Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

"Saya Dah Give Up Menunggu" - Syed Saddiq

18-2-2021 02:58 PM Komen: 25
Ahli parlimen Muar Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menggesa kerajaan mempercepatkan pemberian komputer riba percuma seperti yang dijanjikan dalam Belanjawan 2021.


Kredit foto: IG Syed Saddiq

Mengulas dakwaan persatuan pengguna tentang ibu bapa yang terdesak membeli peranti elektronik untuk anak-anak sehingga meminjam ah long, Syed Saddiq menggesa kerajaan segera menanganinya.

Tiada pelajar yang perlu melalui masalah ini. Bantu mereka sebelum terlambat, catatnya di Twitter.


Kredit foto: Twitter

Katanya di kawasannya sebanyak kira-kira 300 komputer riba dan 400 tablet diberi kepada keluarga yang memerlukan.

Katanya usaha itu dilakukannya sendiri tanpa menggunakan dana kerajaan kerana sudah berputus asa menunggu.



Persatuan Pengguna Kedah (Cake) kelmarin dilapor menerima 17 aduan melibatkan pinjaman ah long, sembilan daripadanya ibu bapa yang tidak mampu membeli gajet untuk anak bagi tujuan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR).

Cake berkata, pengadu merupakan peniaga kecil dan bekerja sendiri yang terjejas pendapatan akibat Perintah Kawalan Pergerakan 2.0 (PKP).


Sumber: ProjekMM

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 25
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Suchi 25-2-2021 09:09 AM
Sekolah pun dah bukak esok lusa takpelaaa len kali jela laptop tu.
Baik bagi baju sekolah dulu dengonya ramai tak mampu beli

Lain-lain Komen

Quote stinger.baik 18-2-2021 03:05 PM
gula2 politik

rasuah ni

politik wang

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Quote R2D2 18-2-2021 03:17 PM
gambar hiasan panjat pagar



Quote tripleid 18-2-2021 03:43 PM
Janji dicapati..  [fbp]https://m.facebook.com/suararakyatpage/photos/a.199846193527239/1842234469288395/?type=3&source=54&ref=page_internal[/fbp]
Quote GigaMom 18-2-2021 03:55 PM
tripleid replied at 18-2-2021 03:43 PM
Janji dicapati..

Page ni paling toksik
Cara penulisan dia pun penuh emosi
So yesteryear
Quote Belibis 18-2-2021 04:02 PM
R2D2: gambar hiasan panjat pagar <a href="https://1.bp.blogspot.com/-5bzZpNg12TA/Xjgg0nLRr_I/AAAAAAAAEDM/s__Xxo5Dag42SmnlN63lwoUAFiJE03eWACLcBGAsYHQ/s640/EPyG-a" target="_blank">https://1.bp.blogspot.com/-5bzZpNg12TA/Xjgg0nLRr_I/AAAAAAAAEDM/s__Xxo5Dag42SmnlN63lwoUAFiJE03eWACLcBGAsYHQ/s640/EPyG-a</a> ...

Kenapa tak sensor? Miow pun ada maruah tawww..{:smile
Quote MontanaHannah 18-2-2021 04:15 PM
Maaf , saya buatkan awak menunggu ....

Tiberrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


Quote MontanaHannah 18-2-2021 04:17 PM
R2D2 replied at 18-2-2021 03:17 PM
gambar hiasan panjat pagar

muahahhahahhahahhahahaha.......epic
Quote MontanaHannah 18-2-2021 04:18 PM
LadyCarefree replied at 18-2-2021 04:12 PM
I mean Tuanku Yang Teramat Mulia TMJ bagi betul atau acah je?

Yg ko gelabah butoh sangat kenapa???


Bukan urusan ko lahhhh



Quote LadyCarefree 18-2-2021 04:37 PM
Edited by LadyCarefree at 18-2-2021 03:38 PM
MontanaHannah replied at 18-2-2021 03:18 PM
Yg ko gelabah butoh sangat kenapa???




Hi kakanah! Labchoooo

Ok kakanah. iols delete.
Quote orkid_amani 18-2-2021 04:41 PM
pdpr ni tak perlu pun pakai laptop bagai kalau tenet pun hauk.cukup pakai nset ja. macam skol ank me dah bagi skali hard copy utk 1m punya supply. cikgu just antaq link youtube..then suruh student salin nota lepas tu buat xtvt dlm hard copy. yg perlu laptop kalau ada gmeet ja. tapi me ank dua skolah xsama sesi. so xdak istilah berebut nset ka pa
Quote stinger.baik 18-2-2021 04:45 PM
zaman ph langsung tk de apa2 utk rkyat

ksian rakyat zaman ph

yg senang lenang tongong2 ph dpt gaji sebar fitnah

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Quote kakikuDibibirmu 18-2-2021 06:13 PM
Quote tripleid 18-2-2021 06:16 PM
GigaMom replied at 18-2-2021 03:55 PM
Page ni paling toksik
Cara penulisan dia pun penuh emosi
So yesteryear

Truth hurts..
Quote batusembilan 18-2-2021 10:10 PM
ebit lew pun x poyo mcm ko la kaldai. adoiiii
Quote TarzanSiam 19-2-2021 08:24 AM
dah kata daaaahh, perahhh lagii sampai ketitisan susu yang terakhir.
Quote merrissa 20-2-2021 10:14 AM
zaman dia...dia p main game dalam ofis....
Quote notM 20-2-2021 10:20 AM
Edited by notM at 20-2-2021 10:26 AM

Tak perlu beli laptop atau tablet....Parents belikan Single board Computer (SBC) je.


SBC tu boleh bawa ke Sekolah...so government just sedia Kan screen monitor....in case kalau kena PKP...diorg tinggal sediakan Screen monitor untuk stream online...n maybe Kerajaan boleh sediakan pusat internet dengan Screen Monitor tanpa CPU utk kawasan luar bandar. Kalau Rasa susah sangat hidup nak membesarkan anak kawasan xda internet sila pindah Cari kehidupan yang lebih baik.
Quote Supersirap 24-2-2021 08:39 PM
Semoga dipermudahkan segala urusan YB
Quote Tinot7 24-2-2021 08:43 PM
Tenet hanat ka porem arini yg ada problem.. berkoyan2 iols komen tapi tacang tak naik2..

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top