Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Perlekeh Darurat, Azwan Ali Dipanggil Bukit Aman

22-1-2021 09:27 AM| Komen: 6

Bukit Aman mengesahkan telah memanggil selebriti Azwan Ali pada Khamis untuk membantu siasatan berhubung penularan sebuah klip video baru-baru ini.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed, berkata siasatan dijalankan terhadap selebriti itu kerana dipercayai memperlekehkan Proklamasi Darurat yang diisytiharkan Yang di-Pertuan Agong.



"PDRM (Polis Diraja Malaysia) mengesahkan menerima laporan dan sedang menjalankan siasatan terhadap klip video Azwan Ali kerana didapati telah memperlekehkan Proklamasi Darurat yang diisytiharkan Yang di-Pertuan Agong.

"Rakaman video berdurasi 41 saat tersebut telah ditularkan oleh pemilik akaun Facebook Zai Mikail pada 12 Januari 2021," katanya dalam kenyataan media pada Khamis.

Tambah Huzir, siasatan dijalankan oleh Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) di bawah Seksyen 504 Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

"Pada 21 Januari 2021, Azwan Ali (DIVA AA) telah dipanggil ke Pejabat USJT, Bukit Aman bagi membantu siasatan.

"Siasatan akan diteruskan untuk mengenal pasti pemilik akaun Facebook yang telah memuat naik dan menularkan klip video tersebut," katanya lagi.

Kredit foto: Twitter

PDRM mengesa orang ramai agar menjadi pengguna media sosial yang bijak, berhemah dan tidak menggunakan platform tersebut sehingga boleh mendatangkan kegentaran awam serta menganggu gugat keharmonian negara.

Tegas Huzir, tindakan tegas akan diambil terhadap mana-mana individu yang sengaja mengancam keselamatan dan ketenteraman awam. -CARI

Sumber: Awani

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 6
Komen

Previous : "Covid-19 Is Real"- Ashraf Muslim Mohon Doa Netizen

Next       : Tak Suka Tengok Video Bergelek Menari, Netizen Minta Wani Kayrie Banyakkan Amal Ibadah

Komen Terbaru

Quote slavehunter 22-1-2021 09:33 PM
dudaberhias replied at 22-1-2021 09:21 PM
Dalam vid tu bagi iols dia tak perlekeh apa, tapi ada vid terbaru dia pasal tak suka melayu tu cho ...

Alah sembang tak suka melayu konon,gang2 dia pun kelempuk melayu gak. Macam Zenil tu juga, poyo jer bapok2 ni semua.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 22-1-2021 10:08 AM
Ramai je perlekehkan... Bezanya antara report dgn tak je
Quote kakakpositifker 22-1-2021 03:33 PM
yang akak focuskan kereta dia. dia pakai kereta apa? teringin nak tahu. HAHAHA
Quote fealefea 22-1-2021 05:09 PM
Abah Hazeman ni. Matilanak wat hal la Azwan ni. Org nk die jadi host AJL.
Quote slavehunter 22-1-2021 09:15 PM
Dalam video tu macam tak perlekeh jer macam dia buat lawak gila dia selalu. Yerla dia masuk air kan.
Quote dudaberhias 22-1-2021 09:21 PM
slavehunter replied at 22-1-2021 09:15 PM
Dalam video tu macam tak perlekeh jer macam dia buat lawak gila dia selalu. Yerla dia masuk air kan. ...

Dalam vid tu bagi iols dia tak perlekeh apa, tapi ada vid terbaru dia pasal tak suka melayu tu choiii... Dia pun ponen meleis nusantara gigih takmau jumpa melayu, len kali duduk di mainland confirm tak jumpa. Kalau duduk london jumpa jugak melayu nanti sebab sana penempatan melayu urban ramai nak2 anak2 si E
Quote slavehunter 22-1-2021 09:33 PM
dudaberhias replied at 22-1-2021 09:21 PM
Dalam vid tu bagi iols dia tak perlekeh apa, tapi ada vid terbaru dia pasal tak suka melayu tu cho ...

Alah sembang tak suka melayu konon,gang2 dia pun kelempuk melayu gak. Macam Zenil tu juga, poyo jer bapok2 ni semua.

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top