Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Penghantar Makanan Menangis Rayu Diberi Tip

24-2-2021 03:46 PM Komen: 9
Seorang penghantar makanan menangis kerana kehilangan tempat tinggal, merayu pelanggan untuk memberikan tip.

Rayuan itu dibuat menerusi video TikTok yang penuh beremosi, lapor Mirror.


Kredit foto: Mirror

Rakaman yang dimuat naik pada minggu lalu oleh seorang warga Amerika Syarikat, Riley Elliot, menjadi tular di media sosial dan dia kini mempunyai lebih 17,000 pengikut.

Menerusi video tersebut, Elliot duduk dalam keretanya dan jelas tertekan setelah menyelesaikan tugasan menghantar makanan.

"Saya berharap orang yang membuat pesanan memahami apa rasanya menjadi pemandu," katanya.

Sambil menangis, dia menjelaskan bahawa hanya dibayar (RM10.10) untuk tugasan selama 45 minit.

Elliot berkata, pemandu sepertinya berhadapan dengan risiko apabila melakukan tugasan itu ketika pandemik.

Setakat ini, video penuh beremosi itu meraih lebih 3.4 juta tontonan di laman Twitter. 


Sumber: mStar

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 0
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote gigahertz 24-2-2021 11:42 PM
Decaffeinated: Kat US kerja kuli macam ni memang hadap tips sahaja lah katanya untuk hidup. Gaji habis bayar tax. Tak tau le lojik ka tak

Kalau tgk movie pursuit to happiness kan ada scene duit dalam.bank kena potong dengan IRB.

Lain-lain Komen

Quote lattehazelnut 24-2-2021 03:51 PM
So org lain berak duit ke? Sume kerja susah..
Quote CiliPadiSedap 24-2-2021 04:06 PM
datang malaysia kerja food panda. rasanya meninggal brother ni
Quote Decaffeinated 24-2-2021 04:08 PM
Kat US kerja kuli macam ni memang hadap tips sahaja lah katanya untuk hidup. Gaji habis bayar tax. Tak tau le lojik ka tak
Quote SayaSayangMama 24-2-2021 08:39 PM
Muka dia cm pelakon melayu yg gemuk acah acah lawak tu. Siapa tu xingat
Quote Itzy 24-2-2021 10:03 PM
SayaSayangMama: Muka dia cm pelakon melayu yg gemuk acah acah lawak tu. Siapa tu xingat


Sis iskandar tu ke? Dia bukan melayu la, dia omputih mix, nak kata melayu tapi sikap cam omputih ntah la
Quote Itzy 24-2-2021 10:07 PM
Dekat barat terutama usa, kalau lewat bayar sewa memang kena senarai hitam, kena halau keluar terus dari rumah dengan polis. Untung kalau buat camni kat malaysia takde la aniaya pemilik rumah. Sistem di usa memang teratur dan kejam sikit. Siapa suruh tak bayar sewa rumah.
Quote Itzy 24-2-2021 10:09 PM
Jijik la tengok manusia suka bertindik ni. Bayar sewa tak mampu tapi fesyen mengalahkan artis tindik sana sini dah serupa lembu aku tengok
Quote gigahertz 24-2-2021 11:42 PM
Decaffeinated: Kat US kerja kuli macam ni memang hadap tips sahaja lah katanya untuk hidup. Gaji habis bayar tax. Tak tau le lojik ka tak

Kalau tgk movie pursuit to happiness kan ada scene duit dalam.bank kena potong dengan IRB.
Quote gigahertz 24-2-2021 11:42 PM
Decaffeinated: Kat US kerja kuli macam ni memang hadap tips sahaja lah katanya untuk hidup. Gaji habis bayar tax. Tak tau le lojik ka tak

Kalau tgk movie pursuit to happiness kan ada scene duit dalam.bank kena potong dengan IRB.

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top