Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Tengok YouTube, Google Je - Lelaki Ini Berjaya Bina Kolam Mini Semasa PKP

12-2-2021 12:38 PM|Oleh: natrahn | Komen: 20


Masa lapang semasa menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) telah digunakan sebaiknya oleh individu ini dengan membuat projek  kolam mini untuk anak-anaknya. 

Lebih menarik, projek ini yang dihasilkan seorang diri dibuat berpandukan kajian daripada Google, Youtube dan Facebook sahaja. 



Kredit foto: Facebook Eddy Azuan

Menurut Eddy, bahan-bahan untuk membina kolam mini ini dibeli secara dalam talian. Kolam tersebut dibina di ruang lapang kawasan rumahnya.




Selepas mengambil kira pelbagai faktor, beliau membuat lakaran sebelum membina kolam tersebut. Dek dibina mengelilingi kolam tersebut untuk mengelakkan dinding kolam dicakar kucing dan gangguan haiwan lain. 



Selain nampak kemas, tujuan pembinaan dek adalah untuk melindungi sistem perpaipan kolam tersebut.




Maka siaplah projek musim PKP, memang cantik hasilnya kan?




Kolam ini mengambil masa tujuh hari untuk disiapkan, memakan masa dan tenaga, namun hasilnya pasti berbaloi apabila melihat senyuman pada orang tersayang. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 20
Komen

Previous : Dijangka Cecah RM40.5 Bilion, Siapa Sangka Rambut Boleh Buat Untung

Next       : Tidak pernah mandi selama 38 tahun dinobatkan sebagai antara lelaki terbusuk di dunia

Komen Terbaru

Quote kakakpositifker 15-2-2021 10:32 AM
elok rajin laki nya

Lain-lain Komen

Quote pokokbunga 12-2-2021 01:01 PM
Wowww terbaikkkk... jimat bykkk nih...
Quote rookiecake 12-2-2021 01:28 PM
Amat kagum dengan orang yang pandai DIY ni! Never give up attitude mesti ada {:childlike
Quote KIM.K 12-2-2021 01:28 PM
Tengok2 klien suh bina plak
Quote wak_pijah 12-2-2021 02:43 PM
Terbaik lah. Suka tgk channel yg korek2 tanah jd rumah kecik ada kolam bagai. Yg buat oven pun ada.

Creative sangat, bila tgk dlm video nampak mcm senang betul diorang buat.
Quote babynina30 12-2-2021 03:14 PM
Power. Takyah belas2 ribu buat
Quote crossline 12-2-2021 04:57 PM
Levespa replied at 12-2-2021 03:28 PM
continent dengan state pun tak tau beza
pastu setakat bercinta sorang dua setiap negeri mana aci n ...

Tersalah tred ke? Hahaha!
Quote Levespa 12-2-2021 07:22 PM
crossline replied at 12-2-2021 08:57 AM
Tersalah tred ke? Hahaha!

alamakk hahaha
Quote depresio 12-2-2021 10:32 PM
Aku tgh kaji nak buat kolam indoor..
Quote shop_girl 12-2-2021 10:49 PM
Bertuah pandai DIY..aku takde bakat langsung pastu tak sabar nak belek satu2 arahan bagai..{:cryrun
Quote stinger.baik 12-2-2021 11:25 PM
ok gak

khueennnnzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Quote clarizsa 13-2-2021 12:44 AM
wak_pijah replied at 12-2-2021 02:43 PM
Terbaik lah. Suka tgk channel yg korek2 tanah jd rumah kecik ada kolam bagai. Yg buat oven pun ada.
...

Yg tu tipu je tu
Lakonan
Quote Jitu 13-2-2021 12:48 AM
bestnya

Quote Rob07 13-2-2021 08:49 AM
Pasni boleh tolong jiran sebelah rumah buat kolam renang  plak
Quote Rob07 13-2-2021 08:50 AM
Pasni boleh tolong jiran sebelah rumah buat kolam renang  plak
Quote wak_pijah 13-2-2021 10:36 AM
clarizsa replied at 13-2-2021 12:44 AM
Yg tu tipu je tu
Lakonan

Cis tertipu rupanya.
Quote Artemesiaa 13-2-2021 11:39 AM
Wah bagus juga hasilnya boleh ambik upah bina untuk orang lain juga ni
Quote hasniey 13-2-2021 01:01 PM
Bestnye pandai diy ni...ai psg brg ikea pon kdg2 fail
Quote MsPercy 13-2-2021 08:58 PM
Pbt boleh kaco ker?
Quote ina_na 14-2-2021 10:19 PM
Boleh gak ni usulkan kat suami. Dia pakai filter je ni..

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top