Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Sabar Ya Sayang," - Diburu Bank, Azhan Rani Masih Boleh Berseloroh

23-2-2021 12:01 PM|Oleh: Rikuren| Komen: 17


Penggiat industri seni tempatan turut terkesan susulan penularan wabak COVID-19 dan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). 

Perkongsian pelakon Azhan Rani menerusi instagramnya baru-baru ini agak menyayat hati dan dalam masa yang sama lucu juga.


"Sabar ya sayang. Sekejap, nak check duit pusaka dari Hong Kong yang dah bersawang tu ada lagi tak. Ada balance nanti kita dating kat rooftop KLCC.

Minggu ini ramai 'awek' bank call... rindu betul dia orang kalau aku lambat bayar commitment kali ini. 2021 ini pula belum ada income lagi sebab ikut arahan negara," begitulah seloroh Azhan Rani apabila kerap menjadi buruan pihak bank. 


Azhan Rani yang terkenal dengan watak Ustaz Hamadi gagal melunaskan pinjaman tepat pada masanya berpunca daripada sekatan terhadap pihak produksi daripada menjalani penggambaran outdoor sekaligus, menjejaskan pendapatannya.



Dalam tempoh PKP ini, sudah pasti ada antara mereka yang terjejas dari segi pendapatan kerana tidak ada tawaran untuk berlakon dan sebagainya. PKP/PKPB boleh dilanjutkan berkali-kali tapi nampaknya moratorium pinjaman automatik tidak boleh dilanjutkan secara pukal.

Sekurang-kurangnya penangguhan pembayaran hutang kepada bank ini sedikit sebanyak memberi kelegaan kepada golongan terjejas.


Bertabahlah Azhan. Anda tidak keseorangan. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 17
Komen

Previous : Jenis Tak Tahan Sakit, Ezzaty Abdullah Menggigil Dan Menangis Dua Hari Dua Malam Buat Swab Test

Next       : Zul Yahya Berhentikan Sekolah Anak-anak Sebab Nak Mereka Berjaya Di Akhirat

Komen Terbaru

Quote irsa 23-2-2021 08:06 PM
Ha'ah x kan la x ada saving setad madi. selalu aje muka keluar telebisen. Lagipon heols mana ada tanggungan sgt pon, x da anak bini, maknya pon udah tuo. Moto besau ada. Saje sembang

Lain-lain Komen

Quote hotmak 23-2-2021 12:05 PM
tak ada saving ke? kesian jgk, tapi nak buat mcmana, semua org terkesan skrg ni
Quote doubleA 23-2-2021 12:23 PM
Semoga murah rezeki. Nanti raja lawak start try la masuk. Pelawak ni kaya raya 7 keturunan punya OKB. Yg ikhlas berkarya kalau tak pandai konar baring join venture bisnes sana sini guna populariti silap2 hujung2 usia merempat jua. Sedangkan arwah ts p ramlee pun pernah dibawah, seniman agung tu
Quote Boomibulat 23-2-2021 12:25 PM
Sy tgk Bnyk je lakonan beliau kat ausom tv..
Quote bedahdavas 23-2-2021 12:46 PM
Sejak dia pun sibuk mencapub kes Ali Setan - Dayah Abam terus hilang minat kt dia. Sory la bro! Sibuk nk mbahan netizen sbb bash Ali setan.
Quote kakakpositifker 23-2-2021 01:24 PM
dia ni kelakauuuu
Quote epuepy 23-2-2021 01:33 PM
Hahaha. Aku nk tergelak letak gamba ustaz madi pastu caption bersyg bagai.
Automatik terbayang ustaz madi
Quote iresju 23-2-2021 01:36 PM
X kan la xde simpanan. Byk je dia berlakon. Saje je kot tu.
Quote Suchi 23-2-2021 01:57 PM
iresju replied at 23-2-2021 01:36 PM
X kan la xde simpanan. Byk je dia berlakon. Saje je kot tu.

Mmg byk berlakon tp artis kan dapat payment lepas abis shooting tu jela kalau dah lama shooting dah lama la kot abis huhu sbb tu laa takleh harap berlakon je kena la berbisnes ke wat ig review ke apa tak salah pun tak jatuh pun gred kalau wat ig review.
Quote LadyCarefree 23-2-2021 02:00 PM
bedahdavas: Sejak dia pun sibuk mencapub kes Ali Setan - Dayah Abam terus hilang minat kt dia. Sory la bro! Sibuk nk mbahan netizen sbb bash Ali setan.


Mmng dr awal nampak gambar dia rasa negatif aura. Lol.
Pergilah kerja part time kat McD dapat RM8 to 10 sejam. Dr duduk rumah xbuat apa. Pi potong rumput ke apa ke rumah orang.
Quote Trumpettt 23-2-2021 04:07 PM
Dia ni byk job drama....
Quote likecandy 23-2-2021 05:39 PM
Kadang2 cringe jugak baca caption heols
Ntah apa yg lawaknya
Quote anilanil 23-2-2021 05:49 PM
Dia ni selalu kuar tv..tapi maybe bayaran murah kot..
Quote Thunderclouds 23-2-2021 06:12 PM
Alahhh..blawak je tu . Muhong aihh xdak savings,xdak side income. Kita apa taw...
Quote noell 23-2-2021 06:59 PM
mamat neh job lebat dlm drama radio dgn rtm byk stesen negeri amek dia berlakun drama radio sama dgn geng dia apa nama ntah bento? benjo?
Quote MeghanK 23-2-2021 07:17 PM
mustahil la takde saving..beli motor mahal lepas je
Quote Nenasketum 23-2-2021 07:20 PM
Dia ni kawen ngan Adibah montel, rasanya seswai
Quote irsa 23-2-2021 08:06 PM
Ha'ah x kan la x ada saving setad madi. selalu aje muka keluar telebisen. Lagipon heols mana ada tanggungan sgt pon, x da anak bini, maknya pon udah tuo. Moto besau ada. Saje sembang

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top