Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Mahkamah Keluar Waran Tangkap Terhadap Sajat

23-2-2021 12:12 PM| Komen: 72

Usahawan kosmetik, Nur Sajat dikenakan waran tangkap selepas gagal hadir sebutan semula pertuduhan berpakaian wanita di Mahkamah Tinggi Syariah di sini, hari ini.

Menurut sumber, waran tangkap itu dikeluarkan Hakim Syarie Mohammad Khalid Shaee@Shaii terhadap Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36.

"Dia (Sajat) dimaklumkan tidak datang dan hakim mengeluarkan waran tangkap," katanya.

Sementara itu, peguam syarie yang mewakili Sajat, Zuri Zabuddin Budiman berkata, anak guamnya tidak menghadiri sebutan semula yang sudah ditetapkan oleh mahkamah sebelum ini.


Foto: IG

"Saya tunggu juga, tapi dia tak datang.

"Mahkamah tangguh sebutan semula kes pada 1 Jun depan," katanya ketika ditemui pemberita sebaik selesai kes berkenaan di sini, hari ini.

Selain Zuri, Sajat turut diwakili peguam syarie Ahmad Nazib Johari, Noor Azlina Che Hassan dan Amirah Zainal.

Pada 6 Januari lalu, Sajat mengaku tidak bersalah atas pertuduhan itu yang dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim Syarie Mohamad Khalid SHaee @ Shaii.

Dia didakwa melakukan perbuatan itu dalam majlis bacaan Yasin dan solat hajat, pada 7.30 malam, 23 Februari 2018 di premis kecantikannya, Nursajat Beauticion, Jalan Serai Wangi G16/G, Seksyen 16, Shah Alam.

Bagi perbuatan itu tertuduh didakwa mengikut Seksyen 10(a) Enakmen Jenayah Syariah (Negeri Selangor) 1995 yang memperuntukkan hukuman tidak melebihi RM5,000 atau penjara tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan kes dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Syarie Selangor Atras Mohd Zain.

Mahkamah membenarkan ikat jamin RM3,000. -CARI

Sumber: Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 70
Komen

Previous : "Sabar Ya Sayang," - Diburu Bank, Azhan Rani Masih Boleh Berseloroh

Next       : Lama Menghilang, Kamal Adli Dilihat Semakin Kurus. Sakit Ke?

Komen Terbaru

Quote Begbiru 25-2-2021 11:17 PM
hari tu sajat kuarkan video kronologi sampai kes dia menjerit kat pejabat JAIS.

dia kata pejabat agama takde kuasa utk gari dia sbb pejabat agama suruh dia beri kerjasama untuk proses siasatan.... dia tau tak, ada je org yg dipanggil ke balai polis & sprm untuk bantu siasatan, pastu terus kena gari? ada sampai terus masuk lokap... terus pakai baju orange?


yg kelakarnya, siap hashtag unicef....apa hal nak link ngan unicef? dia tau tau unicef tu apa? lawak betul. hashtag suhakam dan humanrights juga....

Lain-lain Komen

Quote BicaraHatiku 23-2-2021 12:23 PM
Edited by BicaraHatiku at 23-2-2021 02:40 PM

Nisha Ayub mesti busy hari nie khenn nk nak buat karangan berjela dlm fb mempertahankan bff nye ini mempromosikan dual gender concept selaras dengan kemenangan joe biden sebagai penyambung obama legasi human rights gittew ...

[twitter]https://twitter.com/EricaRN4USA/status/1354971316647063556[/twitter]

Ha tepoks!
Quote Acikgomen 23-2-2021 12:28 PM
BicaraHatiku replied at 23-2-2021 12:23 PM
Nisha Ayub mesti busy hari nie khenn nk nak buat karangan berjela dlm fb mempertahankan bbf nye ini  ...

Hihi tabaekkkk ckp akak misel pondannnn
Quote per706 23-2-2021 12:33 PM
Tangkap jgn x tangkap
Quote lucero 23-2-2021 12:48 PM
apa pulak la drama yg sajat nk create bile polis nak serah waran tangkap nanti... Can he just follow the procedure?
Quote BicaraHatiku 23-2-2021 12:51 PM
Acikgomen replied at 23-2-2021 12:28 PM
Hihi tabaekkkk ckp akak misel pondannnn

Big Mike..  


[twitter]https://twitter.com/trippin_free/status/1272411629142134796[/twitter]

Quote JalaEmas 23-2-2021 12:54 PM
BicaraHatiku replied at 23-2-2021 12:51 PM
Big Mike..

lolssss... terjojol kt dress hijo tu punai ke.. hanat nya.. hahaha
Quote anggeriklatifah 23-2-2021 12:59 PM
yeke????

helok je aku tgok dia berjoget2 tadi

sembanngggg


haritu konon jais ke jakim ke hape ke nak siasat status jantina sajat mse kontroversi g umrahhh
ape citer halll tu
dah dapt siasat lommmm
makan gaji buta je
Quote BicaraHatiku 23-2-2021 01:01 PM
Edited by BicaraHatiku at 23-2-2021 01:04 PM
JalaEmas replied at 23-2-2021 12:54 PM
lolssss... terjojol kt dress hijo tu punai ke.. hanat nya.. hahaha

dah kantoi banyak kali pon si "Michael" ni....



Quote Supersirap 23-2-2021 01:04 PM
Baguslah jika sudah keluarkan waran tangkap, semoga perkara ini dijadikan iktibar buat kita semua
Quote toxicated 23-2-2021 01:05 PM
Pendapat pondan bapok yg aku leh terima kak vee je. Tp rasanya komuniti dorg tak berapa ngam lah kot ngn dia sbb viviana tu bukak closet ponen time keje je. Time harian dia duk bersinglet je semedang. Nisha ayob ni mempertahankan benda yg salah. Bz la dia arini eh
Quote helicornia 23-2-2021 01:17 PM
berani kerana benar sajat oii
Quote lavendernovella 23-2-2021 01:20 PM
Selagi jin pondan dalam badan dia tu tak keluar , selagi tu ler cam ni.
Quote BicaraHatiku 23-2-2021 01:21 PM
lucero replied at 23-2-2021 12:48 PM
apa pulak la drama yg sajat nk create bile polis nak serah waran tangkap nanti... Can he just follow ...

sebab dia tahu dia boleh manipulate the sistem, lawyer2 dan serikandi human rights tu...dia tahu nisha mesti dtg punye jadi wonderwoman sbb tu melampau sgt skrg!

Quote kakakpositifker 23-2-2021 01:27 PM
tangkap berapa lama tu?
Quote cupu 23-2-2021 01:31 PM
lucero replied at 23-2-2021 12:48 PM
apa pulak la drama yg sajat nk create bile polis nak serah waran tangkap nanti... Can he just follow ...

Berderet deret la drma depress dia nanti...mkn pil nk bunuh diri bagai.. Mo pondan.
Quote iresju 23-2-2021 01:33 PM
Why bamjat
Quote laksmanabentan 23-2-2021 01:35 PM
tup2 nanti keluar ler surat covid 19..
tetiba sajat kena covid sebab tu tak dapat datang mahkamah...
Quote Boomibulat 23-2-2021 01:45 PM
laksmanabentan replied at 23-2-2021 01:35 PM
tup2 nanti keluar ler surat covid 19..
tetiba sajat kena covid sebab tu tak dapat datang mahkamah.. ...

Jgn2 dh bunuh diri..hari dia ada ck nk bunh diri kan..
Quote Piramida 23-2-2021 01:49 PM
Tolonglaa ambik tindakan tegas .. benda2 gini.. kasi stop.. kata negara islam.

Lihat semua komen(72)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top