Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Dr Imelda Perli Puak Antivaksin, Rokok Free Tu Nak Kan?

19-2-2021 02:58 PM Komen: 16
Isu vaksin memang panas terutamanya dalam kalangan mereka yang menolak pemberian suntikan ini. Pelbagai alasan dikemukakan hingga ada kalanya tidak masuk akal.

Pakar Sakit Puan, Dr Imelda Balchin lantang menyuarakan ketidakpuasan hatinya terhadap golongan antivaksin, hingga menulis hantaran perkaitan antara vaksin percuma, rokok percuma dan hentikan hospital percuma. Marah sangat ni. 


Foto : Twitter

Ianya susulan daripada dakwaan puak antivaksin ini yang menegaskan adanya mikrocip beragenda jahat di dalam vaksin itu sendiri.

Sedangkan pihak kementerian telahpun menafikan perkara tersebut.


Foto : FB

Ia membuatkan Imelda membuat hantaran dengan hujahnya sendiri.

"Kalau betoi laa vaksin ada nanochip untuk spy kita, buat apa bagi kat frontliners dulu? Semua orang dah tau pun kami hidup kerja makan solat tidur berak duduk jalan mandi minum kat spital je, tak pi mana pun."


Foto : Berita Harian

Pelbagai pendapat diutarakan oleh netizen dan kebanyakannya bersetuju bahawa golongan antivaksin perlu dibanteras.

Foto : FB

Jadi, kita sama-sama nantikan perkembangan seterusnya mengenai vaksin ini ya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kakakpositifker 21-2-2021 10:40 AM
Dah kenapa ada orang hantar property in bangalore pulekkkk

Lain-lain Komen

Quote capiloton 19-2-2021 03:03 PM

Quote capiloton 19-2-2021 03:03 PM
Quote salmon-suki 19-2-2021 03:11 PM
Knp org melayu jah dia kecam?kaum lain xde plak nak kecam?
Quote rookiecake 19-2-2021 03:16 PM
Betul la Dr Imelda cakap. The amount of misinformation I baca amat menakutkan. Biar cakap berdasarkan fakta bukan auta.
Quote epuepy 19-2-2021 05:47 PM
Hahhaha. Part rokok tu aku gelak. Btl gak, rokok yg sah2 mudarat tu Amik pulak. Hmmm. Macam2.
Quote Cari-Azza 19-2-2021 07:47 PM
salmon-suki replied at 19-2-2021 03:11 PM
Knp org melayu jah dia kecam?kaum lain xde plak nak kecam?

Bukan dia kecam orang Melayu secara general, sebenarnya nak  perli netizen yang dok komen pasal virus ni niat jahat, kebetulan yang komen tu kan anti vaksin dan mostly melayu.

Tu yang dia tulis camtu.

Quote MadameOnion 19-2-2021 08:32 PM
Yang terbaru aku kena tadi..hang ni berani pi cucuk..tu sebenaqnya holy water
Quote Normabaru 19-2-2021 08:42 PM
salmon-suki: Knp org melayu jah dia kecam?kaum lain xde plak nak kecam?

Kaka tny yg cina india semua dorg xmo amik pon.. Mati wooo nnt

Dr imelda ni blh thn bodo ek.. Cara ckp ibarat ko compare potong kaki vs lukakan kaki

Potong kaki mmg xle sambung da.. Luka tu blh elok blk.. Mcm tu la perokok tegar..

Tp overall dua2 pon x ok
Quote salmon-suki 19-2-2021 09:23 PM
Cari-Azza replied at 19-2-2021 07:47 PM
Bukan dia kecam orang Melayu secara general, sebenarnya nak  perli netizen yang dok komen pasal vi ...

Mmg jelas2 dia ckp nak suh melayu mati awai..patutnya ckp jela antivaxxx...ofkos ler dia nampak y melayu jah komen kalau dah bergelumang kt socmed melayu..

Cer pegi socmed bangsa lain,sama jah...kwn ai bangsa lain pn kemain xnk n ckp agenda mcm2..y ni lg lawak,ntah apa duk preach ai,ai dgr jela..masuk telinga kanan,kuar telinga kiri kekdahnye..huhu~
Quote salmon-suki 19-2-2021 09:27 PM
Normabaru replied at 19-2-2021 08:42 PM
Kaka tny yg cina india semua dorg xmo amik pon.. Mati wooo nnt

Dr imelda ni blh thn bodo ek.. C ...

Urmm tulaa kaka.. kalau nak kutuk antivaxxx,in general,ckp je antivaxx..sbb bkn saja melayu y isap rokok xnak vaksin,bangsa lain pn sama jah...kebetulan jah dia lepak kt socmed y penuh dgn org melayu..padahal kalau bangsa lain komen,lg teruk dorg kutuk psl vaksin ni..n mmg ramai y tolak... including my kwn2..
Quote Cari-Azza 19-2-2021 09:55 PM
salmon-suki replied at 19-2-2021 09:23 PM
Mmg jelas2 dia ckp nak suh melayu mati awai..patutnya ckp jela antivaxxx...ofkos ler dia nampak y  ...



tu la i agree with u, sebab dia masuk socmed malay, so yang masuk komen memang malay. so status dia tak boleh hentam 1 side ja.


Quote Normabaru 19-2-2021 11:45 PM
salmon-suki replied at 19-2-2021 09:27 PM
Urmm tulaa kaka.. kalau nak kutuk antivaxxx,in general,ckp je antivaxx..sbb bkn saja melayu y isap ...


Bangsa yang paling xsayang nyawa bangsa melayu.. Tu yang banyak jadi tahik dadah etc Tgk la bangsa lain.. Kol 5pagi dah buat taici.. Yoga etc..

Ingat dorg nk jadi cacat ke.. Lammmmbertttttt lagi
Quote Jemahjemah 19-2-2021 11:46 PM
Siapa la yg otak geliga sgt tu sampai ckp vaksin ada mikrochip. Hahaha. Bangang nya lahai. Nasib la kwn aku xde update pasal mikrochip ni. Kalau x jem jugak pale hotak aku nak digest hahaha
Quote kakakpositifker 21-2-2021 10:40 AM
Dah kenapa ada orang hantar property in bangalore pulekkkk

Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top