Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Ingin Lihat Suasana Dasar Sungai Dari "Mata Seekor Ikan", Youtuber Pasang GoPro Pada Ikan

17-2-2021 04:09 AM Komen: 11


Ramai orang terutamanya dikalangan kaki pancing di segenap pelusuk dunia mungkin tertanya-tanya, bagaimanakah agaknya suasana didalam dasar sebuah tasik atau sungai jika dilihat dari "mata seekor ikan" yang sedang berenang?

Menarik juga kan kalau dapat tengok suasana itu kerana kalau manusia sendiri yang turun menyelam dan membawa kamera untuk membuat rakaman, sudah tentu keadaan dan hasil rakaman tidak akan sama kerana sudah pastinya hidupan air akan lari bila melihat manusia yang dianggap sebagai ancaman kepada mereka.

Jadi salah satu cara yang paling berkesan adalah dengan menggunakan ikan dan kamera!

Untuk menjayakan misi rakaman ini, Youtuber yang dikenali sebagai Monster_Mike86 dan BryanTheCEO membuat eksperimen pada seekor ikan yang dipancing oleh mereka dengan memasang  kamera GoPro pada badan ikan tersebut.

Ikan tersebut kemudian dilepaskan semula ke dalam sungai dan apa yang sangat mengujakan, dapat dilihat dari rakaman menunjukkan suasana di dasar sungai yang berhampiran kawasan perumahan itu sangat bersih. 


Turut kelihatan pelbagai jenis ikan sedang berenang-renang didalam sungai tersebut. MasyaAllah cantik sangat! macam dalam akuarium pula!

Sehingga kini, video yang dimuatnaik pada Jun 2019 telah mendapat sebanyak 24 juta tontonan manakala video eksperimen kedua yang dimuatnaik pada Oktober 2019 mendapat 6 juta tontonan.  

Sudah pasti video-video ini menerima reaksi teruja dari para penonton kerana eksperimen ini sangat bermanfaat dan sesuatu yang baru untuk diterokai. Syabas Youtuber, anda membuat sesuatu yang sangat menakjubkan! - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 11
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote supernaturalee 20-2-2021 11:57 PM
Boomibulat replied at 17-2-2021 08:50 AM
Kamera tu burn ke cmana..?

Idok
Ambik blik
Die attach tali pancing kt ikan tu
Dgn strap gopro kt bdn ikan


1st video elok korg tgk start min 7:30


Lain-lain Komen

Quote Boomibulat 17-2-2021 08:50 AM
Kamera tu burn ke cmana..?
Quote Radzor 17-2-2021 11:55 AM
Boomibulat replied at 17-2-2021 08:50 AM
Kamera tu burn ke cmana..?

Ikat ngan tali joranpastu ambik balik
Quote Boomibulat 17-2-2021 11:58 AM
Radzor replied at 17-2-2021 11:55 AM
Ikat ngan tali joranpastu ambik balik

Cmtu ke..sy x tengok video pun..ingtkan lps ke sungai terus..
Quote hasniey 17-2-2021 11:58 AM
Senangnya pancing ikan.umpan roti kosong jah
Quote hasniey 17-2-2021 12:03 PM
Boomibulat replied at 17-2-2021 08:50 AM
Kamera tu burn ke cmana..?

Kan dia ikat tali pancing.dia dpt balik last tu
Quote akmal 17-2-2021 12:32 PM
Bersih air sungai ..rindu nk snorkeling bahbaa
Quote Artemesiaa 17-2-2021 12:43 PM
Menarik jugak dapat tengok suasana dalam sungai macam mana
Quote ayahmasihkuad 18-2-2021 01:20 AM
kalau sungai kat malaysia ni mau nampak plastik...botol air sampah sarah je dalam tu. ikan pun tak jumpa
Quote cmf_premierleag 20-2-2021 10:41 PM
ikan2 lain tgk ikan yg kene strapped body dgn gopro to be like "menatang amende yg ada kt badan ko tu?"
Quote Tunan 20-2-2021 11:19 PM
Dlm.sungai takleh nak nyelam.sendiri.ya
Quote supernaturalee 20-2-2021 11:57 PM
Boomibulat replied at 17-2-2021 08:50 AM
Kamera tu burn ke cmana..?

Idok
Ambik blik
Die attach tali pancing kt ikan tu
Dgn strap gopro kt bdn ikan


1st video elok korg tgk start min 7:30


Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top