Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pelancong sihat wajar dibenarkan melancong ke Langkawi - Dr Mahathir

20-2-2021 01:27 AM Komen: 8
Tun Dr Mahathir Mohamad melihat dekorasi seni arca pasir yang dibina simbolik kepada pengorbanan wira barisan hadapan yang bekerja tanpa henti sejak negara dilanda pandemik COVID-19 di Terminal Feri Penumpang Kuah hari ini. - Foto BERNAMA


LANGKAWI: Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata sekarang adalah masa yang sesuai membenarkan pelancong-pelancong sihat untuk melawat Langkawi.

Ahli Parlimen Langkawi itu berkata, ia bagi membantu sektor pelancongan pulau bebas cukai itu yang terjejas akibat penularan COVID-19.

Katanya, kebanyakan kes-kes COVID-19 yang dikesan di Langkawi beberapa hari lepas hanya membabitkan tahanan dalam penjara sahaja.

Langkawi sendiri tak ada masalah, langkawi zon hijau. Ada kes, tapi itu merupakan kes dalam tahanan.

Saya harap dapat beri peluang untuk orang yang sihat datang ke Langkawi, katanya.

Jelasnya, pintu-pintu masuk utama ke Langkawi juga akan memudahkan saringan kesihatan dilakukan terhadap pengunjung.

Saya yakin orang yang diperiksa tanpa ada sakit dibenarkan datang sini, tambahnya.


Sumber : Astro Awani

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
1
Komen: 8
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Jemahjemah 21-2-2021 07:16 PM
Haishh stress. Tgu la reda sikit keadaan negara ni. Msg2 nak lepas tengkuk sendiri tp xnmpk camne tercekik nya rakyat ni oiii

Lain-lain Komen

Quote dudaberhias 20-2-2021 01:30 AM
nak masyukkk tempat dia ler tiewww...
tapi ok lah better dari lingkup bisnes2 tempatan which is worst...
cuma macam mana ye nak bagi rakyat2 malaysia ni jaga sop...
sanitizer pun deorang harap kedai punya je? urmmm???
Quote ina_na 20-2-2021 02:02 AM
Ape kata krjn srh sape nk melancong dlm atau luar negara buat swap test dl...takat check suhu tu.. Mcm x berkesan sgt.. Banyak gak kes x de simptom, suhu bdn normal tp positif covid.. Sampaikan aku pun sendiri tkt skrg ni.. Sbb ade yg positif tanpa simptom kan.. Tah2 kita dah terkena ke.. Pembawa ke.. Ape ke.. Iss riso pulak.. Tp kalo aku mmg x berjalan berholiday la tuk ms skrg ni.. Riso
Quote drivethru 20-2-2021 03:21 AM
Langkawi ni macam bali. X tahu ape yg best. Tapi ketagih nak pergi.
Quote little_sis 20-2-2021 04:47 AM
Ntah la.. aku sihat, tapi aku tunggu angka kes positif turun mcm lepas pkp 1.0, sebelum PRN Sabah dulu.. time tu aku rasa confident sikit..
Quote mysterio 20-2-2021 06:55 AM
bagus, ada la sikit usaha utk bantu pengundi dia.
lebih baik dari makan gaji buta.
Quote buapakperut 21-2-2021 09:55 AM
kedai coklet atuk dh sendhu ye
Quote Artemesiaa 21-2-2021 10:22 AM
Pengusaha pelancongan kat sana dah ramai demam mula bising ler tu
Quote Jemahjemah 21-2-2021 07:16 PM
Haishh stress. Tgu la reda sikit keadaan negara ni. Msg2 nak lepas tengkuk sendiri tp xnmpk camne tercekik nya rakyat ni oiii

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top