Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Biadab! Video DJ Radio Ketawakan Guru DidikTV Dihujani Kecaman Warga Maya

19-2-2021 03:16 PM Komen: 78

Usai pelancaran DidikTV sebagai wadah buat para pelajar mengikuti sesi P&P dengan lebih mudah dan efisien terus daripada rumah masing-masing baru-baru ini, seorang penyampai radio telah dikecam kerana tindakannya mempersenda  cara sebutan salah seorang guru yang terlibat menjadi pengajar di saluran tersebut.



Penyampai radio yang dipercayai bertugas di sebuah stesen radio Bahasa Inggeris tempatan itu berkongsi reaksi jeliknya menerusi platform TikTok, namun didapati telah menghapuskan video itu setelah ia tular. Tetapi, video itu sempat dikongsi warga maya di platform media sosial lain pula.



Meninjau ruang komen, rata-rata warga maya menyifatkan tindakan penyampai radio itu tidak wajar kerana dilihat bersikap biadab menghina guru berkenaan.


Ini tidak betul. Guru ini sekadar pendidik, bukan ahli politik.



Cikgu memang mengajar macam ni...


Akhlak anak-anak masa hadapan?



Kredit foto: Twitter @amer_aljefreey

Orang ramai sepatutnya berhati-hati dan lebih sensitif sebelum menghasilkan konten untuk tontonan umum. Mengkritik jangan sampai menghina. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
0
1
Komen: 78
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote PEPPERMAN 21-2-2021 09:11 PM
aku baru tau rupanya DidikTv ni inisiatif mediaprima...bukannya KPM punya.
Patutlah cikgu yang mengajar tu jadi bahan bual orang.

tapi pun, KPM sepatutnya hulurkan bantuan kepakaran, sebab mereka yang lebih tahu dan lebih arif.

Lain-lain Komen

Quote dua_chzy 19-2-2021 03:21 PM
Bencinya akak tengok jantan tu. Gambar pun dah nampak poyo nak mampus yah. Akak rela ajar 100 bebudak kelas blakang yang baik dan sopan daripada ajar sekor manusia poyo annoying perasan bagus sebegini. Mesti manusia celaka ni takda kawan baik irl kerana terlalu poyo. If hada kawan baik pun harus poyo2 belaka seperti dia.
Quote Thecatnextdoor 19-2-2021 03:23 PM
Baru tengok ig dia tadi tak lama dah ni dia nak kena apply job baru
Quote kakakpositifker 19-2-2021 03:23 PM
SAKIT HATI BETUL AKU TENGOK KAU NI DIK. APAHAL GELAK MCM TU. EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Quote printercomel 19-2-2021 03:31 PM
Hope dia kene terminate from his job and later being hunt by the terminator t100.

Arrogrant. Ni la aebab printer tak suka species konon nak ajar pronunciation walhal britain dgn american sendiri tak pernah kisah nak betulkan sebutan sesama dorg.

  
Quote salmon-suki 19-2-2021 03:32 PM
Another attention seeker?ramai plak y mencapub sejak ada retis tegur sebutan menteri secara terbuka tu..{:smile

Rupenye ramai parasit dan lintah yee..{:smile

N baidewei,sape dia ni?dj?7k jah polowers..dj celah mana?
Quote salmon-suki 19-2-2021 03:33 PM
dua_chzy: Bencinya akak tengok jantan tu. Gambar pun dah nampak poyo nak mampus yah. Akak rela ajar 100 bebudak kelas blakang yang baik dan sopan daripada ajar  ...

Ni spesis tisu kaka..kena kecam,terus delete video..acah2 bagus tp sebenarnya tin kosong
Quote adila39 19-2-2021 03:40 PM
rasa nak sepak je moron ni
Quote adila39 19-2-2021 03:42 PM
adila39: rasa nak sepak je moron ni
omputeh xkisahla ko sebut betul ke tidak. Bongok!
Quote MadameOnion 19-2-2021 03:42 PM
muka macam pondan..mesti kelempuk tersepit kat pintu lemari..tu sbb meroyan...
Quote youell 19-2-2021 03:45 PM
Report je segala acc medsoc yg dia ada. Biar xreti English dari biadab. Xreti boleh belajar..biadab xmampu nak tolong..DJ Hitzsarawak Kan.. boleh la kot recce keje baru.
Quote ellejo 19-2-2021 03:48 PM
gayah kepit ke sis
Quote CiliPadiSedap 19-2-2021 03:50 PM
Kaka boikot stesyen radio dejay ni sebagaimana kaka boikot hot fm. Lepas ni dalam kereta kaka buka lagu p ramlee je
Quote Buritan 19-2-2021 03:52 PM
dua_chzy replied at 19-2-2021 03:21 PM
Bencinya akak tengok jantan tu. Gambar pun dah nampak poyo nak mampus yah. Akak rela ajar 100 bebuda ...

Aku dulu byk dpt budak sial mcm ni laaa..
Quote nazzse 19-2-2021 03:55 PM
kurang ajar jantan acah native matsalleh ni..
ngantuk nya dengar cikgu tu ngajar, mendayu-dayu gitu... komen ikhlas meols,
cikgu2 meols dulu agresif sikit
Quote Skuau 19-2-2021 04:02 PM
Kpd DJ ni....ko mungkin dpt markah A+ untuk  subjek DJ ni....untuk subjek sains,matematik,kalkulus,ekonomi,undang2,politik,doktor,kejuruteraan dan banyak lagi.....ko dapat berapa agaknya???@untuk perkara ni(DJ) mungkin ko paling pandai kat dunia ni....tapi untuk perkara lain...mungkin ore nampak ko sgt bodoh.Berpada padalah....ok.
Quote raihaneem 19-2-2021 04:05 PM
Kutuk2 tu ja hang tau. Ingt senang ka nak ajaq budak2.


Dpt budak kelas belakang lg la..
Quote Artemesiaa 19-2-2021 04:09 PM
Nampak kurang sopan kelakuannya.  Cikgu pun kenapa mendayu2 sangat masa bagi penerangan.  Orang dewasa pun jadi malas nak dengar kalau macam tu caranya inikan pulak kanak2.  Patutlah ramai yang komen pasal isu ni.
Quote MisXoXo 19-2-2021 04:10 PM
Tq lah kak deeb juga yg ajo troll org kan sejk kes yb rina.kuangajo gelak mcm tu..layak di report dn suruh dia mnta maaf dgn cikgu tu..jahat sgt.hebat kononnya..ni lah msian keje cari salah no 1
Quote esbok 19-2-2021 04:35 PM
...yet there s topic discussed on the radio, why kids nowadays dont respect teachers.


Come on people, set a good example for the kids

Lihat semua komen(78)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top