Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Dulu Susu, Kini Bos Susu Jual Jem Pula

Oleh: natrahn |26-1-2021 10:09 AM Komen: 234

Bermula dengan penghasilan produk tenusu, nama Azmi Zainal semakin menjadi bualan selepas beliau terlibat dengan perusahaan daging serta membuat penampilan dalam rancangan realiti televisyen dan sukan permotoran tempatan sebagai penaja.

Terbaru, beliau kini berjaya mengembangkan perniagaan sehingga ke luar negara melalui pemilikan kilang di Australia.


Kredit foto: Facebook Azmi Zainal

Menerusi hantaran Facebooknya, beliau berkongsi mengenai pelaburan melebihi RM100 juta tersebut sehingga ianya sudah mula menampakkan hasilnya pada hari ini.


Kredit foto: Facebook Azmi Zainal

Menurut Azmi, pihaknya memutuskan untuk membeli kilang berkeluasan 20 ekar yang sudah tersedia di sana.





Kredit foto: Facebook Azmi Zainal

Apa yang menariknya, kilang berkenaan bukanlah calang-calang perusahaan dan menjadi buah mulut dunia korporat di sana kerana ianya adalah milik syarikat jenama jem terkenal, Henry Jones Pte Ltd yang mengeluarkan jenama IXL.


Kredit foto: Facebook Azmi Zainal

Jem berjenama IXL adalah jenama kebanggaan rakyat Australia selama lebih 100 tahun dan ianya turut dieksport ke luar negara termasuk Eropah, Timur Tengah, dan juga Asia.

Wah, bukan biasa-biasa jem ni!




Kredit foto: Facebook Azmi Zainal

Untuk info, jenama jem IXL ini sudah memasuki pasaran Malaysia dan berharap rakyat Malaysia menyokong jenama ini.

Tahniah Bos Susu! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
1
Komen: 234
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote dizekni 29-1-2021 10:33 PM
axl_bach replied at 29-1-2021 07:01 PM
Dalil ikut sedap tekak, hmmmm

Sedap2 tekak

tau2 dah dilelong cina gon jeng

Lain-lain Komen

Quote momomikomiki 26-1-2021 10:15 AM
nampak la hasil investment khazanah dlm company susu ni..
Quote Nenolen 26-1-2021 10:15 AM
Tahniah boss susu...moga murah rezeki dunia dan akhirat...nnt kaka beli jem IXL tanda sokongan
Quote any42 26-1-2021 10:20 AM
tahniah bos susu
Quote sarah82 26-1-2021 10:31 AM
Sedap tak jem ni? Tahniah
Quote gummiebear 26-1-2021 10:31 AM
Tahniah Farm Fresh! Nampak sedap jem tu. Nanti kami beli ok boss
Quote bottombikini 26-1-2021 10:34 AM
syabbas betteh !!
Quote Orix 26-1-2021 10:36 AM
bagus farm fresh ni... iols mmg suka susu2 dia.. drpd susu segar, susu coklat, kurma, susu yogurt dia, yogurt jem dia, semua kena dgan tekak iols... susu coklat dia mmg da best... cuma iols selalu minum susu coklat dia pstu campur susu skinny sikit, sbb agak manis di tekak iols susu coklat dia kalau x tambah susu segar...
Quote rifaa 26-1-2021 10:36 AM
pasti beli kalo jumpe kat pasaraya
Quote asma87 26-1-2021 10:39 AM
Ladang susu dia Kat muadzam , suasana fresh n segar yahamat...patutler tagline susu dia baru susu segar
Quote ira_229 26-1-2021 10:53 AM
ni jem yg kurang manis...selalu jugak i beli jenis jem mcm ni
Quote kaka_tima 26-1-2021 10:55 AM
Wow kalau sedap jem raspberi tu kaka boleh buat frambozen kenari
Quote domestobot 26-1-2021 10:58 AM
di Sarawak susu Farm Fresh yang original tu takde jual. dulu ada, lepas tu kartel susu Sarawak protes agaknya. jadi memang takde susu segar jenama tu. kalau susu coklat, yogurt ada lah.
Quote kakikuDibibirmu 26-1-2021 11:00 AM
Lembu punya susu jem dapat nama
Quote nadiaaziz56 26-1-2021 11:01 AM
Tahniah! Susu coklat dia selalu sold out kat tesco rumah sis. Lepas ni beli kat ejen pulak. Murah sikit rasanya.
Quote ilacantik 26-1-2021 11:03 AM
Hopefully lepas ni bos susu melangkah ke  industri pembuatan keju pulak.
Quote nazzse 26-1-2021 11:04 AM
Orix replied at 26-1-2021 02:36 AM
bagus farm fresh ni... iols mmg suka susu2 dia.. drpd susu segar, susu coklat, kurma, susu yogurt di ...

Skrg Farm Fresh jadi manufacturer utk susu brand tesco. So iols beli susu tesco je skrg, harga murah sikit.. Sedap dia masih sama.
Quote dizekni 26-1-2021 11:05 AM
Projek FarmFresh ni hasil cetusan idea DSN bawah
program transformasi melalui ECER

objektif kurangkan kebergantungan pada import produk tenusu,
selain memajukan wilayah ekonomi pantai timur, khususnya di Muadzam Shah, Pahang

terbaik BOSSKU
Quote shuerin 26-1-2021 11:06 AM
semoga terus humble & maju...

x mau buat gimik2 bodo/murahan mcm certain usahawan tu ye...
Quote dudaberhias 26-1-2021 11:06 AM
Produk2 farm fresh semua iols akan sokong. Kalau tidak takde la sampai boleh beli kilang ni. Dutch lady ke apa semua tu tak beli dah atau jarang2 sebabnya susu dia ada pengawet tu yang berbau, tak fresh pun

Lihat semua komen(234)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top