Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Tidak Bergejala, Emma Maembong Dan Suami Disahkan Positif COVID-19

15-1-2021 12:46 AM| Komen: 98



Beberapa jam lalu, pelakon berdarah kacukan, Emma Maembong atau nama sebenarnya Fatimah Rohani binti Ismail, 29, mengesahkan dirinya positif Covid-19 menerusi Instagramnya.

Menerusi perkongsian video berdurasi 41 saat yang dimuat naiknya, Emma turut menunjukkan dirinya sedang menjalani ujian calitan (swab test) di kediamannya.

"Buat ujian calitan di rumah sendiri bersama @kumpulan_megaklinik_zahran.

"Sangat bagus dan profesional. Mereka boleh datang ke rumah dan lakukan. Saya tiada apa-apa simptom tapi keputusan ujian calitan positif.

"Jadi, walaupun rasa sihat, buat sahaja ujian calitan sebab kita tidak tahu ada atau tidak virus tersebut dalam diri kita," tulisnya.


Suaminya, Shazli Azhar, turut disahkan positif dan mereka akan menjalani kuarantin kendiri di rumah selama 14 hari bermula hari ini.

Walau bagaimanapun, Emma memaklumkan bayinya, Shariq Gabriel yang berusia tiga bulan negatif virus tersebut selepas menjalani ujian calitan.

Rata-rata warganet mendoakan Emma dan suami segera sembuh dan dipermudahkan urusan kuarantin. - CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 98
Komen

Previous : "Jujurnya, 2020 Adalah Satu Tahun Yang Paling Berat Dan Mencabar Untuk Saya. " - Shuib

Next       : "Sedekah Tak Pandang GENDER, Mungkin Mereka Suka Tengok Saya Melacur" - Sajat

Komen Terbaru

Quote Managerara 18-1-2021 12:07 AM
Annaquinn009 replied at 17-1-2021 09:31 PM
mmg boleh mati yer bila duduk kat rumah?...aku rengsa betul tngok mak2 yg ada anak2 kecil sibuk berj ...

I nak jawab..me n baby 14 hari pergi tesco, saje nak berjalan sebenarnya..

Kalau u cakap mati ke duk rumah? Jawapannya pergi jalan pun xmati u..kalau dh ajal dalam rumah pun boleh mati..i dah sihat so jalan jalan la for good cuci mata exercise kaki release tension menghadap dinding je..

I pkp pun seminggu sekali keluar jalan..kusut duduk rumah..

People keep talking nanti dah tua baru rasa bla bla bla..yang bercakap tu is acik obes yang ade darah tinggi kencing manis, kau ghaseee..hahahahah

1 more thing i tak pantang..i pantang hari hari makan suku suku separuh, no need pantang 44hari tapi lepas pantang makan 2pinggan tak kenal erti kenyang.

Lain-lain Komen

Quote chinta89 15-1-2021 12:49 AM
Dpt dari mana. Hri tu rasa emma ada pegi shooting ke ape.. Lgpun nmpk dia ada promote pakaian yg dia pakai. Entah siapa yg tatarias etc so x jaga jarak la agaknya op
Quote sugarlovebutter 15-1-2021 12:53 AM
Alahai siannye emma...dah lah ade anak kecik plak tuh..some more bf lg...cmne la die nk bf ank die..moga Allah selamatkan kamu sekeluarga
Quote Normabaru 15-1-2021 01:21 AM
Ramai betul pki klinik ni

Test dia reliable ke x sebenarnya

#klusterretis
#klustermentury
Quote Tunan 15-1-2021 01:22 AM
chinta89 replied at 15-1-2021 12:49 AM
Dpt dari mana. Hri tu rasa emma ada pegi shooting ke ape.. Lgpun nmpk dia ada promote pakaian yg dia ...

Suami dia kot?
Quote chinta89 15-1-2021 01:22 AM
Tunan replied at 15-1-2021 01:22 AM
Suami dia kot?

Suami dia pegi kije mcm biasa ke?
Quote -electrifying- 15-1-2021 01:28 AM
swab test ni kdg mcm tak tepat pon ada.
mcm mbe aku pi 2 klinik, 1  klnik positif, 1 lg negatif.
konpius jap
Quote Anamia 15-1-2021 01:30 AM
Suami dia kije ape tuuu
Quote sikatkutu 15-1-2021 01:55 AM
-electrifying- replied at 15-1-2021 01:28 AM
swab test ni kdg mcm tak tepat pon ada.
mcm mbe aku pi 2 klinik, 1  klnik positif, 1 lg negatif.
k ...


tu la pasal. lepas tu masa kecoh boleh rentas balik kampung dulu ramai cakap kalau buat swab test sekali je tak tepat kena 2 kali baru confirm. jadah dia la ingat murah ke swab test... anak2 pulak sakit kot.  




Quote Perawankota 15-1-2021 03:03 AM
Dh dpt tau dia positive kelmarin LG.. Tapi baru ari ni dia post kt igs, tu pon repost.. Kesian talent2 yg shoot sekali dgn dia.. Harap yg ada contact dgn dia dh buat swab test..
Quote MsCinderella 15-1-2021 05:28 AM
Laaa..positif ka? Mcm tu saja announcement dia? Dia x tak tau ka benda ni leh timbulkan panik klu dia ada jumpa org lain sblm swab. IGs pun x ada la nak cter bab ni ka apa..mcm x ada apa2 ja..

Ka aku yg silap paham statement dia ni
Quote jerukkedondong 15-1-2021 05:30 AM
Alohai kesian baby syariq pun kna swab test..
Lucky baby negative covid..
Laki emma tu kerja pilot lg ke..
Pilot jiran I ni sejak awal pkp 2020 3 kali je dia kerja..daily flt je
Selebihnya buat cod nasi dagang..
Quote husie91 15-1-2021 06:44 AM
MsCinderella replied at 15-1-2021 05:28 AM
Laaa..positif ka? Mcm tu saja announcement dia? Dia x tak tau ka benda ni leh timbulkan panik klu di ...

Dia ni mmg jenis tk suka menceceh pjg3 kt caption.. kdg tgok mcm bukan sendiri update pon ye mcm admin je tlg updatekn.. mcm mls2 gitu tulis caption haha
Quote Kancilkering 15-1-2021 07:21 AM
Edited by Kancilkering at 15-1-2021 07:23 AM

kawan i dua org preggy...dua dua covid19 positive
deme x dek symptoms pun...sorang cc sorang lagi detect masa saringan tempat kerja
doctor kata baby should be ok...

to emma moga cepat baik...lebih berhati hati demi keluarga ....the agony facing this covid19 situation can be overwhelming when it happens to you
banyak selawat banyak isthifar

Quote sunshinelady 15-1-2021 07:58 AM
ddah bagus dah tu dia buat testing.

harap2 clinic & dia skali bertanggungjawab la kasitau org2 yg diorang dah ada close contact with & pegi contact tracing skali.
jangan sekadar umumkan kat socmed je.

hope they get well soon
Quote Zazama 15-1-2021 08:03 AM
Semoga keadaan kembali stabil ya. Mudah2an..
Quote Tinot7 15-1-2021 08:04 AM
Jap, takde simptom, awat pi cek?
Saringan tmpt keje ka?
Quote MadameOnion 15-1-2021 08:22 AM
ni dah buat swab test rtk antigen ni..yg swasta ni terus proceed pcr and notify pejabat kesihatan tak?
Quote matchstick 15-1-2021 08:30 AM
Bimbo..masa dlm pantang lagi ko dh kesana kesini merambu dgn kawan2.. cash lah
Quote me12345 15-1-2021 08:39 AM
Depa ni kulu khilir lepak2 makan bawak baby kan...so takyah nk surprise sgt....

Lihat semua komen(98)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top