Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pesakit Batuk Ketika Rawatan Bibir, Pakar Bedah Plastik Mati Jadi Korban Covid-19

14-1-2021 09:49 AM Komen: 13
Seorang pakar bedah plastik maut selepas mengalami komplikasi akibat Covid-19.

Beliau dijangkiti virus itu selepas seorang pesakit yang kemudian disahkan positif Covid-19 batuk terhadapnya.

Dr Payman Simoni, 50, dari Beverley Hills di Los Angeles, Amerika Syarikat, meninggal dunia pada 8 Januari akibat pendarahan otak setelah beliau koma akibat masalah paru-paru.

Menurut laporan TMZ, beliau dijangkiti virus itu selepas menjalani rawatan bibir ke atas seorang wanita.

Foto: METRO UK

Bapa kepada dua anak itu menjalani pembedahan ke atas wanita berkenaan setelah pemeriksaan suhu badan dan mengisi pertanyaan berkaitan dengan Covid-19.

Wanita yang tidak memakai topeng itu belum disahkan positif Covid-19 ketika itu.

Pesakit itu bagaimanapun menghubungi Dr Simoni beberapa hari kemudian bagi memaklumkan dirinya positif Covid-19. -CARI

Kredit: mStar Online/ Metro UK

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 13
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote dodolgemok 15-1-2021 06:42 PM
Doktor tu X pakai full ppe ke time surgery tu lagi2 bila buat treatment dekat kwsan mulut??

Lain-lain Komen

Quote nanies 14-1-2021 10:08 AM
kesiannyaa.. tak pepasal je
Quote duri_durians 14-1-2021 10:33 AM
batuk terhadapnya.
selepas menjalani rawatan bibir ke atas seorang wanita.


teruk betul terjemahan awaknye
Quote darkness 14-1-2021 10:40 AM
Kesiannya..xpasal jadi mangsa
Quote Tinot7 14-1-2021 01:31 PM
takziah kpd keluarga
Quote akies 14-1-2021 01:38 PM
La takde sop ke doktor2 ni masa rawat pesakit.
Quote dudaberhias 14-1-2021 03:29 PM
wow kulit heolsss... persis kereta baru lepas keluar carwash...
Quote rosmahisham 14-1-2021 05:51 PM
Bkn ke doktor mmg pakai surgical mask setiap masa..aduihai dh ajal kan..
Quote Artemesiaa 14-1-2021 05:57 PM
Dah tengah rawatan bibir macam mana nak pakai mask.  Tapi sepatutnya pesakit kena lakukan ujian covid19 sebelum rawatan boleh diberikan macam yang dilakukan di hospital.
Quote kakikuDibibirmu 14-1-2021 10:46 PM
Labia Majora
Quote TOPwind 14-1-2021 10:50 PM
rosmahisham replied at 14-1-2021 05:51 PM
Bkn ke doktor mmg pakai surgical mask setiap masa..aduihai dh ajal kan..

tu yg heran mcm mana boleh berlaku?
Quote slyfynx 14-1-2021 10:52 PM
Yang tulis/translate ni mcm gune google translate je.
Menjalani pembedahan means die tgh kene bedah. Yang betul menjalankan.

Tajuk pun dah pening. Mati ngn korban tu dah redundant.
Mati akibat covid-19 atau menjadi korban covid-19 lebih sesuai
Quote chinta89 15-1-2021 12:39 AM
X pasal2 tp dah ajal kan....
Quote dodolgemok 15-1-2021 06:42 PM
Doktor tu X pakai full ppe ke time surgery tu lagi2 bila buat treatment dekat kwsan mulut??

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top