Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

DJ Hina Cikgu Letak Jawatan

23-2-2021 10:44 AM Komen: 73
Penyampai radio Hitz FM Sarawak, DJ Yusuf meletak jawatan berkuat kuasa, semalam.

Ia susulan kontroversi membabitkan Yusuf, 29, atau nama sebenarnya Muhammad Yusuf Shukri yang mempersenda bahasa Inggeris seorang guru di aplikasi TikTok.

Perletakan jawatan itu disahkan pihak pengurusan Hitz FM Sarawak menerusi hantaran di Instagram.

"Hitz FM tetap komited untuk terus memberi maklumat dan hiburan kepada rakyat Malaysia. Berikutan siasatan dalaman kami mengenai kontroversi baru-baru ini yang membabitkan salah seorang penyampai kami, pihak kami sudah menerima perletakan jawatannya berkuatkuasa 22 Februari 2021," tulisnya.


Terdahulu, DJ Yusuf atau nama sebenarnya, Muhammad Yusuf Shukri, 29, terbabit kontroversi apabila memuat naik video di aplikasi TikTok mempersenda cara sebutan bahasa Inggeris seorang guru wanita.

Video yang dimuat naiknya itu mengundang kecaman netizen hingga dia akhirnya tampil membuat permohonan maaf di Instagram TV pada 20 Februari lalu.

Yusuf menerusi video permohonan maaf itu turut meminta bantuan secara terbuka supaya dia dapat dihubungkan dengan guru berkenaan bagi membolehkannya memohon maaf atas sikap yang ditunjukkan.

"Perkara pertama adalah saya dengan seikhlas hati memohon maaf kerana mempersenda guru terbabit. Ia langsung tidak lucu dan saya tak boleh menjadikan ini sebagai alasan untuk membenarkan sesuatu sikap buruk," katanya.

Terdahulu, tindakan Yusuf memuat naik video sebagai respons kepada sebutan bahasa Inggeris guru wanita sambil memaparkan reaksinya ketawa berdekah-dekah mencetuskan kemarahan netizen yang turut mendesak stesen radio Hitz FM Sarawak memecat Yusuf.

Susulan itu, Yusof digantung tugas serta-merta menerusi kenyataan dikeluarkan wakil pengurusan stesen radio itu pada 19 Februari lalu.

Hasil tinjauan Harian Metro di Instagram Yusuf setakat ini, dia masih belum membuat sebarang kemaskini dan memaklumkan mengenai perletakan jawatannya itu. -CARI

Sumber: Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 73
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ifanonline 25-2-2021 09:47 PM
bangsa pemakai cawat ni dah lah tak reti undi...hina org pula

Lain-lain Komen

Quote Innrukia 23-2-2021 10:46 AM
ni mesti dinasihatkan letak jawatan
Quote wirazam 23-2-2021 10:47 AM
Innrukia replied at 23-2-2021 10:46 AM
ni mesti dinasihatkan letak jawatan

bagus dia letak jawatan...take the responsibility mcm tu...dah ala2 mcm menteri kat Jepun dan negara maju yg lain..
Quote Innrukia 23-2-2021 10:50 AM
wirazam replied at 23-2-2021 10:47 AM
bagus dia letak jawatan...take the responsibility mcm tu...dah ala2 mcm menteri kat Jepun dan nega ...

actually bila dinasihatkan letak jawatan tu, kalau dibuat domestic inquiry pun akan dipecat.
So dia dibg option, resign or kena terminate. Better la resign, rekod pun bersih je. Senang nk apply keje tpt lain.
Quote c===8 23-2-2021 10:53 AM
ingat senang ke nak dpt keja dj radio.berlambak2 org ada bakat jadi dj
dgn saingan pelawak2 bodoh lagi, tapi kat radio melayu je la
Quote mikasa 23-2-2021 10:54 AM
Tentu laa dinasihat letak jawatan..kalau gelakkan waktu on air mau dipecat dan disaman.
Quote rosasen 23-2-2021 11:07 AM
so boleh la buka kelas BI
Quote sukacactus 23-2-2021 11:12 AM
Ok bagus!
Moga jd pengajaran
Quote batusembilan 23-2-2021 11:20 AM
mmg apa yg dia buat tu sgt2 melampau la dan menghina.

gelak skit2 sbgi lucu dh la. ni gelak dh mcm menghina sgt. aku x tau la apa didikan mak ayah dia smpi dia blh nk gelak mcm tu sekali. dgn mimik muka lg....

aku ingat dia ni dh sakit mental.
Quote downiey 23-2-2021 11:27 AM
Innrukia replied at 23-2-2021 10:46 AM
ni mesti dinasihatkan letak jawatan

kan.. cume nk kuar cara berkhemah ke idak je..
Quote MissVixen 23-2-2021 11:32 AM
Semua benda nak post dan kongsi. Gelak sorang2 je le. Zaman kovid ni dah la susah nak cari kerja.
Quote user.name 23-2-2021 11:33 AM
selayaknyalah. gelak macam babi elok lah ko resign gi keja jaga babi jah boleh gelak sama2 diorang
Quote Tinot7 23-2-2021 11:39 AM
Innrukia replied at 23-2-2021 10:50 AM
actually bila dinasihatkan letak jawatan tu, kalau dibuat domestic inquiry pun akan dipecat.
So d ...

Iols speku benda sama
Quote Gianna111 23-2-2021 11:45 AM
elok la resign secara bremaruah gini dari kena terminate or kena domestic inquiry .

pengajaran untuk kita semua juga ni.
Quote sara_thrash 23-2-2021 11:49 AM
bagus, kau gelakkan satu orang je tapi beribu-ribu orang gelakkan kau balik.
Quote diss69 23-2-2021 11:49 AM
Gianna111 replied at 23-2-2021 11:45 AM
elok la resign secara bremaruah gini dari kena terminate or kena domestic inquiry .

pengajaran un ...

Stuju... Supaya org lain lebih berhati2 nk muat turun apa2 kat medsoc, xkira hal apa2 pon... Lelagi yg menjengkelkan..
Quote Gianna111 23-2-2021 11:53 AM
diss69 replied at 23-2-2021 11:49 AM
Stuju... Supaya org lain lebih berhati2 nk muat turun apa2 kat medsoc, xkira hal apa2 pon... Lelag ...

kadang2 kita rasa gelakan orang adalah satu perkara yang biasa dan normal.
walhal ianya sesuatu yang jatuh kepada downgrading orang lain.

i rasa dia ni jenis2 yang poyo kot.tak ada sapa ke ex schoolmate dia?lol..

Quote chandrahusin 23-2-2021 11:55 AM
nmpak sgt kita2 je yg suka gelakkan org lain buat salah
aku tengok kat ofis aku elok je
Cina2 dgn English yg boleh tepuk dahi klu dengar
semua pangkat tinggi
mula2 aku keja dulu
bos projek aku dr Britain
paham je dia broken English kat ofis
klu tengok pelawak2 English
mcm Micheal McIntyre & Trevor Noah
selalu je pun buat joke psl accent
org English selain Britain/US
Quote user.name 23-2-2021 11:55 AM
diss69 replied at 23-2-2021 11:49 AM
Stuju... Supaya org lain lebih berhati2 nk muat turun apa2 kat medsoc, xkira hal apa2 pon... Lelag ...

muat turun ke muat naik chuols?

Quote isbritneybich 23-2-2021 11:56 AM
okla boleh try kerjaya reaction videos pulak

Lihat semua komen(73)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top