Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

KJ Ingatkan Lagi Rakyat Tak Boleh Pilih Jenis Vaksin, Kerajaan Yang Tentukan

17-2-2021 05:12 PM Komen: 76
Orang ramai tidak dibenarkan memilih jenis vaksin COVID-19 yang akan diterima, sebaliknya ia ditentukan pihak berkuasa kesihatan.


Kredit foto: AFP/Malay Mail

Ia selari dengan dasar kerajaan, iaitu apa-apa vaksin diluluskan Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA) adalah selamat untuk digunakan.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Khairy Jamaluddin, berkata orang ramai tidak diberi peluang memilih jenis vaksin COVID-19 sepanjang program pelalian dilakukan.

"Saya banyak terima persoalan mengenai perkara ini. Anda tidak dibenarkan untuk memilih jenis vaksin.



"Sebaliknya, orang ramai akan dimaklumkan mengenai tarikh, masa dan tempat bagi temu janji suntikan pelalian ini," katanya pada sidang media di sini, hari ini.


Sumber: BH Online

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 76
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Tinot7 23-2-2021 08:42 AM
fatinandreanna replied at 22-2-2021 10:05 PM
Terima kasih ya Tinot7. Saya percaya je saintis russia ni bagus as far as product development conc ...

Iols tak tau la sbb iols tak tau mana satu produk ruski. Tak pernah pakai rasanya. Tapi aritu bab beksin ni mmg diorg beriya nak buat. Masa tu depa dah masuk phase 3... giteww la sembang depa..

Lain-lain Komen

Quote kakikuDibibirmu 17-2-2021 05:13 PM
Saya misti pillai!
Quote stinger.baik 17-2-2021 05:19 PM
selamat mnjadi tikus makmal suma

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Quote stinger.baik 17-2-2021 05:21 PM
rupanya paling bekesan pfizer ngn moderna

msti ada coklat cip dlm stiap vaksin tu

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Quote MontanaHannah 17-2-2021 05:34 PM
aku xmahu vaksin ni

seksualiti kita akan terjejas.

yg lelaki penis rosak

yg perempuan langsung xde nafsu.
Quote Skuau 17-2-2021 05:36 PM
pru...rakyat boleh pilih.....abih pru....'yg dipilih rakyat'(pru tu).....kata....depa pilih tuk rakyat....rakyat x boleh pilih(sendiri) dah.......(isu yg) sgt menarik....
Quote darkness 17-2-2021 05:37 PM
Jgnla pilih mana2 vaksin..nanti jadi jombi
Quote noor2 17-2-2021 05:38 PM
Diktator......hehe
Quote kakikuDibibirmu 17-2-2021 05:40 PM
Kalu Sinovac air kencing kelawar katanya

Quote matchstick 17-2-2021 06:05 PM
MontanaHannah replied at 17-2-2021 05:34 PM
aku xmahu vaksin ni

seksualiti kita akan terjejas.

pergi lah kawan dgn sohai laksa
Quote MontanaHannah 17-2-2021 06:17 PM
matchstick replied at 17-2-2021 06:05 PM
pergi lah kawan dgn sohai laksa

Xde sampai sesuai berkawan dgn kepala butoh tu.....

Aku cuma xmahu vaksin corona nakharom ni saja

mmg xmahu

bimbang seksualiti kita rosak.
Quote aechae 17-2-2021 06:34 PM
Of coz lh org nk pilih yg paling baik n berkesan.
Klu bg kt vvvip yg mcm tu so weols nk yg sama jugak lh...ingat nyawa ktorg ada spare ke?? Gtuuu
Quote Dwdrum 17-2-2021 06:39 PM
kakikuDibibirmu replied at 17-2-2021 01:40 AM
Kalu Sinovac air kencing kelawar katanya

Sis... U pilih vaccine sinovac dari air kencing kelawar or dari mulut ummah prc? :
Quote fatinandreanna 17-2-2021 06:50 PM
Bukan dulu ckp gov beli byk jenis vaksin, jadi rakyat boleh pilih yg mana ke? Ke aku yg mimpi.
Quote SayaSayangMama 17-2-2021 06:56 PM
MontanaHannah replied at 17-2-2021 06:17 PM
Xde sampai sesuai berkawan dgn kepala butoh tu.....

Aku cuma xmahu vaksin corona nakh ...

Bukan dah rosak ke?
Quote little_sis 17-2-2021 08:10 PM
KJ ckp mcm ni.. lagi laaa aku rasa xnak amik vaksin lg.. nanti2 la..
Quote Tinot7 17-2-2021 08:17 PM
fatinandreanna replied at 17-2-2021 06:50 PM
Bukan dulu ckp gov beli byk jenis vaksin, jadi rakyat boleh pilih yg mana ke? Ke aku yg mimpi.

Mana ade. Dr dulu lagi dah kata tak voley pilih maa
Quote Kerexxx 17-2-2021 08:36 PM
kakikuDibibirmu: Kalu Sinovac air kencing kelawar katanya JIkwaoCkWks

Kalau itu vaksin yg u guys dapat then kita boleh appeal tak?
Quote darkness 17-2-2021 08:42 PM
Jap lagi kita jadi jombie
Quote Dwdrum 17-2-2021 08:44 PM
Edited by Dwdrum at 17-2-2021 04:46 AM
darkness replied at 17-2-2021 04:42 AM
Jap lagi kita jadi jombie


Uol perlu start digggin buat bunker or cari nice spot dalam hutan... Sebab ramai akan jadi zombie sudah almost 200 juta sudah vaccinated...

Lihat semua komen(76)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top