Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Dulu Tak Percaya Covid-19 Serius" - Sekarang Amelina Dah Tak Tahu Nak Cakap Apa

9-2-2021 10:48 AM|Oleh: LilRose| Komen: 14

Amelina yang mengakui dia pada mulanya tidak percaya Covid-19 adalah serius kini pasrah dengan keadaan terkininya yang terkesan akibat pandemik itu.


Kredit foto: IG

"Saya dah tak tahu nak cakap apa.Saya pasrah dengan apa yang berlaku. Setiap yang berlaku hari ini bukan salah sesiapa, tetapi musibah yang Allah turunkan untuk mengingatkan kita kepada-Nya dan menyampaikan sesuatu kepada hamba-Nya.

"Di peringkat awal, saya seperti tak percaya virus ini adalah satu perkara serius. Namun, apabila semakin hari jumlah jangkitan semakin meningkat, saya mula sedar bahawa ini adalah hakikat.

"Perlahan-lahan ia mula masuk ke dalam komuniti kita. Apabila saya berbual dengan ibu di telefon, dia memaklumkan ada kenalan saya yang meninggal dunia akibat Covid-19 dan ini membuka mata saya untuk lebih memandang serius mengenainya.

"Sebelum ini, ketika kita melalui fasa Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), ada juga beberapa tawaran persembahan. Namun, semuanya tidak sama seperti dulu kerana ada prosedur operasi standard (SOP) yang perlu kita ikuti.

"Sekarang, tiada lagi acara persembahan dan sebagainya kerana ia tidak boleh beroperasi. Lebih memeritkan, promosi untuk lagu baharu yang saya lancarkan tahun lalu iaitu Ada Untukmu juga tidak dapat berjalan seperti dirancang," katanya.



Pun begitu, Amelina bersyukur orang terdekat cakna dengan keadaannya dan menghulurkan bantuan tanpa henti.

Selain wang ringgit, Amelina akui semangat dan sokongan juga adalah satu bentuk sumbangan memandangkan emosi sedikit sebanyak turut terganggu.



Berdepan situasi pandemik ketika ini, Amelina menyanyi dan menghiburkan peminat secara langsung di aplikasi Mico. Katanya, dapatlah juga menyumbang sedikit rezeki untuknya sekeluarga. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
0
0
Komen: 14
Komen

Previous : Kesian Jasmine Suraya, Terlampau Sibuk Tak Pernah Cukup Rehat

Next       : "Aik, Dalam 1 Jam Dah Tak Boleh?" - Adi Putra Perli MKN Isu Pub, Kelab Malam

Komen Terbaru

Quote Nenasketum 16-3-2021 04:09 PM
Ong kampung gitew ler.

Lain-lain Komen

Quote salmon-suki 9-2-2021 11:00 AM
Kenapa ada jgk y bebal tak percaya kt covid ni mmg wujud n bkn sekadar main2? Mmg jadi retis kena pakej sekali kebebalan ke ek?
Quote msdummy.2018 9-2-2021 11:10 AM
Aku pelik ek..rmi yg xpercaya pd covid 19 ni..patutlah menyuka jer langgar sop ek..
Quote ina_na 9-2-2021 11:36 AM
Mmg ramai yg bebal x percayakan covid.. Yg kelako siap boleh pertikaikan mcm2 sedangkan org sakit paru2 kat hospital respotari kat Jln Pahang Barat pun dia org x penah tgk mcm mn..
Quote Nenasketum 9-2-2021 11:56 AM
Minah kilang lah pulak, standard2 Almy. Tapi she made a big name for herself, cuma tak tingkatkan diri dalam bidang penggunaan sel2 otak
Quote Manjahati 9-2-2021 01:25 PM
Dah setahun covid ni..x kan x percaya lg...
Quote Fazzbulous 9-2-2021 01:27 PM
msdummy.2018 replied at 9-2-2021 11:10 AM
Aku pelik ek..rmi yg xpercaya pd covid 19 ni..patutlah menyuka jer langgar sop ek..

ada je weiii...siap ada komen lg..klau dah tertulis takdir meninggal sbb covid..kena redha la..pastu ada doktr komen,kalau mcmtu..rezeki manusia mmg da tertulis sjak azali,so takyahla kita keje penat2..nganga je la mulut..trus tak reply org tu..geram aku
Quote minguk 9-2-2021 03:36 PM
takyah cakap lah acik lina, acik bercakap pun kosong tak berisi.
Quote Cari-Mod 9-2-2021 03:56 PM
sop dah ada napa ko tak nak ikut? degil? watch out!
Quote annehuda 9-2-2021 04:02 PM
ni mcm org kg aku la. tak percaya covid, skali tu cucu balik bawak covid. baru menggelabah org kampung aku tu.  
Quote slyfynx 9-2-2021 04:20 PM
Ade yang cakap no kematian tu semua teori konspirasi la, ape la.
Haish, kene ko masuk icu br tau
Quote cikperiukkera 9-2-2021 05:25 PM
Chuols duduk dlm gua ke selama ni ratu dangdut malysia?!!!
Quote rosmahisham 9-2-2021 06:10 PM
Dr dulu ke mulut sheols mcm gini menyanyi..dulu2 x perasan pulak gigi2 dia..mcm org x de gigi la pulak.iols x minat heshe dr dulu tp pakaian dia lawa2 sewa kat kedai bridal kot dulu2..
Quote cariplease 16-3-2021 03:55 PM
Are u serious? Apa yang buat she x percaya dulu tu. Pelik pelik lah manusia
Quote Nenasketum 16-3-2021 04:09 PM
Ong kampung gitew ler.

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top