitter

Pada mulanya, gadis tersebut mempertahankan pendiriannya yang tetap bertudung dan tidak menampakkan kulit. Segala kecaman dijawab ibarat menegakkan benang basah, namun apabila ianya trending di Twitter, dia terus mengunci akaunnya.

Bagi netizen pula, respon yang diterima berbelah bahagi. Bagi yang kagum, mereka menjadikan idola kerana berani berpakaian sebegitu di luar.


Manakala bagi yang merasakan ianya adalah salah pula berpendapat ianya adalah keinginan wanita bertudung yang mahu kelihatan seksi tetapi tidak mahu merasakan ianya salah.

Foto : Twitter

Malahan menurut seorang lagi rakannya, dia sendiri yang tidak mahu mendengar nasihat untuk berpakaian lebih sopan. Jadi ini adalah masalah peribadi. Mungkin dengan teguran secara terbuka, gadis tersebut akan menilai kembali penampilannya. Anda rasa bagaimana? - CARI





Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 114
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote rogayahtop 12-3-2021 03:02 AM
Kalau ckp tak ukur saiz pinggang di badan sendiri consider body shaming ke? Tp kalau dah garis unta pun nampak berselirat tu nak cakap apa lagi dik

Lain-lain Komen

Quote azimodin 28-2-2021 12:52 PM
Jijiknya style sheouls. X ukur baju di badan sendiri
Quote Itzy 28-2-2021 01:00 PM
azimodin: Jijiknya style sheouls. X ukur baju di badan sendiri



Aah akunpun baru nak tulis jijik gak tengok kau dah tulis dulu hahaha. Buruk nau, sakit hati sakit mata tengok. Dh pakai camtu baik tak payah pakai tudung, buat malu islam. Gilo akhir zaman betul
Quote Kurex 28-2-2021 01:02 PM
Tak pakai tudung pun kalau dah gini gayanya, memang buruk la sis
Quote bondeh 28-2-2021 01:03 PM
Ada je meolls jumpa fashion cam gini tapi pemakainya selim haluih takde terjojol pastu warna baju hitam so tak menyerlah. Ini aiyoooo
Quote azimodin 28-2-2021 01:10 PM
Kurex: Tak pakai tudung pun kalau dah gini gayanya, memang buruk la sis


Tepat sekali
Quote misc 28-2-2021 01:19 PM
Buruknya.                                          
Quote supermum 28-2-2021 01:36 PM
Even kalau tak pakai tudung pun, fesyen ni hauk and sakit mata tengok.  Aku tak faham kenapa org pakai single pastu pakai baju kat dalam. Yang tak bertudung, pakai je lah singlet je. Yang bertudung pulak, what's the point? Doesnt make sense.
Quote evlinne 28-2-2021 01:36 PM
Edited by evlinne at 28-2-2021 03:32 PM
bondeh replied at 28-2-2021 01:03 PM
Ada je meolls jumpa fashion cam gini tapi pemakainya selim haluih takde terjojol pastu warna baju hi ...


Ada ke uols body selim pakai pesen gini?
Kenapa iols tak penah jumpa lg
Zizik yach hijabitch pakai gini nggak punya kemaluan apaan
Quote otai_g 28-2-2021 01:47 PM
Mcm kat indon je. Sblm kecam baik siasat dulu. Bnyk page batak like yg suka recycle cerita. #bijakmenilai
Quote kookiechip 28-2-2021 01:48 PM
Malu betul tengok cara berpakaian sheols.
Pernah tengok perempuan bertudung pakai gini. Tapi bralette dgn inner tak ketat. Boleh kata nampak semenggah sikiiiiiit. Yang ni nampak macam balut nangka
Quote dudaberhias 28-2-2021 01:49 PM
gadis ke tu?
kenapa body dia iols rasa macam bapok....
koh koh koh
Quote airmineral 28-2-2021 01:53 PM
dulu trend corset kt luar
jgn kata skg trend bralette pulek
pastu jgn kata baru try nk berhijab ya dan gigih tegakkan benang basah. ras nak cepuk je
Quote ReginaGeorge 28-2-2021 01:55 PM
Mungkin kalau body dia kerengga and kulit dia tak gelap, mungkin masih boleh diterima. Ini yang dikatakan over confident.
Quote makneng 28-2-2021 01:58 PM
Kesiannya.. Apa yg dia cuba tunjuk and buktikan? Apa? {:dot
Quote izwan_izi 28-2-2021 01:59 PM
Kalo badan jenis obese berkerak...masih ada hati nk pakai sendat2...mcm almari berjalan je..loya tekak melihat...

#donebodyshaming

Quote pearl.silver 28-2-2021 02:16 PM
Jenis blaus tp ada dummy singlet kt luar bj yu pun nampak buruk.tambahan plak baju tu utk plus size.
Quote bakingsoda 28-2-2021 02:41 PM
aku syak inner bercorak tu dia feeling badan bertattoo
Quote dudaberhias 28-2-2021 02:45 PM
ReginaGeorge replied at 28-2-2021 01:55 PM
Mungkin kalau body dia kerengga and kulit dia tak gelap, mungkin masih boleh diterima. Ini yang dika ...

plus kalau tak pakai tudung...
memang orang tak kisah...
ni tudung tapi pakai gitu iols masih cuba untuk fahamkan motip sheolss
takpelah husnuzon mungkin heshe tengah berjinak2 nak menutup aurat...
doakan yang terbaik jerr koh koh koh...

manatau esok2 terus berniqob macam jah
Quote makcun14 28-2-2021 02:47 PM
Blackpink in your area versi hijabista

Lihat semua komen(114)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top