Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Takut Nak Bawa Pergi Kedai Emas, Ruhainies Hadiahkan Duit Tunai Sempena Hari Jadi Ibu

20-2-2021 03:21 PM|Oleh: Saiful| Komen: 47

Ruhainies membuat kejutan dengan menghadiahkan jambangan bunga  wang kertas bernilai RM1500 sempena hari ulang tahun kelahiran ibunya.

Kata pelakon ini, dia tak dapat memberikan barang kemas pada tahun ini ekrana risau nak bawa ibu keluar dengna keadaan kes Covid-19 yang semakin meningkat.

Adik-beradiknya yang lain juga turut menghadiahkan wang tunai kepada ibunya.



"Kalau ikutkan, setiap tahun selalunya saya akan bawa ibu pergi ke kedai emas dan belikan dia rantai atau gelang... apa-apa saja tapi emas sebab dia suka.

"Tapi tahun ini PKP dan kes Covid pun semakin meningkat, saya tak berani nak bawa dia keluar. Jadi, saya beri hadiah duit dan handphone baharu untuk dia. Jumlah duit pada jambangan bunga hanya RM1,500 sahaja.

"Sebab ini kali pertama saya tempah jambangan bunga duit macam itu... tak berani nak letak duit banyak sangat. Adik-beradik lain pun beri duit sahaja untuk tahun ini," kata Ruhainies kepada mStar.




Video kejutan tersebut ada dikongsikan Ruhainies di Instagram.

Tambah Ruhainies dia mahu sentiasa menggembirakan ibu bapanya selagi mereka masih hidup.

"Sudah tentu dia terkejut dan gembira dapat kejutan daripada anak-anak. Tambahan pula, ini kali pertama dia dapat jambangan bunga berbentuk duit. Bagi saya, ini saja peluang yang saya tak nak lepaskan.


Foto: IG

"Nanti bila masing-masing dah kahwin dan tinggal berasingan dah tak sama macam sekarang. Sebab kita dah ada tanggungjawab baharu. Sekarang ini, saya memang fikir nak gembirakan ibu dan bapa saya sahaja.

"Setiap kali ada sambutan apa-apa, kami adik-beradik mesti merancang kejutan sebab itu cara kami menghargai satu sama lain. Saya tak nak rasa menyesal kalau tak dapat nak gembirakan keluarga.

"Sementara semua orang masih ada dan dalam keadaan sihat, kita buat apa yang kita mampu untuk gembirakan mereka terutama ibu bapa kita." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 47
Komen

Previous : "Sayang hati-hati la, sakit tu" Elizabeth Tan terjatuh ketika main "skateboard", cetus kerisauan ramai

Next       : Dah Banyak Kali Netizen Kritik, MK K-Clique Buat 'Bodoh' Ditegur Pakai Emas

Komen Terbaru

Quote Jemahjemah 23-2-2021 10:16 PM
lofar11 replied at 22-2-2021 11:37 PM
dari thn lps dh putus, klau tak time pkp ni dia buat Batak dia la, sy rindu nak makan sukiya tp xb ...

Rupenyaa. Ketinggalan sistur. Patutla xde nak up bf tutup muka dia tu da hahaha

Lain-lain Komen

Quote Kurex 20-2-2021 03:23 PM
Bodoh punya sepol kesayangan jizklongklong. Ni gosip ehh cibai. kau bodoh kan??? Ni cerita sampah dari artis sampah lagi tersangkak! Aku tgh drive, taknak main phone sgt, tapi kau dgn kemut & kakak dia muka tua sama2 palat!!
Quote Boomibulat 20-2-2021 03:37 PM
Sweetnya..
Quote bedahmenjuyah 20-2-2021 03:37 PM
Kan dah mendapat dgn kurex. Baru la kemut nak merasa benang baru hahahaha
Quote slyfynx 20-2-2021 03:41 PM
Awat mende bingai ni pun kene bukak thread?
Oh lupe, mmg kene ade thread kemut ni hari2
Admin suke.
Mane kangkang bersawang katil patah?
Blm smpi turn untuk benang diorang eh
Quote naina 20-2-2021 03:46 PM
Mak dia very the pprt klu.tgk muka..tapi aku rasa sporting and open minded tgk gaya dia
Quote missyL 20-2-2021 05:49 PM
Bawak menantu balik rmh. Hahahaha.
Lame dah mak tgu.
Kesian mak..
Asek berkepit je
Quote likecandy 20-2-2021 06:12 PM
Skrg musim retis show off kasi / dapat duit ke
Daripada si normiang dapat duit anak ke kemut kasi duit kat mak
Quote lolipopi 20-2-2021 06:52 PM
Ntah aku pn x berkenaan species yg dok tunjuk dapat duit dr anak la bagi makbapak la.. Pastu kira2 duit depan kamera...Alahai perlu ke tunjuk2 mcm kau sorang la anak yg baik bagi duit kt makbapak..rileks2 sudeyy
Quote kiah_mai_pulak 20-2-2021 06:56 PM
ketahian apa kah innehhh???
Quote Aneem 20-2-2021 06:57 PM
1500 berapa gm je emas mak kau dpt nok.....
Kalau belikan gelang pun hat halus jekkk....
Quote bankerpencen 20-2-2021 07:06 PM
Dollar store version of Nora Danish ni pun.... 1.5k dapat emas apa je
Quote navyna 20-2-2021 07:08 PM
Bagi bf hadiah lagi mahal dr tu kot ye..
Quote archer13 20-2-2021 07:16 PM
cakap bagi duit cukupla. nak sertakan jumlah buat apa. org lain bagi makpak ribu2 sebulan pun diam2 je
Quote miracle_forever 20-2-2021 07:38 PM
Aneem replied at 20-2-2021 06:57 PM
1500 berapa gm je emas mak kau dpt nok.....
Kalau belikan gelang pun hat halus jekkk....

ntah nya.. rm1500 boleh dpt cincin je kot.. kalau gelang.. mesti halus giller. nak cover line xde budget ke tahun ni since bf kaya ntah ke mana
Quote bungarose 20-2-2021 07:50 PM
miracle_forever replied at 20-2-2021 07:38 PM
ntah nya.. rm1500 boleh dpt cincin je kot.. kalau gelang.. mesti halus giller. nak cover line xde  ...

Rantai tangan kat anak kita pun xlepas chuols...
Quote babycc 20-2-2021 07:53 PM
miracle_forever replied at 20-2-2021 07:38 PM
ntah nya.. rm1500 boleh dpt cincin je kot.. kalau gelang.. mesti halus giller. nak cover line xde  ...

Yg kelakar siap ckp x berani nak ltk duit byk2 kat bouquet tu.. kalau x berani ltk kat bouquet.. online transfer je lah..
Quote masnona 20-2-2021 07:53 PM
Rm1500 tu dpt gelang hollow je la. Tu pun nk bangga. Ruhaini ni sejenis cerita pasal hari jadi je ye
Quote iza_yuss 20-2-2021 07:54 PM
Aneem replied at 20-2-2021 06:57 PM
1500 berapa gm je emas mak kau dpt nok.....
Kalau belikan gelang pun hat halus jekkk....

cincin sebentuk.... 4 gram lebih, boleh la kot....
Quote dedek12 20-2-2021 07:59 PM
Pasal dia lah tak kisah pun

Lihat semua komen(47)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top