Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

'Geng Wartawan' Buat Hal, Struggle Betul Bila WFH!

25-1-2021 03:25 PM Komen: 17
Bekerja dari rumah atau work from home (WFH) mempunyai pelbagai kelebihan terutamanya masa yang fleksibel.

Namun, ada banyak cabaran yang tidak mampu dikawal seperti akses Internet yang terhad serta fokus terhadap tugasan. Malah, mereka yang bekerja dalam bidang media dan penyiaran turut tidak terkecuali.

Terbaru, tular video memaparkan kompilasi lucu bloopers wartawan serta penyampai berita ketika bertugas dari rumah masing-masing.


Kredit foto: Twitter

Bukan saja berdepan dengan bunyi bingit pintu bilik dibuka, malah bunyi ayam berkokok turut mengganggu ketika membuat liputan.

Paling mencuri perhatian adalah gelagat seorang wartawan yang 'geram' apabila mengalami masalah akses Internet di rumahnya. Dia juga sempat mengeluh apabila wajahnya tidak muncul dalam Google Meet.



Setelah puas dibantu rakan penyampai lain, rupa-rupanya dia terlupa mengaktifkan lensa kamera di komputernya.

Menjengah ke ruangan komen, netizen mengakui terhibur dengan rakaman bloopers 'geng wartawan' di sebalik tabir tersebut.




Kredit foto: Twitter

Tidak kurang juga yang kagum dengan sikap profesional petugas media di hadapan kamera.


Sumber: Kisah Dunia

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 17
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote lattehazelnut 27-1-2021 03:56 PM
Hahaha yang bunyi ayam berkokok tu ada i pernah join training.. bunyi ayam la, itik la, anjing la..

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 25-1-2021 03:33 PM
Baru nampak penampilan sebenar tampa makeup dari yang professional
Quote Delifrance 25-1-2021 04:17 PM
Ini org tua. Imagine google meet budak2 sek rendah
Quote VespaSilbe 25-1-2021 04:50 PM
Dah tak best layan astro awani
Dah kurang berita
Ahhhh bosannya
Quote Xim 25-1-2021 05:00 PM
Itujam la semua benda nak berlaku
Quote mamajawie 25-1-2021 05:06 PM
aku lagi gelak tang wartawan nak berak xsempat tu haa..bodoh gila..brita bernama ke astro awani?
Quote lil_honey 25-1-2021 05:11 PM
ko siap sendawa besar besaran haaa...
Quote azimodin 25-1-2021 07:24 PM
Yang lampu kelip2 tu selamber je ye.. Dah macam scene movie paranormal
Quote husie91 25-1-2021 09:35 PM
Masa tu lah kan lampuu nak rosak haha
Quote Qatrunnadaain 25-1-2021 10:08 PM
Kelakar la {:hooray
Quote che-cikL 26-1-2021 03:21 AM
Yg lampu rosak tu yg paling lucu bg iols.
Waktu dia sebut PKP (P-K-P) otomatik lampu pun beam 3 kali haha
Quote Perawankota 26-1-2021 05:11 AM
Lawak siotttt
Quote shernazz 26-1-2021 08:00 AM
Siap ayam.berkokok lagi wei
Hahahaha
Quote my_irina 26-1-2021 09:13 AM
hehehe lawak
Quote CikYaYaYa 26-1-2021 03:23 PM
ko xbukak lens aq dah agak dah... Hahaaa yg ni lawak...
Quote eyansss 26-1-2021 03:52 PM
part marah tak bukak lens tu memang lawak weih...  hahaha...  macam melepaskan marah yang dah lama terpendam...  hahahaha...
Quote setori_mori 27-1-2021 12:07 AM
Delifrance replied at 25-1-2021 04:17 PM
Ini org tua. Imagine google meet budak2 sek rendah

Kelas anak aku bising gila. Aku stress. Mak bapak boleh tak tolong duduk tepi ajar anak off mic kalau tak perlu
Quote lattehazelnut 27-1-2021 03:56 PM
Hahaha yang bunyi ayam berkokok tu ada i pernah join training.. bunyi ayam la, itik la, anjing la..

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top