Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Pengantin Perempuan Panik Bila Wali Sebut Nama Kembar Masa Akad Nikah

17-1-2021 11:30 PM Komen: 19

Siapa tidak cemas apabila wali tersilap sebut nama pengantin ketika majlis akad nikah berlangsung.

Itu yang berlaku kepada Amira Farra Zulfihar, 25, apabila datuknya tersasul menyebut nama kembarnya, Amira Sara ketika akad nikah di sebuah masjid.

Dalam video tular di Twitter itu, kelihatan Amira Farra 'mengipas' tangannya memberi isyarat mengenai kesilapan datuknya berusia 84 tahun itu.



"Atuk (panggilan datuk) iaitu bapa kepada arwah ayah yang menjadi wali saya. Bila atuk tersilap sebut nama iaitu menyebut nama adik masa akad nikah tu, saya memang terkejut.

"Dalam hati tu jantung saya rasa macam nak tercabut. Saya hanya mampu 'mengipaskan' tangan dan menggelengkan kepala ke arah imam dan atuk dari jauh. Adik kembar yang duduk di sebelah saya juga menggelengkan kepala," katanya kepada mStar.



Kongsinya, Sara merupakan cucu kesayangan datuknya manakala dia (Farra) merupakan wan (panggilan nenek).

"Hari tu atuk memang tahu saya yang akan bernikah, tapi mungkin sebab atuk nervous (gementar) dan sudah terbiasa panggil nama adik, jadi dia pun tersebut lagi masa akad nikah tu," ujarnya sambil menambah akad nikah dilakukan semula dengan sekali lafaz.



Farra dan pasangannya, Khairul Anuar Sabli, 30, bernikah pada petang Selasa lalu iaitu sehari sebelum pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 yang sepatutnya dilangsungkan pada 21 Januari depan.

"Masa atuk tersilap sebut nama tu, saya mula-mula rasa panik dan terkejut sampai terus hilangkan nervous. Bila sudah selesai akad nikah, baru ada fikir nak ketawa sebab lucu.


Kredit foto: Twitter

"Apa pun, suami saya tetap sentiasa tenang. Dia sebelum ni memang selalu dengar atuk panggil saya dengan nama adik kembar, jadi masa atuk tersilap tu dia cool saja," katanya. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 19
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote rbmy 19-1-2021 11:51 AM
takut betul tdia hahahahaa takut kembarnya nikah dgn bf

Lain-lain Komen

Quote R2D2 15-1-2021 03:20 PM
[twitter]https://twitter.com/i/status/1349683130660057088[/twitter]
Quote sheetRock 15-1-2021 03:27 PM
huhuh.... anak kembar iols pun dok panggil abg n adik je...

nak panggil nama kadang tersasul... padahal anak sulung elok je panggil nama...

padahal umur 34 tahun...
Quote exclusive_vvip 15-1-2021 03:35 PM
I dari dulu heran btol org yg ada anak kembar suka letak nama hampir2 ni..selalunya beza huruf je..jarang sungguh nak jumpa yg nama beza jauh..contoh: Hawa, sorang kembar lagi mesti Hana...kot la nak letak: Hawa, pastu kembar sorang lagi Anita ke..
Quote Artemesiaa 15-1-2021 07:02 PM
Nasib dapat pak imam dan bakal suami jenis alert selamat situasi.
Quote R2D2 15-1-2021 07:05 PM
letak nama mcm2
last2 panggil adik, kakak
along, angah ja

Quote beatgirlX 15-1-2021 07:49 PM
Hahaha..come je Pengantin perempuan tu
Quote MontanaHannah 15-1-2021 08:56 PM
xfasal-fasal lelaki idaman jadi milik saudara kembar ,mahu xmeraung nanti.
Quote Supersirap 15-1-2021 10:07 PM
Nasib baik semua oarang perasaan
Quote gideoncross 16-1-2021 11:41 AM
Yg prmpuan bru 25, llaki bru 30 thun. Untung lh dh dpt jodoh, xpyh susah hti nak fkirkn psl jodoh lgi.
Quote mijot 16-1-2021 02:05 PM
neves..ayah den pun tersasul gak masa jd wali..
Quote pichee 16-1-2021 06:00 PM
Comelnye...haha..pnye la panik adik n kakak tu
Quote faraway1 18-1-2021 01:06 AM
Kalau tidak, bini si adik lah yek hahahha
Quote mawar_mustika 18-1-2021 09:49 AM
atuk2 mmg le camtu...anak2 sedara i my dad slalu je sebut nm salah huhuu
Quote pxlbb 18-1-2021 11:42 AM
exclusive_vvip: I dari dulu heran btol org yg ada anak kembar suka letak nama hampir2 ni..selalunya beza huruf je..jarang sungguh nak jumpa yg nama beza jauh..contoh: ...



Chuols x jumpa lagi yg anak 4-5 orang bukan kembar pun nama senada seirama tukar 1-2 huruf ja yach. Ampunnnn aku nak hafal nama anak masing2.
Quote pxlbb 18-1-2021 11:43 AM
faraway1 replied at 18-1-2021 01:06 AM
Kalau tidak, bini si adik lah yek hahahha

Pengarah drama sendu boleh produce drama suamiku bekas bakal iparku
Quote nanies 18-1-2021 01:40 PM
plot twist - si pengantin laki pun jawab akad tu dengan nama si kembar tu. maka kawen la mereka, hingga ke jannah
Quote imransulaiman 18-1-2021 02:56 PM
exclusive_vvip: I dari dulu heran btol org yg ada anak kembar suka letak nama hampir2 ni..selalunya beza huruf je..jarang sungguh nak jumpa yg nama beza jauh..contoh: ...

Anak saudara kembar Aisyah dan Zubaidah

A to Z
Quote kuchenta_81 18-1-2021 03:47 PM
Haha ni lebih kurang la masa cousin kawen.
Kakak nama Hamizah, adik Azimah
Dah abah salah sebut nama si adik nasib pengantin laki sedar
Quote rbmy 19-1-2021 11:51 AM
takut betul tdia hahahahaa takut kembarnya nikah dgn bf

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top