Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Baru Usia 3 Tahun, Mila Jirin Dipuji-Puji Didik Anak Ambil Wuduk Dan Solat

23-2-2021 04:36 PM| Komen: 16

Penyanyi dan usahawan, Mila Jirin ada berkongsi satu rakaman video di laman media sosial Instagram miliknya.

Menerusi entri tersebut, kelihatan penyanyi lagu Persis Mutiara ini sedang mendidik anak tunggalnya untuk cara untuk mengambil wuduk.

“Jom SOLAT Jom MENUJU KEJAYAAN,” tulisnya ringkas.



Meninjau di ruangan komen, rata-rata peminat memberi reaksi positif terhadap perkongsian penyanyi berusia 33 tahun itu.

Mila atau nama sebenarnya Nursyarmila Jirin, mendirikan rumah tangga bersama Isz Mustapha pada November 2015.


Foto: IG

Pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Mohd Arif Zikri yang kini berusia 3 tahun. -CARI

Sumber: Media Hiburan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 16
Komen

Previous : "Aku Yang Bela, Bukan Kau," -Alicia Amin Muak Dengan Komen Bodoh Pertikai Anjingnya

Next       : Sehari Menghilang, Janna Nick Kembali Aktif Di IG Untuk Promosi Drama Dengan Kekasih

Komen Terbaru

Quote Nenasketum 25-2-2021 07:46 PM
Ok Mila, jangan pulak ajar anak apa ko buat dedulu, masa kena tuduh dulu tapi mematey tak ngaku.

Lain-lain Komen

Quote minguk 23-2-2021 05:08 PM
ok tahniah           
Quote adelea 23-2-2021 05:15 PM
sbb tu nak buat ibadah ni
semua kena rahsiakan
jgn di tunjuk2
Quote elle-me 23-2-2021 05:28 PM
Bagus ajar anak dr kecik.
Quote Asdira 23-2-2021 09:04 PM
Edited by Asdira at 23-2-2021 09:34 PM
adelea: sbb tu nak buat ibadah ni semua kena rahsiakan jgn di tunjuk2


Betul tu..ibadah jgn dipamer2 kan..
kang klu ada yg ckp riak, marah pulak..
Quote JalaEmas 23-2-2021 09:23 PM
baguslah.. yg elok kite puji je lah..  
Quote pooh~key 23-2-2021 09:27 PM
Sedang didik anak untuk jadi teroris ke dek mila jirin oiiiii?
Quote nolya 23-2-2021 09:44 PM
adelea replied at 23-2-2021 05:15 PM
sbb tu nak buat ibadah ni
semua kena rahsiakan
jgn di tunjuk2

Mila hanya mencontohkan satu hal yg baik, mengajar dn mendidik anak seawal dini seumpama melentur sedari rebung. Sesuatu yg boleh menjadi contoh kpd ibu2 yg lain. Perkara sebegini sering terlepas pandang oleh ibu2 yg selalu sibuk, sibuk dgn pejabat, bisnis, aktiviti  dn menganggap kalau kanak2 lebih baik dia menjalani kehidupan kanak2nya. Tak salah memperkenalkan anak sekecil itu dgn sejadah dn solat yg harus diawali dgn mengambil wuduk. Sesuatu yg diawali dgn Bismillah, InsyaAllah akan berakhir dgn Alhamdulillah.
Quote adelea 23-2-2021 10:07 PM
Edited by adelea at 23-2-2021 10:09 PM
nolya replied at 23-2-2021 09:44 PM
Mila hanya mencontohkan satu hal yg baik, mengajar dn mendidik anak seawal dini seumpama melentur  ...


sbb tu la kena paham , baik x semestinya halal

mungkin u je kot yg x ajar anak you dari kecik , seawal 2-3 tahun kenali allah dan ibadah ...


semua ibu buat je ..
or dlm minda you org lain tak buat
bagus mila tunjuk ...
sebenarnya tak

u kena paham
ada perkara yg baik, tak semestinya semua kena halalkan

klu macam tu baik ko rakam je live ko tgh solat ..
kan baik tunjuk kat orang ko solat ..
gitu konsep dia



Quote adelea 23-2-2021 10:07 PM
Asdira replied at 23-2-2021 09:04 PM
Betul tu..ibadah jgn dipamer2 kan..
kang klu ada yg ckp riak, marah pulak..

kan ...
bagus ajar anak dr kecik ...
tapi x payah la ko bagi tau satu dunia anak ko hebat .. duhh
Quote Suchi 23-2-2021 10:24 PM
Mende2 camni patut post kat group Riak apa hari ni?

Sana banyak tayang emas je patut korang meriak ngn ibadah korang, sedekah korang, berapa byk tip korang bg kat rider foodpanda/grab food
Quote JalaEmas 23-2-2021 10:36 PM
adelea replied at 23-2-2021 10:07 PM
kan ...
bagus ajar anak dr kecik ...
tapi x payah la ko bagi tau satu dunia anak ko hebat .. d ...

hak alah.. die tnjuk bideo ank die amik wudhuk cmtu pon ko kate die nk tnjuk ank die hebat.. duhmak.. mengarut apelhh...
Quote adelea 23-2-2021 10:52 PM
JalaEmas replied at 23-2-2021 10:36 PM
hak alah.. die tnjuk bideo ank die amik wudhuk cmtu pon ko kate die nk tnjuk ank die hebat.. duhma ...

aduhhh kau pulak , dah terbiasa budaya show  off  ker?
hati hati bila ckp , indirectly nak ckp anak dia hebat , klu tak hebat dia x post ...

aku dah kata bende baik x semestinya semua halal nak ko share ...
jap gi klu org komen puji2 anak dia apa dia  rasa ?

bangga ?
riak?
ujub?

niat tak halalkan cara ..  
niat ko baik supaya ibu ibu galakkan anak2 kenal allah, belajar ibadah dari kecik
tapi satgi org puji anak ko melambong2 , puji ko ibu cth , x kan la xde sebesar zarah pon rasa riak.... ..

sbb tu la bende bende macam ni , baik tapi org x bagi post
Quote JalaEmas 23-2-2021 11:05 PM
adelea replied at 23-2-2021 10:52 PM
aduhhh kau pulak , dah terbiasa budaya show  off  ker?
hati hati bila ckp , indirectly nak ckp a ...

halah2.. yela2.. ko jelah yg tahu hati org..
Quote gideoncross 24-2-2021 11:07 AM
Dlu Mila Jirin ni pun prnh kna hentam dgn Kpoppers kat Msia, dh lama bnda ni, tringat lgi.
Quote Rogue98 24-2-2021 02:05 PM
Mak anak sama comel.
Quote Nenasketum 25-2-2021 07:46 PM
Ok Mila, jangan pulak ajar anak apa ko buat dedulu, masa kena tuduh dulu tapi mematey tak ngaku.

Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top