Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Surau Di Pusat Beli-Belah Tutup, Nubhan Solat Di 'Fitting Room'

17-1-2021 01:03 PM|Oleh: Saiful| Komen: 61

Ruangan solat di pusat membeli-belah ditutup sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Namun penutupan tersebut tidak menghalang Nubhan untuk menunaikan solat mengikut waktu.

Melalui Instagram, Nubhan berkongsi cara mudah iaitu dengan menjadikan fitting room sebagai ruangan untuk menunaikan solat.


Foto: IG

"Sekarang surau dalam shopping mall semua tutup! Adoi... tapi surau mall ni saya tak tahu tutup ke tak... sebab jauh dan malas nak pusing, jadi inilah cara paling senang.

"Kita pergi tandas ambil wuduk siap-siap. Lepas itu kita pergi solat," katanya.


Dalam rakaman tersebut Nubhan dilihat membawa sehelai baju ke bilik persalinan tersebut sebelum menunaikan solat.

Difahamkan video tersebut dirakam semasa dia dan isteri berbelanja di sebuah mall di Negeri Sembilan.

Di ruangan komen nampaknya ramai pengikut yang bersetuju dengan tindakan penyanyi berkenaan memandangkan solat adalah perkara wajib dan tak boleh diabaikan.




"Tiada alasan tiada tempat untuk solat. Hidup ni kena kreatif, orang perempuan pun boleh buat, yang penting pakaian dah bersedia untuk solat.

"Tak pernah terfikir nak buat macam tu, terima kasih kerana bagi idea... semoga Covid ini cepat berakhir!

"Dalam keadaan sekarang ni banyak surau dalam mall ditutup, baguslah bantu bagi idea macam ni, lepas ni boleh bawa sejadah siap-siap," komen netizen. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 61
Komen

Previous : Kenapa Baru Sekarang Sarah Hildebrand Dedah Makan Hati Dengan Hos MeleTOP?

Next       : "Tak Payah Kesian Pada Anak Saya ," -Amar Baharin Ditegur Biarkan Anak Lelaki Berambut Panjang

Komen Terbaru

Quote Acikbawang 23-1-2021 07:56 PM
Ko dah kenapa x leh solat kt rumah ke? {:nose

Lain-lain Komen

Quote msel 17-1-2021 01:13 PM
Hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Semua lah nak tunjuk.
Quote shahreen 17-1-2021 01:17 PM
Dah kenapa jalan2 kat mall masa pkp ni? Kalau bli groceries pun takkan lama sgt sampai boleh habis waktu solat
Quote shahreen 17-1-2021 01:17 PM
Dah kenapa jalan2 kat mall masa pkp ni? Kalau bli groceries pun takkan lama sgt sampai boleh habis waktu solat
Quote Kurex 17-1-2021 01:18 PM
Tp dia manis
Quote bakingsoda 17-1-2021 01:19 PM
dah tau musim kobid, takleh ke gi mall lepas solat kat rumah
Quote matchstick 17-1-2021 01:26 PM
bakingsoda: dah tau musim kobid, takleh ke gi mall lepas solat kat rumah

Betul tu..tak payah lama2 kt shopping mall sampai habis waktu solat kalau setakat keluar nk beli barang keperluan.
Quote umbut 17-1-2021 01:29 PM
Lepas tu up ig nak menunjuk.. memang tu je lah cara ko nak org ingat ko.. hasil lagu bakat takda..
Quote domok 17-1-2021 01:36 PM
Klu kat oversea mmg ni la salah satu cara nk solat.. Ya la dah travel jalan2 kdg2 tak dan nak balik hotel b4 abis waktu.. Tp kat msia ni dengan musim covid, elakkan berjalan kt shopping mall tu lama2...
Quote gekkou 17-1-2021 01:39 PM
sampah nya berita.


balik rumah solat sudah
tak perlu berlama2 di luar
Quote NonaNaga 17-1-2021 01:40 PM
Halaa Masa aku Kat jepun dulu pun kami kalau g mall mmg solat dlm fitting room je...biasa laa tu
Sajalah nak habaq dolu dok jepun
Quote kiah_mai_pulak 17-1-2021 01:41 PM
tahikkkkknya la kau ni....
Quote bungarose 17-1-2021 01:43 PM
domok replied at 17-1-2021 01:36 PM
Klu kat oversea mmg ni la salah satu cara nk solat.. Ya la dah travel jalan2 kdg2 tak dan nak balik  ...

Iyer kan........ mamat nih buat sekadar nama di sebut2 ajer
Bukan susah nak solat di malaysia
Quote putericahaya999 17-1-2021 01:50 PM
Boleh ke masuk fitting room
Quote outcast 17-1-2021 01:52 PM
Retis yg ntah apa2...  baik laki baik bini
Quote sawi_bayam 17-1-2021 02:08 PM
benda normal
Quote nordin84 17-1-2021 02:09 PM

motippppppp
Quote YomiuriLandMae 17-1-2021 02:22 PM
biasa la tuu.. mcm x biasa pegi oversea.. kan slalu retis kalo holiday je oversea.. benda2 mcm ni xyah jd content.. seolah2 mcm pelik plak tgk org bersolat skrg ni..


on the other side, asal la mall2 ni x nak bukak surau.. kedai2 makan shop2 dlm tu sume bole plak bukak.. owh ye lupa la bukak surau kan xde menjana ekonomi negara.. okay paham dah..
Quote akumak 17-1-2021 02:22 PM
bukan ke zaman2 PKP ni tak dibenarkan fitting baju?
walaupun dia acah2 je nak fit sbb nak solat, tp mall dia tu benarkan fitting la maksudnya
Quote hasniey 17-1-2021 02:29 PM
Benda biasa kalau kt oversea.alhmdulillah solat.
Tp kalau nk pikir -ve,dah kenapa ko jln2 smpai berjam2.pkp kottt..beli yg essential dah laa

Lihat semua komen(61)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top