Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tak Cair Bila Dibakar- Salji Di Texas, Ada Dakwaan Ia Sajli Palsu Yang Dicipta Oleh Kerajaan

26-2-2021 11:52 AM Komen: 27
Kejadian sajli di Texas, Amerika Syarikat baru-baru ini meragut beberapa nyawa.

Malah, kawasan itu yang terkenal dengan iklim panas ternyata tidak bersedia dengan perubahan yang berlaku secara drastik itu.

Tatkala penduduk di Texas berhadapan kejadian itu, timbul pula teori konspirasi yang menjadi perbualan di internet.


Foto: India Times

Dakwa teori berkenaan, sajli yang ada di Texas merupakan salji palsu yang sengaja dicipta oleh kerajaan.

Malah, beberapa video memaparkan individu cuba menyalakan bebola salji turut dikongsi di internet.

"Terima kasih Bill Gates kerana cuba memperdaya kami bahawa salji ini asli," ujar seorang wanita dalam video berkenaan.

"Kamu lihat ia tidak cair dan sedang terbakar. Tiada air yang menitis," ujar individu itu lagi. -CARI

Sumber: mStar/ India Times.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 27
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote swateng1 1-3-2021 02:52 PM
kalau kat malaysia ni depa panggil agenda yahudi. hahahahahahah.. jgn igt ummah kt us tu bijak2 jurrr. sama jaa bongokkk tu dok simpan dalam otak. hahahahahaha

Lain-lain Komen

Quote noor2 26-2-2021 12:38 PM
Mai sini cik Tumpang lalu...wartawan cari dah buka thread ni...
Quote Supersirap 26-2-2021 12:51 PM
Boleh dibincangkan dengan lebih lanjut, info yang sangat menarik ni
Quote Dwdrum 26-2-2021 12:58 PM
Sublimation
Quote Artemesiaa 26-2-2021 01:10 PM
Thread dah ada
Quote tumpanglalu74 26-2-2021 01:16 PM
Edited by tumpanglalu74 at 26-2-2021 01:21 PM
noor2 replied at 26-2-2021 12:38 PM
Mai sini cik Tumpang lalu...wartawan cari dah buka thread ni...

Iye..  Snow memang melt kalo kene habe.  Ade pulak mangkok hayun sekor tu yang nak nafi kat tred lain aritu..  Snow ni time baru jatuh memang nampak suci je.  Tapi bila dah cair licin macam ais sampe tak boleh jalan.  Terkangkang terkobak le kome situ..  Pehtu berlopak, kotor, lecah sanasini.  It's water.  Go figure..
Quote tikusmontok 26-2-2021 03:33 PM
nak  lawan ngan china ka siapa dulu?
Quote kakikuDibibirmu 26-2-2021 04:06 PM
Tak cair di tangan tetapi cair di mulut
Quote Dwdrum 26-2-2021 04:24 PM
tumpanglalu74 replied at 25-2-2021 09:16 PM
Iye..  Snow memang melt kalo kene habe.  Ade pulak mangkok hayun sekor tu yang nak nafi kat tred l ...


So hard untuk ajar an idiot... Ice yang ko pijak itu hasil snow yang tudak teus cair air... Jika ko boleh fikir lah kan di bawah layer thick snow masih lagi snow.. Aku akan hands down ...
Ini video since 2014... Conspirashit lah sangat... Aku faham ada yang born with curiousity salah tempat...
Quote annehuda 26-2-2021 04:26 PM
kalau ada snow buatan tolonglah turunkan kt malaysia ni hah. bahang semacam je. seb baik jiran sebelah tak kasi jerebu
Quote tumpanglalu74 26-2-2021 04:45 PM
Dwdrum replied at 26-2-2021 04:24 PM
So hard untuk ajar an idiot... Ice yang ko pijak itu hasil snow yang tudak teus cair air... Jika ...

Who's the idiot here?  For showing a video that shows snow turning into water in a hot pan when trying to proof that 'snow actually won't melt'. How stupid.

Hello..  Did those burned snowballs in Texas turn into sludgeballs like the 1 cooked in that pan?  They didn't.  U lose.  
Quote Dwdrum 26-2-2021 04:52 PM
tumpanglalu74 replied at 26-2-2021 12:45 AM
Who's the idiot here?  For showing a video that shows snow turning into water in a hot pan when tr ...

Ko faham melting point berbeza?... Ko boleh pegang snowball sehingga cair ice jadi air?... Omg experiment depa pegang snowball itu half baked experiment... Dari snow untuk cair ada stage nya... Snowball akan turn jadi solid/ ice... Cuba ko sedut abc ball syrup apa akan jadi snowball yang ko tidak habis sedut?... Cuba check density... Amma appa... Penat aku...
Quote tumpanglalu74 26-2-2021 04:59 PM
Dwdrum replied at 26-2-2021 04:52 PM
Ko faham melting point berbeza?... Ko boleh pegang snowball sehingga cair ice jadi air?... Omg exp ...


Nak buad ape aku pegi sedut sirap ball pasal engkau?  Sudah2 la tu..  Pegi la bertaubat..  Cari vaksin ape seswai untok otak ko terime hakikat yang ais boleh cair.
Quote Dwdrum 26-2-2021 05:02 PM
tumpanglalu74 replied at 26-2-2021 12:59 AM
Nak buad ape aku pegi sedut sirap ball pasal engkau?  Sudah2 la tu..  Pegi la bertaubat..  Cari  ...

Tidak perlu pun... Nampak sangat ko ini jenis slow learner oppps
Quote TravellingBear 26-2-2021 05:05 PM
kakikuDibibirmu replied at 26-2-2021 04:06 PM
Tak cair di tangan tetapi cair di mulut

ni teka teki masa kita kecik2 dulu

Quote TravellingBear 26-2-2021 05:06 PM
noor2 replied at 26-2-2021 12:38 PM
Mai sini cik Tumpang lalu...wartawan cari dah buka thread ni...

Sambungan dari thread mana noor. nak baca nak baca
Quote tumpanglalu74 26-2-2021 05:06 PM
Dwdrum replied at 26-2-2021 05:02 PM
Tidak perlu pun... Nampak sangat ko ini jenis slow learner oppps

Slow tapi waras takpe.  Dari fast tapi boleh purcaye snow tak boleh cair..  How?
Quote noor2 26-2-2021 05:08 PM
TravellingBear replied at 26-2-2021 05:06 PM
Sambungan dari thread mana noor. nak baca nak baca

Hehe...x de la ...noor OT sikit dgn cik Tumpang kat thread vaksin pasal snow kat texas ni ....
Quote ninja9 26-2-2021 05:18 PM
annehuda replied at 26-2-2021 04:26 PM
kalau ada snow buatan tolonglah turunkan kt malaysia ni hah. bahang semacam je. seb baik jiran sebel ...

ya sokong. tolonglah ada.. tolongg .. tp aku mau selang seli musim sejuk dan musim panas setiap hari..
Quote Dwdrum 26-2-2021 05:27 PM
tumpanglalu74 replied at 26-2-2021 01:06 AM
Slow tapi waras takpe.  Dari fast tapi boleh purcaye snow tak boleh cair..  How?

Boleh cair... Bukan half baked experiment pegang snowball few minutes tidak tunggu sehingga melt point snowball disolved... Sebab at thus point ko sudah tidak boleh pegang unless wiling untuk burn ur finger... Kecuali letak di dalam pot or saucepan...

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top