Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Jenis Tak Tahan Sakit, Ezzaty Abdullah Menggigil Dan Menangis Dua Hari Dua Malam Buat Swab Test

23-2-2021 09:00 AM| Komen: 40

Pertama kali menjalani ujian calitan atau swab test Covid-19, pelakon Ezzaty Abdullah berkata dia dihantui kebimbangan dan tidak senang duduk memikirkan mengenai perkara itu.

Gara-gara terlalu takut, Ezzaty, 30, mendedahkan dia menangis sepanjang malam kerana bimbang jika tidak mampu menahan kesakitan semasa proses pengambilan sample ujian itu.

Foto: IG

"Ya Allah, tuhan saja tahu betapa gementarnya saya apabila tahu nak buat swab test.

"Dua hari dua malam menangis sebab takut, pagi tadi pun nangis lagi.

"Saya memang jenis yang tak tahan sakit, malah ambil darah dekat jari pun boleh menangis sakit," katanya.


Menerusi Instagram, isteri kepada aktor Azwan Kombos ini memaklumkan dia perlu menjalani ujian saringan sebagai syarat sebelum memulakan penggambaran.

Dalam video yang dikongsi, pelakon drama Rahimah Tanpa Rahim ini dilihat menggigil ketakutan sambil menerima sokongan suami dan rakan artis yang berada di lokasi.

Sementara itu, Ezzaty berkata dia memberanikan diri melakukan ujian calitan itu atas rasa tanggungjawab membendung penularan Covid-19.

Malah, Ezzaty turut meluahkan rasa syukur apabila keputusan ujian mendapati dia bebas daripada jangkitan wabak tersebut.



"Tapi sebagai rakyat yang ingin bekerja dan akan jumpa ramai orang, saya perlu bertanggungjawab untuk buat swab test ni sebagai langkah berjaga-jaga dan memastikan saya tidak menyebarkan wabak Covid kepada orang lain terutamanya keluarga dan rakan sekerja.

"Takut atau tak semua kena letak tepi dulu okay. Percaya saya, memang tak sakit pun. kalau saya jenis yang memang tak tahan sakit langsung ni pun cakap tak sakit, macam mana dengan korang?

"Alhamdulillah keputusan dah dapat dan negatif! Semoga kita semua dijauhi daripada wabak Covid-19," ujarnya. -CARI

Sumber: mStar Online

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 40
Komen

Previous : Ayu Damit Sanggup Berhabis RM10,000 Sebulan Demi Nak Cantik

Next       : Zul Yahya Berhentikan Sekolah Anak-anak Sebab Nak Mereka Berjaya Di Akhirat

Komen Terbaru

Quote kon2 24-2-2021 12:11 AM
haih mcm nk kena lempang je rupanya... bdk2 wat swab test xde pn ceni...adoiii swab je kan

Lain-lain Komen

Quote Tinot7 23-2-2021 09:13 AM
Deme mkn kat mana tu yg sumer kaler emas tu?
Quote aijinmisaki 23-2-2021 09:26 AM
Dia berlakon not bad. Tapi masih jugak sendu
Quote ladyzens 23-2-2021 09:34 AM
la..igtkan takut sbb nak menunggu result..yg tu faham takut..
ni takut sblum result lagi haa
Quote ladyzens 23-2-2021 09:35 AM
Tinot7 replied at 23-2-2021 09:13 AM
Deme mkn kat mana tu yg sumer kaler emas tu?

penat dia cakap dia takut 2 hari 2 mlm tau uols ni,
sudahnya lain yg ditanya hehe
tu dekat the ame soeur bukit jalil
Quote bulalof 23-2-2021 09:37 AM
jenis tak tahan bunyi bising gak kot?

tu yg meroyan biler ada bunyi mercun masa CNY.
Quote mewo 23-2-2021 09:41 AM
Jadi melahirkan anak tu mcmana? Sakit senggama first time? Mcmana tu
Quote mawar_mustika 23-2-2021 09:43 AM
bukan die pernah beranak ke? beranak lg sakit kan
Quote Boomibulat 23-2-2021 09:44 AM
Cucuk vaksin nti mau sebulan dia nangis..
Quote AshkieLa 23-2-2021 09:58 AM
time potong2 bahan nak masak, tak pernah terhiris jari kah?
tak pernah tergesel kuali/periuk panas kah?
masa mengandungkan anak tu, tiap2 kali check up nurse takde amik darah kah?
belum kira time melahirkan lagi...
aiyoo... kadang mcm exaggerate je kisah2 mcm ni...


Quote Tinot7 23-2-2021 10:13 AM
ladyzens replied at 23-2-2021 09:35 AM
penat dia cakap dia takut 2 hari 2 mlm tau uols ni,
sudahnya lain yg ditanya hehe
tu dekat the  ...

Iols rasa nanes2 tu propa ja..
Rasa mcm nak pi ke ame souer tu.. tmpt mkn2 ka? Mcm best ja..
Quote bottombikini 23-2-2021 10:17 AM
mewo replied at 23-2-2021 09:41 AM
Jadi melahirkan anak tu mcmana? Sakit senggama first time? Mcmana tu

baru nak nak tanya soalan sama

eh choi nye uols asik merempan saja ye musim pkp nih
tak tahan bising
tak tahan sakit
yihhh



Quote JalaEmas 23-2-2021 10:20 AM
mewo replied at 23-2-2021 09:41 AM
Jadi melahirkan anak tu mcmana? Sakit senggama first time? Mcmana tu


aku pon curious.. hmmmm... propa nye haihh..
Quote kakakspek 23-2-2021 10:28 AM
gedik sangat
Quote mamapea 23-2-2021 10:32 AM
Tinot7 replied at 23-2-2021 10:13 AM
Iols rasa nanes2 tu propa ja..
Rasa mcm nak pi ke ame souer tu.. tmpt mkn2 ka? Mcm best ja..

aku google tgk menu harga x mahal pun...aku pun baru tau restoran tu...cantik gak ye...nmpk mewah...
Quote ladyzens 23-2-2021 10:32 AM
Tinot7 replied at 23-2-2021 10:13 AM
Iols rasa nanes2 tu propa ja..
Rasa mcm nak pi ke ame souer tu.. tmpt mkn2 ka? Mcm best ja..

propa teruk sgt tu..ambiance restaurant tu ok..
tp rasa meh..
taktau la kalau iols terpilih menu yang salah
Quote jacktothequeen 23-2-2021 10:36 AM
pebenda la cerita2 hanat macam ni....
Quote laksmanabentan 23-2-2021 10:37 AM
gedik tahap dewa....
ngada2 sangat......
Quote Tinot7 23-2-2021 10:38 AM
mamapea replied at 23-2-2021 10:32 AM
aku google tgk menu harga x mahal pun...aku pun baru tau restoran tu...cantik gak ye...nmpk mewah. ...

Nampak best.. voley la jjcm bila ada masa
Quote Tinot7 23-2-2021 10:38 AM
ladyzens replied at 23-2-2021 10:32 AM
propa teruk sgt tu..ambiance restaurant tu ok..
tp rasa meh..
taktau la kalau iols terpilih menu ...

Takpe.. pi sana mkn2, amik gambaq.. mcm best la

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top