Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Mira Filzah Bahagia 'Berkurung' Di Rumah, Habiskan Masa Belajar Memasak Dan Mengemas

23-2-2021 01:54 PM|Oleh: Saiful| Komen: 38

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 yang bersambung pastinya memberi kesan kepada semua orang.

Bagi anak seni macam Mira Filzah, segala penggambaran tertangguh.

“Sebenarnya Mira ada satu penggambaran drama yang patut bermula pada Januari. Tapi kini jadual terpaksa dirombak semula, sambil kami tertunggu-tunggu keputusan dari PKP yang baru. Harapnya dapatlah keizinan untuk mulakan shooting semula,” katanya seperti dipetik di Nona.

Namun tempoh 'berkurung' di rumah ini adalah momen terbaik bagi Mira untuk mengenali suaminya dengan lebih mendalam.


Foto: IG

“I think I improve a lot in terms of my baking skill. Sebenarnya kemahiran memasak dan membuat kek ni berbeza, contohnya kalau masak lauk-pauk, bagi Mira itu lebih senang sebab hujung-hujung nanti kita masih boleh adjust rasanya, tambah garam atau gula ikut keperluan.

Tapi kalau baking, kalau dah siap kita rasa tak sedap, ia dah tak boleh diubah. Baking ni lebih pada ketepatan dari segi jumlah bahan dan sukatan yang digunakan, berapa gram atau berapa sudu begitu. Ada beberapa kali Mira baking semasa PKP ni, dan rasanya Mira makin faham, oh… kalau kek ni keras, lain kali kena buat macam ni atau macam tu.

Sekarang Mira suka mengemas. Dulu sebelum kahwin, jarang dapat mengemas sebab jadual kerja yang terlalu padat. Berbeza sekarang, Mira belajar untuk lebih organize. Iyalah, kita pun bukan duduk seorang di rumah. Ada dua orang. Banyak benda kena jaga, kena susun. Jadi Mira banyak improve dari segi mengatur barang-barang kami." ceritanya.



Tambah pelakon ini dia amat berhati-hati di media sosial kerana baginya pisting berkaitan suami dan rumah tangga bukanlah sesuatu yang boleh ‘suka-suka’ ditayangkan.

“Sebenarnya waktu PKP ni, Mira suka memasak mungkin sebab seharian di rumah. Sebelum ni kalau terikat dengan penggambaran, selalunya Mira takkan masak sebab penat. Jadi sekaranglah masanya untuk memasak selalu supaya skil tu tak dilupakan.



Memasak ni kan macam latihan. Practice makes perfect. Kalau kita rajin, insyaAllah pasti Mira akan lebih mahir pada masa depan." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 36
Komen

Previous : Lama Menghilang, Kamal Adli Dilihat Semakin Kurus. Sakit Ke?

Next       : "Aku Yang Bela, Bukan Kau," -Alicia Amin Muak Dengan Komen Bodoh Pertikai Anjingnya

Komen Terbaru

Quote KelisaOren 27-2-2021 07:58 AM
Rinduuunya nak tengok mirrra bubu berlakon

Lain-lain Komen

Quote AshkieLa 23-2-2021 02:00 PM
oo baru pandai mengemas...
patut telur kena hurung dek semut before this...
Quote Kurex 23-2-2021 02:02 PM
Kau bodoh ke sepol sangkak?? Ni bukan gosip la bodoh, memang bodoh la report kesayangan jizklongklong ni, tp tak terkejut la sebab jizklongklong pun jenis tak reti beza antara hina atau tak.

Kitaorang tak kisah la palat apa nak jadi dgn muka busuk si mira filza sembam baru bangun tido ni. Sebab tak beri impak pada negara melainkan kaum adam bodoh yg rengsa bila pompuan fake ni kawen je.

Dengan takde pengorbanan pada negara, lakonan tak berkembang, terpaksa la sepol sangkak ni bukak benang yg takde kena mengena dgn gosip. Semata nak kekal relevan. Kau sedar tak yg kau dah tak relevan, sesuai dgn kau yg tak berbakat tu, gred pun paling bawah setaraf dgn melvins muka tua! Sama2 perasan cantik, hakikat muka basic!!!! yg mudah didapati dekat pasar basah je kau nim takde istimewanya diri kau.

Puihhhhhh puihhhhh puihhhhh puihhhhh
Quote LadyCarefree 23-2-2021 02:03 PM
Waaaahhhh sempornanya dia ya. Isteri paling tersemporna. Eh habislah keknis.
Quote slyfynx 23-2-2021 02:08 PM
Waaaaaaa, lama dah sepul x bukak benang untuk pompuan basic ni.
Esok tgk cemane die basuh baju pulak naaaa.
Susah tau nk masukkan baju dalam mesin ni.
Quote Addrianna 23-2-2021 02:14 PM
Kurex replied at 23-2-2021 02:02 PM
Kau bodoh ke sepol sangkak?? Ni bukan gosip la bodoh, memang bodoh la report kesayangan jizklongklon ...



Quote adelea 23-2-2021 02:16 PM
AshkieLa replied at 23-2-2021 02:00 PM
oo baru pandai mengemas...
patut telur kena hurung dek semut before this...

hahahah , aku kelakar masa dia ckp pecah telur siap siap ... selalu nya org x pecah siap siap , nak guna baru pecah ..

Quote adelea 23-2-2021 02:17 PM
shooting bulan jan tu citer sweet dreams ke ?
mike pon senyap je x citer apa2 pasal sweet dreams 2 ...

Quote AshkieLa 23-2-2021 02:36 PM
adelea replied at 23-2-2021 02:16 PM
hahahah , aku kelakar masa dia ckp pecah telur siap siap ... selalu nya org x pecah siap siap , na ...

kan.. orang lain selamba ketuk tepi bekas or mana2 bucu keras je nak pecahkan telur...apoo sangat..
Quote sharlenetexas 23-2-2021 02:39 PM
Ok lah banding dengan pasangan harpic yg berkurung kat rumah canang kat orang deyols duk bersenggama anak kedua on d way.
Quote adelea 23-2-2021 02:51 PM
AshkieLa replied at 23-2-2021 02:36 PM
kan.. orang lain selamba ketuk tepi bekas or mana2 bucu keras je nak pecahkan telur...apoo sangat. ...

dia kata pecah siap2 tetiba emir ada online meeting ... dia kan suruh emir jadi tukang pukul and buat kek tu

dia sedia bahan and bercakap je
hahaha

padahal tak yg pecah pon telur tu
Quote kechikchomel 23-2-2021 03:40 PM
lepas habis pkp ni pun mohon berkurung je kat rumah tu. tak yah keluar. FB ke, IG ke, YouTube ke apa semua pun tak yah.
Quote rayray28 23-2-2021 03:50 PM
rasanya dia ni pregnant ni
Quote mieymiey 23-2-2021 03:59 PM
Mirrrraaaa ni ada aura nak mengikut jejak langkah seorang retis tersohor yang buat tutorial cuci tandas tu.
Quote MadameOnion 23-2-2021 04:07 PM
bosan skala meninggal dah ni...bukan menguap dah
Quote iresju 23-2-2021 04:10 PM
Okey mira
Quote Rogue98 23-2-2021 04:17 PM
Mira kalau dia cakap sorang2 dia okay tapi bila berganding dgn hubby terus dia jadi annoying.
Quote JalaEmas 23-2-2021 04:18 PM
okey, noted
Quote JalaEmas 23-2-2021 04:19 PM
Rogue98 replied at 23-2-2021 04:17 PM
Mira kalau dia cakap sorang2 dia okay tapi bila berganding dgn hubby terus dia jadi annoying.

ha aaa ekkk.. nape ekkk.. hahahaha.. ngengade gitu kn.. sungguh tak natural nmpknye.
Quote TerataiMelur02 23-2-2021 04:24 PM
Kurex replied at 23-2-2021 02:02 PM
Kau bodoh ke sepol sangkak?? Ni bukan gosip la bodoh, memang bodoh la report kesayangan jizklongklon ...

Rasanya sepol ni antara yang frust kot mf ni kawin
Thanks rex tolong carutkan

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top