Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

'Aku Baru Keluar Kereta, Dah Kena Saman Sebab Aku Bukan Ahli Politik!'

21-1-2021 12:07 PM Komen: 68
Sejak bermulanya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di negara kita, pihak polis mengambil tindakan kepada mereka yang ingkar terhadap Prosedur Operasi Standard (SOP) yang telah ditetapkan Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Antara SOP perlu dipatuhi adalah memakai pelitup muka di tempat awam, mengamalkan penjarakan sosial dan mengimbas kod MySejahtera jika memasuki mana-mana premis.

Namun, seorang pengguna Twitter dikenali sebagai KakTi, meluahkan rasa kecewa apabila mendakwa telah disaman atas alasan tidak memakai pelitup muka sewaktu keluar dari kenderaan untuk mengambil anak di kerusi sebelah.



Justeru, wanita itu tidak berpuas hati dan cuba mempersoalkan tindakan polis kerana ketika kejadian dia tidak berada di tempat awam. 

Malah, ketika kejadian semua kedai berhampiran dengannya tidak beroperasi seperti biasa.




Pada masa sama, wanita itu meminta supaya pihak kerajaan tidak berat sebelah dan wujud double standard apabila mengenakan kompaun kepada orang awam.


Kredit foto: Twitter

Sebelum ini, Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri menjelaskan kewajipan memakai pelitup muka di tempat awam yang sesak.


Sumber: OhBulan


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 68
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote noor2 23-1-2021 06:25 PM
Undang2 bias.....berat sebelah...

Lain-lain Komen

Quote Tinot7 21-1-2021 12:12 PM
wajib pakai jika berada di ruang tertutup yang bercampur dengan orang ramai, seperti panggung wayang...

panggung wayang pun dah tak buka....


Quote CiliPadiSedap 21-1-2021 12:30 PM
honda city fikir bmw. lain kali logo kereta terang sikit senang forumer nak tengok
Quote lattehazelnut 21-1-2021 12:35 PM
Ada kete n moto kat sebelah xde la kosong sgt tempat tu kot..
Utk i, better safe then sorry.. pkai je mask until sampai destination..
Quote renko 21-1-2021 12:38 PM
da tau bukan ahlul politaik
lagi nak fight
hahahaha pakai jela mask sepanjang masa kalau sedar diri sekadar marhaen
Quote makneng 21-1-2021 12:44 PM
Mcm porumer atas ckp, better safe than sorry.. Zaman hidup dgn normahbaharuddin ni mmg kita kena adapt and sentiasa alert.
Quote tripleid 21-1-2021 12:47 PM
kalau buang sampah merata kat KL kena saman on the spot mcm ni kan bagus.

Bandar jadi bersih,dbkl pun dapat hasil
Quote star_karat 21-1-2021 12:48 PM
Aku gi balai polis tengok polis2 tak pakai mask pun berbual ngan orang awam yang datang balai.
Quote Supersirap 21-1-2021 12:50 PM
Perkara ini kena dengar penjelasan daripada kedu-dua belah pihak
Quote little_sis 21-1-2021 12:52 PM
Mesti dia dah defend diri masa depan polis tu tapi dpt gak saman..
Quote Themilo 21-1-2021 01:08 PM
meols seyum sinis jaa bila nampak netizen mempersoalkan perkara begini.. macam kes polis tendang motor, polis tumbuk penunggang moto etc.. hujung-hujung keluar cerita lain nanti..
Quote kasibiman 21-1-2021 01:09 PM
Kaulah bodoh.

Bodoh punya betine.
Quote Normabaru 21-1-2021 01:19 PM
Sekarang nk lawan authority kena kasi viral dlu.. If not mmg xkan menang.. Elok la viral benda ni.. Tunjuk sekali politaik mkn2 masa pkp

Semalam astrok awatni tunjuk punca hutan pahang kena tarah punca org dalam/org besar.. Ko hagak2 siapa je yang powderful kat pahang gigih rasa bersalah naik bot masak2 utk rakyat lps untung juta2 apela sgt bg duit raya khuensss..

Raja negeri lain lgsg tak turun pdg nape ye. Is it because they have nothing to do with the flood like one state di negeri pasir bedengung itu? Hehehehehe
Quote nanies 21-1-2021 01:26 PM
polis pun agak2 ler... org tu g seat sebelah je kot nak amik anak...
Quote Boomibulat 21-1-2021 01:27 PM
Hati2 je la..sejak duit I-sinar dh masuk polis pun dah rajin saman..
Quote xy_daen 21-1-2021 01:28 PM
Politicians yang kena kobid tu terang langgar SOP polis wat tatau je... Dasar SOP dua darjat...
Quote ninja boy 21-1-2021 01:31 PM
Edited by ninja boy at 21-1-2021 01:33 PM

Berani dgn perempuan, melayu dan org tua ka,
Quote ninja boy 21-1-2021 01:43 PM
Edited by ninja boy at 21-1-2021 01:44 PM

Kalau parking majlis bandaran lapar saman x jejak kedai2 tu mereput kedai slowly bengkrap xde pelanggan, hanya buy pisang goreng 20 saat, baik pergi buy stesen minyak parking free
Quote MissYouSayang 21-1-2021 01:44 PM
Peliknyee..mnteri yg terang benderang langgar sop tu xnk plak pigi saman..beribu kali plak tu
Quote aHoi83 21-1-2021 01:51 PM
Ke marketing strategy nk bg viral cafe nya. Cerita masuk pun dkt page ohBulan yg tentu2 page berbayar

Lihat semua komen(68)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top