Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Tak Branded, Tapi Mampu Bertahan Lama - Netizen Kenang Jasa Netbook 1Malaysia

26-1-2021 10:11 AM Komen: 67
Kredit Foto - Google

Susulan kesukaran pelajar mengikuti kelas Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR), Ustaz Ebit Liew menyumbangkan 100 buah unit tablet kepada mereka yang memerlukan.

Justeru, timbul satu rasa syukur salah seorang pengguna Facebook bernama Iqbal Rosali di mana beliau serta ahli keluarga dahulunya sempat merasai inisiatif pemberian netbook 1Malaysia secara percuma yang pernah dilaksanakan kerajaan terdahulu.



Kredit Foto - Facebook Iqbal Rosali

Rata-rata orang ramai turut berterima kasih dengan perdana menteri pada waktu itu, Datuk Seri Najib Tun Razak atas inisiatif tersebut.




Kredit Foto - Facebook Iqbal Rasalli

Tidak dapat dinafikan, inisiatif pemberian netbook 1Malaysia ini sedikit sebanyak mampu mengurangkan beban keluarga B40 untuk membeli perkakas komputer sebagai keperluan utama untuk pengajaran dan pembelajaran terutamanya bagi para pelajar universiti pada masa itu.

Memandangkan keperluan mendesak ketika ini, harap pihak kerajaan sudi mengembalikan inisiatif pemberian netbook sebegini sebagai kemudahan PdPR bagi para pelajar yang memerlukan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 67
Komen

Anda Mungkin Meminati

Dulu Susu, Kini Bos Susu Jual Jem Pula
Heret Kakak Ipar Ke Mahkamah Kerana Dipanggil Busuk
Azan Subuh Bawa Berita Tak Diduga, Faizal Tahir Kematian Kuda Kesayangan
Bawa Jenazah Guna Pikap Sebab Tak Mampu Sewa Ambulans
Disaman Sebab Tak Bagi Kucing Tidur Sekatil
"Dah Lama Kami Diam" - Anonymous Malaysia Beri Amaran Serangan Siber
Cara Ibu Ini Sediakan Makanan Untuk Anak Buat Ramai Tak Lalu!
Nampak Letih Dan Mata Sembap, Peminat Minta Ayda Jebat Dan Nabil Mahir Kurangkan Aktiviti Malam
Keira Knightley Dah Tak Nak Lakukan Adegan Seks
Belum Habis Pantang, Mawar Rashid Tayang Body Slim -Dah Macam Anak Dara!
Jurang Vaksin Antara Negara Kaya, Miskin Makin Teruk
"Godam Akaun Rashid Sibir, Lepas Tu Menyamar Untuk Hack Kita Pula" - Kazar
Bintang TikTok Bunuh Diri Tak Tahan Diganggu Sekumpulan Rakan
Budak 8 Tahun Bingung Telefon 'Diganggu' Orang Tak Dikenali Rayu Vaksin Covid-19
Harga Telur Merudum, Kos Makanan Ayam Pula Meningkat. Peniaga Ini Campak Beratus Biji Telur Ke Semak
Dah Hulur Minuman, Dua Abang Askar Patah Balik Risau Pakcik Kelaparan
IKEA Malaysia Dipuji Guna Model-model Unik Untuk Promote Baju
Penat Masak, Siapa Tak Makan Hati Mentua Buang Lauk Belakang Rumah?
Apa Yang Pelik Sangat? Video Tular Gadis Makan Laksa Pakai Tangan Timbulkan Rasa Janggal
Pelanggan Tak Sentiasa Betul Ya- Pembuat Kek Kecewa Diminta Tutup Perniagaan
'Pak Guard' Makan Nasi Kosong Kuah Air Masak Berlaukkan Bawang Undang Sebak
Post Video Barang Dipos Disamun Tapi Tak Nak Lapor Polis, Betul Ke Main Wayang?

Komen Terbaru

Quote anony-mous 28-1-2021 01:17 AM
dizekni replied at 26-1-2021 11:23 AM
Sakit betul hati derang

logo je pun

Yg ni i mmg xstuju. Cibai punya atok. Benda remeh mcm ni pon dia nk membazir. Dah itu jasa pm lama. Which is im truly grateful ada UTC ni brilliant idea.

Xde sekor pm pon terfikir nk buat 1 stop centre mcm ni. Punya la sng lps tu yg menyewa utc boleh tmbh income. Dlu i benci gila2 dgn najib , benci sgt2 la. Lps tu ph pegang, baru rasa kesialan ph. Gomen now i xsuka jugak tp mmg x la nk pth balik ke ph. I lbh rela undi bn n vote najib as pm

So sad Hsr kena batal

Lain-lain Komen

Quote kaka_tima 26-1-2021 10:52 AM
Actually banyak jasa DSN ni. Kalau bukan sebab kontroversi, lagi ramai sayang kat dia
Quote felinecat 26-1-2021 10:57 AM
tp time tu korang tengok x audit pasal laptop tu, cikai2 harga 4 k. sbb tu tahan agaknye jenis berkualiti.tp dlm audit tu laptop tu harga 4k termasuk dgn printer.tp xpe, rakyat bercukur
Quote dudaberhias 26-1-2021 11:11 AM
Laptop ni haritu banyak dekat rumah salah sorang wakil rakyat yang dah tak jadi wakil dan taktau apa citer orang tu dah... Orang kuat ameno ler sape lagi... Bagi dekat kroni2 je dekat budak2 sekolah haram tak bagi... Sekarang taktau apa jadi dengan laptop2 tu sebab tak ambil port.
Quote dizekni 26-1-2021 11:12 AM
felinecat replied at 26-1-2021 10:57 AM
tp time tu korang tengok x audit pasal laptop tu, cikai2 harga 4 k. sbb tu tahan agaknye jenis berku ...

Bawa sini rujukan you

tepek bukti jangan cakap kosong je
Quote dizekni 26-1-2021 11:13 AM
dudaberhias replied at 26-1-2021 11:11 AM
Laptop ni haritu banyak dekat rumah salah sorang wakil rakyat yang dah tak jadi wakil dan taktau apa ...

Ni pun kena tunjuk bukti salah laku tu

jangan borak dalam porem je

wakil rakyat mana, siapa nama

dah report polis kebelum

kalo tak jatuh taraf fitnah je

macam 1MDB
Quote Churchill 26-1-2021 11:18 AM
dizekni replied at 26-1-2021 11:13 AM
Ni pun kena tunjuk bukti salah laku tu

jangan borak dalam porem je

maafkan mereka saudaraku dizek

sedia maklum forumer-forumer dalam forum ini sering berhalusinasi dan beraurora graviti perasan akan diri mereka seorang pegawai besar W41 W44 W52 lantikan tetap taraf berpencen di Kementerian Kewangan "time tu"

jadi semua laporan audit mereka tahu dan simpan dalam peti besi mereka di dalam rumah

prfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffght
Quote dudaberhias 26-1-2021 11:18 AM
dizekni replied at 26-1-2021 11:13 AM
Ni pun kena tunjuk bukti salah laku tu

jangan borak dalam porem je

Dah lama dah pun, tak guna dah nak tunjuk bukti sebab entah ada lagi ke tidak laptop2 tu. Biarkan jadi citer di forum je supaya kita dapat membaca dan laptop2 tu dapat ke kroni2 guna. Atleast hader jua yang guna abe zek.
Quote dizekni 26-1-2021 11:22 AM
Churchill replied at 26-1-2021 11:18 AM
maafkan mereka saudaraku dizek

sedia maklum forumer-forumer dalam forum ini sering berhalusinas ...

Aura negatif dah melekat tu bro

sama macam lim guan eng, membazir berjuta ringgit duit rakyat semata sakit hati
tengok logo 1Malaysia kat serata UTC


https://assets.hmetro.com.my/ima ... pped_1526539807.jpg
Quote dizekni 26-1-2021 11:23 AM


Sakit betul hati derang

logo je pun
Quote dizekni 26-1-2021 11:24 AM
dudaberhias replied at 26-1-2021 11:18 AM
Dah lama dah pun, tak guna dah nak tunjuk bukti sebab entah ada lagi ke tidak laptop2 tu. Biarkan  ...

Ko cakap umno

tu dah memburukkan nama

sebab tu kena ada bukti
Quote dudaberhias 26-1-2021 11:27 AM
dizekni replied at 26-1-2021 11:24 AM
Ko cakap umno

tu dah memburukkan nama

Ooo ish3 abe zek biasa la tu orang2 dalam parti politik ni. Mana2 pun gitu lah. PH ker DAP ker PAS ker sama jah. US & Jepun punya party tu pun sama 2x5, takde yang betul telus sebab di kendali oleh manusia. Kalau mesin boleh la kot perfect 97%.. tu pun belum tentu
Quote dizekni 26-1-2021 11:28 AM
dudaberhias replied at 26-1-2021 11:27 AM
Ooo ish3 abe zek biasa la tu orang2 dalam parti politik ni. Mana2 pun gitu lah. PH ker DAP ker PAS ...

Tak sama

ramai je orang yang sertai politik sebab nak perjuang
nasib keluarga, masyarakat dan bangsa

tak semua yang busuk
Quote SPACE COP GABAN 26-1-2021 11:44 AM
dudaberhias replied at 26-1-2021 11:11 AM
Laptop ni haritu banyak dekat rumah salah sorang wakil rakyat yang dah tak jadi wakil dan taktau apa ...


Laptop tu ada je di sklh2 utk anak2 murid guna. Malah masa pkpb thn lepas ada guru2 yg menghantar laptop tersebut sbg pinjaman kpd anak2 murid siapkan kerja projek mereka. Syukur ada laptop tu walaupun dah slow ..
Quote Ain_h 26-1-2021 11:51 AM
Pernah dapat susu, dgn kad debit.. Mmg sgt membantu
Quote shernazz 26-1-2021 12:57 PM
dudaberhias replied at 26-1-2021 11:11 AM
Laptop ni haritu banyak dekat rumah salah sorang wakil rakyat yang dah tak jadi wakil dan taktau apa ...

Cite pasal kroni ni..
Masa zaman bn dolu..
Ada bantuan utk orang berniaga..
Kawan iols ni baru nak mula niaga..
Orang dok kata dpt bantuan tapi sapa pon tak dak yang dpt..
Pastu kenen.kat sorang ni orang kuat wanita..terus dapat..
Rupanya tiap2 tahun ada bantuan
Tapi kroni ni amek.utk.mak sedara.la..pak.sedara.la..anak menakan la..kawan baik.la..
Jadi orang yang memerlukan tu mmg.tak dapat..
Sejak.tu mmg.kawan.iols ada.sapa sapa nak berniaga..kasi nama..pastu nnt kerajaan akan bg bantuan mcm.stall burger..freezer ..chiller..mcm2 la..tapi 1 barang setiap orang..
Quote damsel_fiji 26-1-2021 01:04 PM
akak i pun ada dpt laptop ni..mmg sgt membantu ..thanks bang jib..i know u x perfect tp jasa u kpd malaysia ni mmg x boleh dinafikan lagi byk drpd atuk tua perasan malaysia ni dia punya tuh
Quote depresio 26-1-2021 01:08 PM
Ko tau apa dik
Sebijik tu harga berapa
Ko igt murah ke?
Hahahahaha
Quote depresio 26-1-2021 01:09 PM
felinecat replied at 26-1-2021 10:57 AM
tp time tu korang tengok x audit pasal laptop tu, cikai2 harga 4 k. sbb tu tahan agaknye jenis berku ...

Memang melayu mudah lupa
Aku masih igt kes beli kamera ke apa ntah nahh harga mark up tak agak2..
sama jugak dgn laptop ppsmi
Quote vespa_oren 26-1-2021 01:50 PM
sbb tu aku rasa laptop cikai2 dah ler pkai untuk pdpr tu, ini siap rm4k+ laptop

Lihat semua komen(67)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top