Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Gambaran Menara New Tradewinds Square, Projek Dalam Peringkat ‘Proposal’. Lagi Tinggi dari KLCC

26-2-2021 12:08 PM Komen: 74


Sebuah menara pencakar langit dilaporkan telah diusulkan untuk pembinaan di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur.

Dinamakan New Tradewinds Square, menara ini dijangka memiliki ketinggian melebihi menara Merdeka 118 dan menara berkembar Petronas (KLCC).

Menurut laman Woods Bagot, rekaan bangunan seluas 5.7 juta kaki persegi ini akan menggabungkan unsur corak geometrik Islam dan elemen semulajadi dalam binaannya.

Tradewinds Square Tower akan berdiri bersebelahan dengan bangunan tertinggi di dunia, dan dengan bangga akan mendapat gelaran menara tertinggi di Kuala Lumpur yang melangkaui Menara Petronas yang berdekatan dan melebihi ketinggian Menara Warisan Merdeka yang dicadangkan.” -Woods Bagot




Sumber: Woods Bagot/SiakapKeli





Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 74
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote LoveSungmin 28-2-2021 01:30 AM
Cantik tapi apa perlunya bangunan tinggi2 macam ni lagi? Cukup la da ada 3 ketul kat malaysia ni

Lain-lain Komen

Quote white_musk 26-2-2021 12:09 PM
Yang miskin tetap miskin
Quote Boomibulat 26-2-2021 12:12 PM
Tp x boleh lawan KLC sbb dia ada dua ketul jagung..
Quote laksmanabentan 26-2-2021 12:13 PM
tertinggi di dunia tu....
giler la..... siapa ler nak kerja kat atas tu ya....
seraammmm....

hahhahaha....
Quote JunkMail 26-2-2021 12:22 PM
Kat celah kolompo mana tu nak pacak jarum ni? Macam dekat je dgn KLCC tu
Quote LadyCarefree 26-2-2021 12:26 PM
Sudah sudahlah dgn bangunan tinggi macam ni.
Quote anakjiran 26-2-2021 12:27 PM

meanwhile denda sop naik 10k
Quote jofizo 26-2-2021 12:32 PM
satgi ada plak yg ckp mcm mata dajjal.......
Quote Nokiaman 26-2-2021 12:37 PM
jofizo replied at 26-2-2021 12:32 PM
satgi ada plak yg ckp mcm mata dajjal.......

Baru waaa nk taipnie..
Welll...apa kepentingan buat jarum nie...
Sekadar nk tempa nama?
Quote sharlenetexas 26-2-2021 12:45 PM
jofizo replied at 26-2-2021 12:32 PM
satgi ada plak yg ckp mcm mata dajjal.......

Macam lubang jarum.

Quote meah_kelabu 26-2-2021 12:57 PM
dah2 la buat bngunan tinggi2.. nk impress ape lg?
cer tgk ketanah skali skale
bngunan yg dah sedia ada pn dah tak tergune
Quote namr 26-2-2021 12:58 PM
Udah2 la tu syaitoon
Quote Kerexxx 26-2-2021 01:06 PM
walaupun derg mampu and dana sendiri nak buat, tetapi i fikir kita ada hak untuk tak bersetuju atas pembinaan bangunan tinggi2 ni.
Quote Artemesiaa 26-2-2021 01:09 PM
Tak nak kalah dengan Dubai ler tu
Quote cik.peah 26-2-2021 01:10 PM
wuiii tingginyaaaaaa
gayat lak rasa.
Quote Mulotkoyak 26-2-2021 01:16 PM
Bangunan baru vs bangunan kosong. Membazir duit rkyt je. Bila tny bantuan ckp takde and xcukop. So banggunan lame yg ko dirikn dlu tu nk buat ape? Pameran? Membazir duit org je aihhhh. Baik jg bangunan lame or buat pemuliharaan. Jd kn pusat tuisyen ke. Rumah tumpangan kos rendah ke. Xpun jd kn tapak berniaga kepada yg suke sgt berniaga tepi kaki lima bw moto and diri secara haram payung tuh ade guna juga kn.
Quote mbhcsf 26-2-2021 01:20 PM
ini monumentum  regina sapa pulak yeee

i mean , i suka pulak ....nice imagine at nite ...u naik and appreaciate pemandangan malam kl...

cuma...pulangan ekonomi dalam bentuk ape? london eye dapat revenu besar ke tak ke?
i dunno apa outcomes yg positif ye ?

i rasa banyakkan taman taman hijau macam taman tugu lagi bagus

buat rumah rumah kaca tetaman lakes buatan



i suka  tu pulak
Quote tripleid 26-2-2021 01:45 PM
Lokasi bekas tapak hotel Crown Plaza,KL..kecik je tanah situ, celah mana nak pacak menara 100++ tingkat kat jln sultan semail tuh..
Quote axl_bach 26-2-2021 01:48 PM
laksmanabentan replied at 26-2-2021 12:13 PM
tertinggi di dunia tu....
giler la..... siapa ler nak kerja kat atas tu ya....
seraammmm....

Antara yg tertinggi, bkn tertinggi
Quote green~tea 26-2-2021 02:23 PM
perlu ke? ramai WFH pasni ruang ofis makin kosong

Lihat semua komen(74)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top