Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Aik, Dalam 1 Jam Dah Tak Boleh?" - Adi Putra Perli MKN Isu Pub, Kelab Malam

9-2-2021 11:05 AM|Oleh: LilRose| Komen: 10

Majlis Keselamatan Negara (MKN) pada 4 Februari lalu mengemas kini Prosedur Operasi Standard (SOP) yang antaranya membenar kelab malam dan pub meneruskan operasi sehingga jam 10 malam dengan beberap asyarat.

Perkara itu mendapat perhatian ramai termasuk Datuk Adi Putra yang memuat naik kenyataan di Instagram seolah-olah menyindir keputusan kerajaan itu.



Kredit foto: IG

Dia kemudian sekali lagi memuat naik kenyataan menyindir apabila MKN menarik semula kebenaran itu.

"Aik, dalam 1 jam yg lalu dah tak boleh, kesian mereka nak BRAVO. Confuse Confuse. Ke tersalah Sektor dipilih?" sindirnya.


Kredit foto: IG

Dalam kemas kini terdahulu, Adi Putra menggesa semua persatuan mewakili penggiat seni tampil membela nasib anak seni ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).


Kredit foto: IG

"Tak kisah lah nak cakap anjing menyalak bukit ke ape! Tapi mana? Siapa akan fight untuk industry ini. Bayar yuran setiap tahun untuk ape? I think better siapa yang duk menjadi NAKHODA ATAU MENERAJU jawatan tertinggi tu silalah lah pertimbangkan or else better korang turun tak yah nak duduk lama sangat atas tu. 


Kredit foto: IG

"Perdana Menteri pun bertukar yang kite ketua presiden duk itu aja! Langsung tak ada perubahan. Kalau ko duduk kerusi yang tertinggi buatlah kerja jangan duduk aja sebab kalau terlampau selesa sangat nanti pun payah nanti esok hari," tegasnya. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 10
Komen

Previous : "Dulu Tak Percaya Covid-19 Serius" - Sekarang Amelina Dah Tak Tahu Nak Cakap Apa

Next       : "Jangan Libatkan Dia, Semua Salah Saya" - Aiman Tino

Komen Terbaru

Quote adikfatin 24-3-2021 02:41 AM
Ady putra ni orang singapore kan? Sapa bagi dia kerakyatan malaysia sampai boleh complain macam2 open camni? Ke dia mmg orang malaysia?

Lain-lain Komen

Quote Kurex 9-2-2021 11:12 AM
Baik kau buat video cikcap..
Quote salmon-suki 9-2-2021 11:19 AM
Dia ni antara y dapat datuk tp smpai skrg ai dunno apa sumbangan dia kt industry melainkan kontroversi murahan kawin tu je...

N dia duk pungpang kutuk org ayas,y geng2 dia xnk plak komen,nak2 y travel sana sini xjaga sop..time geng sndiri kena covid,diam tak berkutik,ni sbb kelab malam/bar tak dibuka,menyalak plak..pegi 7e jelaa beli arak tu kalau dah xtahan sgt nk mnum..kt mall byk jah haa..choiiiii~
Quote Nenasketum 9-2-2021 11:44 AM
Singaporean memang cenggini. Kekonon fighter padahal blardy opportunist. Revoke jer lah citizenships/PR orang cenggini. SG banyak buat kat orang Mesia pun
Quote stinger.baik 9-2-2021 12:26 PM
nape nama ig dia padiputera?

haaaaaaaaaaaaaaaaaaa?
Quote nerdy69 9-2-2021 12:52 PM
Nak bodek saper nie Dato?
Quote slyfynx 9-2-2021 01:03 PM
Actually aku paham je mule2 tu nk bg kebenaran restoran die je.
Ce bace betul2.
Tp ntah la. Malas nk komen lebih2.
BTW, ape sumbangan Singaporean ni smpi leh dpt dato?
X paham aku dah dato2 skrg ni.
Kalau temu bual retis semua dok dato'
Bangga nau.
Quote annadonna 9-2-2021 01:05 PM
Kena positif sikit juga kot kita sebab dia bersuara utk artis malaysia.
Quote sleepandream 9-2-2021 01:59 PM
anak vvip tak pegi dah club komersil ni...
dorg sendiri ada clubhouse nak berjimba buat PP
Quote stinger.baik 9-2-2021 08:35 PM
nadiputera ni da jadi warganegara ke?

haaaaaaaaaaaaaaaaaa?
Quote adikfatin 24-3-2021 02:41 AM
Ady putra ni orang singapore kan? Sapa bagi dia kerakyatan malaysia sampai boleh complain macam2 open camni? Ke dia mmg orang malaysia?

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top