Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Saya Mak Nyah, Nama Saya Tetap Mohd Safiuddin Bin Ilias" - Safiey

25-1-2021 02:28 PM| Komen: 70

Usahawan kosmetik sensasi, Safiey Ilias menerusi hantaran di Instagram meluahkan isi hatinya yang tertekan selama ini akibat terus dikecam warganet kerana penampilannya seperti seorang wanita.



Menurut Safiey atau nama sebenarnya Mohd Saifuddin Ilias, dia akui bahawa dirinya merupakan seorang transeksual (mak nyah) dan tidak malu untuk mengaku akan statusnya kerana enggan berpura-pura.

Dia berkata, selama ini menerima dengan hati terbuka segala kecaman dan teguran, namun netizen tidak mengetahuu bahawa dia telah lama bertarung dengan tekanan perasaan (depression).


Kredit foto: IG Safiey

Safiey yang turut memuat naik sebuah rakaman video memperlihatkan dia sedang membuat pembedahan atas payudaranya turut memohon maaf seandainya kehadiran itu tidak disenangi dan berharap agar orang ramai tidak terus menentangnya.




Terdahulu, Safiey menjadi perhatian setelah beberapa kali mengubah penampilannya daripada seorang lelaki kepada seorang wanita dan sebaliknya. Dia turut pernah diundang ke sebuah rancangan bagi berkongsi kisah hijrahnya itu sebelum kembali menjadi seorang wanita.


Sumber: Murai

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 70
Komen

Previous : "Saya Memang Nakal" - Respons Elizabeth Tan Aksi Gedik, Nakal Di Media Sosial

Next       : "Tolong Contact Pak Nil" - Aznil Tak Dapat Bayang Anak Hilang Kerja

Komen Terbaru

Quote Lydiawie 21-3-2021 05:11 AM
Ngeri tgk dia operate muka

Lain-lain Komen

Quote otai_g 25-1-2021 02:36 PM
Da 1 hal plk show off dosa terang2an.
Kot ye pun ko mak nyah apa la motif ko war2kan ke seantero donia.
Hidup diam2 x blh ka?
Quote zulka 25-1-2021 02:38 PM
kalau sajat tu aderla juga nmpk menyelerakan....dgn dia ni tak lalu aku
Quote ajinomotonosuga 25-1-2021 02:50 PM
Mayb gomen bleh mintak youtube n lelain tutup n ban sesapa yg nyah di mesia only laaa

Klo depa takmo..pepandai gomen buat ler

Kita takmo CONTENTS camtu in public..semua warga bleh akses sedangkan setiap warga tu intelijen lom tentu tahap mana

Setidaknya itu usaha cegah mungkar isu ini

Kamu nk jadi berok sekali pun dgn operation..diammmm diam sudah lah..layan diri je

Itu antara kamu dan Allah swt

Tp klo dah terjah masuk dunia internet...bahaya bnyk..jadi ikutan..pi tanya mna pi bedah..berapa kos aduhhhhhhh

Pi la mintak youtube ban..suh netizen lapur klo nmpk ada video gitu then yg ada power pi mintak youtube ban..the contents are in contradiction to local belief n tradition. Misalnya ..klo trump boleh kne ban...takat jantan gila ni pe sangat...Sajat tu gak n others yg TRANGRESSING..melampaui batas.. the norm or tabie masarakat.

Kita buat yg mampu je..Allah berkuasa segalaaa.
Quote Tinot7 25-1-2021 02:58 PM
Depression dgn bipolar dia jumpa doktor dan amik ubat tak?
Quote CiliPadiSedap 25-1-2021 03:00 PM
habis kau masuk toilet mana? laki perempuan? mana ada toilet mak nyah. nanti ramai jd mak nyah dah satu hal nak buat toilet dua alam

-sista vokuru tanya je-
Quote husna_amal 25-1-2021 03:14 PM
Mak Nyah yang telah kehilangan kemaluan lelaki.
Quote KIM.K 25-1-2021 03:31 PM
Teruk disorder yang dia lalui ni. Ramai pesakit ngelak limelight tapi dia gagah duk kena caci

Quote djzara81 25-1-2021 03:50 PM
Hanya kematian yg boleh stop kegilaan nyah pudin ni
Quote EvieWanKenobi 25-1-2021 03:59 PM
apasal nasi lemak dia keluar darah?
Quote luluaurora 25-1-2021 04:01 PM
riz ulala jugakk yg lawoo, gebuu gitteww

sapi ni tatau lahh,
ckp dha x dipressed tapi mcm tintong

moga awak bahagia la sapi n kembali ke fitrah

btw, dia update ig tnya napa laki nk jugak btang walopun dia dh buat kelopak

Quote salmon-suki 25-1-2021 04:08 PM
Eeeeee..bodohnyaaaa baca Bismillah time bt keje bodoh mcm tu??time sakit reti istighfar pulak?ko bt laa mcm mana pn,tetap nampak jantan tu..dgn proportion bdn y x balance,tetap hodoh n buruk rupenye..plastic surgery went wrong kekdahnya..xkisah laa ko nk ckp ko xpernah ngaku wanita etc,tp ko tetap permainkan agama..

Bilaa laa spesis2 ni nak pupus..makin naik lemak plak..
Quote fifie_olin 25-1-2021 04:08 PM
dah up saiz nenen heshe...smpi darah2 katanya...sempat istighfar
Quote helicornia 25-1-2021 04:16 PM
aku rama lama2 mau gile dia ni
kejap jd lelaki, kejap kang pi operet tetet, jadi pompuan
kejap kang buang tetek, jadi lelaki balik
badan pun pening
Quote Nenasketum 25-1-2021 04:27 PM
Ko yang mencarik, nak salahkan public plak. Kalau mak pak Sajat aku hamput kan sekali. Mak bapak dia ni aku kesian sangat. Ada plak lelaki janggut kambing gurun dok pegang tangan dia ni. Hukum sebat la dia ngan Sajat. Sajat boleh sebat dengan ekor belangkas!
Quote pia250110 25-1-2021 04:28 PM
die pon jugakkk..muahhaha tp udahle operate dah teruk benor muke deme,,kesian tgk
Quote bottombikini 25-1-2021 04:29 PM
yihhhh...aku menengok pulak yg terasa sakit
Quote missyL 25-1-2021 04:32 PM
KIM.K replied at 25-1-2021 03:31 PM
Teruk disorder yang dia lalui ni. Ramai pesakit ngelak limelight tapi dia gagah duk kena caci

Sgt terok dah mental die nie...
Agaknye mak ayah pn dah xleh kata ape
Quote AyaqMeloSuam 25-1-2021 04:42 PM
Jap buat tek.. pastu buang tek.. pastu buat balik.. bnyk betul duit mengkome nih.. baik p tlg EL noh beli tab bg kt bdk2 susah dpt gak pahla{:shy
Quote Kancilkering 25-1-2021 04:46 PM
kalu arwah yasmin ahmad tu pun sama
ke?
mak nyah?
i bab bab mak ngah mengaku nyah tapi sedar nama dia ada bin ..i ok je...

bak kata shasha 30k kat ig live dia ...kita pun x tahu pengakhiran kita kat macam
mana.....

Lihat semua komen(70)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top