Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Abang Saya Setahun Tak Jumpa Isteri," -Sweet Qismina Tak Puas Hati PM Pergi Indonesia

5-2-2021 01:58 PM|Oleh: Saiful| Komen: 244

Sweet Qismina secara terbuka mempersoalkan tindakan Tan Sri Muhyiddin Yassin  yang mengadakan lawatan kerja ke Indonesia.

Pelakon tersebut tindakan Perdana Menteri itu adalah tidak wajar ketika rakyat dilarang melakukannya.

Foto: IG

Menurut Sweet, abangnya adalah salah seorang yang terkesan dengan larangan keluar negara dan tidak dapat bertemu dengan isterinya yang merupakan warga Indonesia.

"Abang saya lama tidak jumpa isteri dia di Indonesia sejak tahun lepas. Dia baru kahwin. Tetapi Perdana Menteri kita boleh pergi sana macam itu saja. Patut minta beliau bawa abang saya bersama. Mana adil begini," tulisnya di Twitter.


Buat pengetahuan, Muhyiddin melakukan lawatan kerja dua hari ke Indonesia selepas menerima jemputan Presiden Joko Widodo.

Ia merupakan lawatan pertama kalinya sejak dilantik menjadi Perdana Menteri. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
1
1
Komen: 244
Komen

Previous : "Saya Memang Nakal" - Respons Elizabeth Tan Aksi Gedik, Nakal Di Media Sosial

Next       : "Nak Kutip Angpow Di Pasar Malam," -Anggap SOP CNY Lucu, Michael Ang Dikecam

Komen Terbaru

Quote nooriesz 11-2-2021 01:24 AM
aku tgk ramai je yg boleh jmpe laki or bini kt oversea.. zahirah dgn aiman pun elok jee! si dayah jmpe laki kt aussie siap bwk baby lg.. ok jee!!

yg benornye bengap si qismina ni.. tu je! nk acah2 bantai tp ilmu ellekkkk!

Lain-lain Komen

Quote ladyzens 5-2-2021 02:00 PM
serious la dikkkkkkk?
Quote pearl.silver 5-2-2021 02:02 PM
Sian abg awk dik.
Org lain ada je pasangan kt luar negara, selamat bersatu dah.
Abang awk xde duit bli tiket flight utk bini nya kot?
Quote KBW2 5-2-2021 02:04 PM
PM paling tak berguna, selayak dimaki berjemaah pagi petang siang malam.
Quote leezzaliza 5-2-2021 02:05 PM
Dah tuuuu.. Ko ingt muhyiddin yassin tu jiran tetangga mak ki ke yg nk suruh bawak abg ko sekali g indon tu...
Quote akuHavocczz 5-2-2021 02:09 PM
sweet ni kena rilek siket.. Semua issue dia nak bahaskan
Quote Glass_shoes 5-2-2021 02:10 PM
Banyak pulak berbunyi dia ni lately
Quote awanysss 5-2-2021 02:12 PM
aku sejak dua menjak ni kureng sikit ngan PM ni..
kata darurat politik tp ahli politik geng heols mcm takde apa..
kalau kena kat part lawan, kata gila kuasa la apa..
nmpk sgt darurat politik dia takde kesan apa pun pd rakyat, just nak selamatkan puak sendiri..
Quote exclusive_vvip 5-2-2021 02:15 PM
Ini lawatan rasmi..beza kotttt..baca page Astro Awani aritu, isu2 yg nak dibincangkan penting juga utk dedua negara..nak tggu clear covid ntah bila..untuk bincang isu2 negara bagi iols, elok la PM face2face je..btw, budak ni nak fefeeling tunjuk ada brain kot..pdhal bimbo je..
Quote hashashes 5-2-2021 02:16 PM
Makin lantang ye sheols, Hari tu Pasal buku teks. Ni dia suruh PM lak bawak abang dia g Indo sekali
Quote hotmak 5-2-2021 02:16 PM
lah bukan ke boleh je kalau nak pergi, tapi ikut government sana lah procedure cmana
Quote beatgirlX 5-2-2021 02:18 PM
Cuma nak tanya..Kenapa x blh beer VC?
Quote Cahya669 5-2-2021 02:22 PM
Alaaahaii.... Psgn lain elok je dah bersatu. Janji ikut procedure. Cuba jgn tunjuk sgt iQ kita ni rendah...
Quote msel 5-2-2021 02:24 PM
Bengap tu sorok sikit.

Haritu adik,sekarang abang.
Quote electricopop 5-2-2021 02:31 PM
Glass_shoes replied at 5-2-2021 02:10 PM
Banyak pulak berbunyi dia ni lately

Tau xpe... kau kalau banyak bunyik, g masuk parlimen tu.
Ni duk terpekik pekik kt Twitter. Apooo?
Quote JalaEmas 5-2-2021 02:32 PM
da bleh tukar name.. sour qismina
Quote epuepy 5-2-2021 02:34 PM
Jadah. Abg ko sape wei? Pm pergi pn atas urusan keje.
Quote miss_perfect 5-2-2021 02:35 PM
awanysss replied at 5-2-2021 02:12 PM
aku sejak dua menjak ni kureng sikit ngan PM ni..
kata darurat politik tp ahli politik geng heols m ...

Kannnnn... sweet qis ni hanya menyuarakan pendapat orang2 macam kita ni. Biarlah dia bising.
Quote slyfynx 5-2-2021 02:36 PM
Eh, lawatan rasmi kot.
Even though aku pun x berapa setuju sbb bahaya untuk kesihatan beliau jg, tp kisahnye berbeza kot.
And x perlu la semua mende ko nk bahaskan. Tkt nnt memudaratkan diri dik.
Quote miss_perfect 5-2-2021 02:37 PM
Orang yang kutuk sweet qismina ni, adakah korang setuju dengan tindakan Bapa Perutusan Khas kita tu tetiba ada lawatan kerja kat luar negara?

Lihat semua komen(244)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top