Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Biadab, Lapar Perhatian," -Buat Video Kulit Gelap Ke Cerah, Syatilla Melvin Didakwa Tidak Sensitif!

16-2-2021 01:14 PM|Oleh: Cari-Saiful| Komen: 132

Sejak jadi usahawan ni, banyak pula Syatilla Melvin timbulkan kontroversi.

Sebelum ini promosi produk dengan tunjuk katil patah, sekarang isteri kepada Shaheizy Sam ini sekali lagi mengundang kecaman ramai.

Baru-baru ini Syatilla memuat naik video yang menunjukkan transformasi kulit wajah dari gelap ke cerah.


Foto: IG

Mukanya diconteng hitam dan seterusnya berubah putih selepas menggunakan foundation.

???Nampak sangat ke wei. Dari muka macam tapak kaki ke #mukakulitteloq. Minggu depan kami launching,??? tulisnya.



Di runagan komen ramai yang menganggap ianya keterlaluan.

Isu wara kulit seharusnya tidak dijadikan sebagai content kerana ia adalah isu yang sensitif.

Malah ia juga satu penghinaan dan racially offensive kata mereka.



Ramai yang mendakwa Syatilla senagja berbuat demikian kerana lapar perhatian.

Sampai sekarang Syatilla nampaknya tidak memberikan apa-apa komen balasan. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
1
Komen: 132
Komen

Previous : "Sambil Masak Pun Boleh Nyanyi," -Nabila Razali Jual Ayam Goreng Nak Tambah Duit

Next       : 22 Tahun Beroperasi: ntv7 Ucap Selamat Tinggal, Beri Laluan Kepada Didik TV KPM

Komen Terbaru

Quote hasniey 20-2-2021 02:23 PM
Kulit telur sgt ke muka dia?yakinnya kamu

Lain-lain Komen

Quote slyfynx 16-2-2021 01:17 PM
Oh, dah kuar dah thread sawang, cube untuk mengatasi pencapaian MN yang x abis2 post pasal kelopak
Quote lattehazelnut 16-2-2021 01:30 PM
Cikgu punye ajaran ke?
Quote makneng 16-2-2021 01:31 PM
Siannnn.... Terlalu mencuba
Quote tikusmontok 16-2-2021 01:32 PM
tak penah tak bodoh tine ni
Quote laksmanabentan 16-2-2021 01:32 PM
wowwwww.....
terbaikkkkk....

ini lah namanya strategy marketing zaman millennium...
kena buat video kontroversi, nanti akan ramai ler followers
dan kalau 10% followers yg beli produt tu da kaya weeeeiii......

kalau 1 juta followers dia..
10% dapat ler 100,000 followers...
jual produk timbang kati tu harga 30 hengget..

100,000 followers X RM30 = RM3 juta wokeyyyy......
Quote AshkieLa 16-2-2021 01:32 PM
kalo still ade orang beli..
memang yang aneh2 je orang zaman skang...
Quote stinger.baik 16-2-2021 01:39 PM
hitam itu kualiti

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Quote kivio 16-2-2021 01:43 PM
Tapi.....dia ni cantik ke.
Quote kakakpositifker 16-2-2021 01:46 PM
awak cerah pun sbb inject
Quote missHaidiD 16-2-2021 01:48 PM
Rempit smpai ajm bini sam kepam busuk
Quote Tudungpink 16-2-2021 01:59 PM
Hahaha hanya mampu ketawa melihat kebodohan diorg ni.. Selayaknyer ape yg ko ada n dapat sekarang ni...
Quote imrb 16-2-2021 02:02 PM
dah siap aku report betina garik ni!
Quote Geeayden 16-2-2021 02:07 PM
X minat langsung dgn tila ni.
Quote xLillyx 16-2-2021 02:08 PM
Buat je la muka naked face ko bangun tido dgn air liuq basi. Kan senangg.
Quote MeghanK 16-2-2021 02:11 PM
2021 ada lagi manusia bodoh camni
Quote awanysss 16-2-2021 02:11 PM
annoying nye..
Quote awanysss 16-2-2021 02:12 PM
AshkieLa replied at 16-2-2021 01:32 PM
kalo still ade orang beli..
memang yang aneh2 je orang zaman skang...

semua guna teknik jijan semang.. pasti ada yg beli..
Quote apedehal 16-2-2021 02:13 PM
Dia ni layak dpt kaki je okeh...jual kontroversi utk lakukan produk adik beradik melvins ni.jijik.
Quote apedehal 16-2-2021 02:15 PM
Tggu org boikot..satgi keluar la video/gmbar  pegi bg ank yatim mkn la kucing makan la...jijik nya perangai. Peghak sgt, kalau xkaya boleh mati ke deyol ni

Lihat semua komen(132)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top