Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Mana 'Respati' Yang Cabar Imigresen, Polis Bersemuka?

14-1-2021 08:40 AM Komen: 25
Polis giat mengesan pemilik akaun Facebook menggunakan nama 'Respati' yang dipercayai memuat naik kenyataan jelik, berbaur penghinaan serta ugutan terhadap Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Jabatan Imigresen berhubung Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).


Kredit foto: FB/HMetro

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Kontinjen Sabah Datuk Jauteh Dikun berkata, pihaknya kini menjalankan siasatan lanjut bagi mengesan keberadaan pemilik akaun itu.

"Kertas siasatan juga akan dibuka, kes disiasat di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan serta Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998," katanya ringkas ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Beliau turut mengingatkan pengguna media sosial agar berhati-hati dalam mengeluarkan sebarang kenyataan yang boleh menjatuhkan imej, kredibiliti dan maruah individu mahupun sesebuah organisasi.

Respati dalam kenyataan di Facebook semalam mencabar pihak Imigresen atau polis agar bertemu dengannya yang berada di Batu 13 Jeroco, dekat sini, selain mengajak pemandu lori, treler melanggar anggota polis yang membuat sekatan jalan raya.

Pemilik akaun itu turut mengajak orang ramai membawa senjata tajam untuk berdepan dengan polis.

Kenyataan itu, yang tular hari ini, menerima lebih 313 perkongsian meminta pihak berkuasa mengambil tindakan tegas terhadap pemilik akaun berkenaan.


Sumber: Harian Metro


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 25
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote brownstone 15-1-2021 01:36 PM
Lajuuuuuu...

Kalau skmm tweet lucah, nak tangkap ke tak???

Lain-lain Komen

Quote JunkMail 14-1-2021 08:48 AM
Pilak mana ni tunjuk samseng...
Quote ctaz 14-1-2021 08:50 AM
indon bodo....
Quote darkness 14-1-2021 08:52 AM
Hahahahha kejap lagi kena tangkap la ni ..pendatang bodoh tidak ambil pengajaran lepas sebangsa dia kena tangkap. Baca ja gaya bahasa mmg tau dr negara mana
Quote renko 14-1-2021 09:04 AM
pandir punya indon jongos
Quote dusunmind 14-1-2021 09:39 AM
Lahad datu lagi..
Quote baghal_bortuqal 14-1-2021 09:50 AM
Leluhur nak bawak masalah social yindon masuk Malaysia
Quote rospinki 14-1-2021 09:53 AM
pilak sukati ko bha. blik sana kau sana sini sebab orang kau lah covit makin merebak. mana saja kaum korg byk situlah kes byk. faham tak?
Quote c===8 14-1-2021 09:57 AM
rospinki replied at 14-1-2021 09:53 AM
pilak sukati ko bha. blik sana kau sana sini sebab orang kau lah covit makin merebak. mana saja kaum ...

akak sabahan ke?
Quote rospinki 14-1-2021 10:03 AM

bukan ciknek..c8 jawa kan? jawa hensem ni..
Quote c===8 14-1-2021 10:05 AM
rospinki replied at 14-1-2021 10:03 AM
bukan ciknek..c8 jawa kan? jawa hensem ni..

jawish ler kak

pestaim jumpa sis baghal dia ingat saya amy ses

kikiki
Quote rospinki 14-1-2021 10:10 AM
c===8 replied at 14-1-2021 10:05 AM
jawish ler kak

pestaim jumpa sis baghal dia ingat saya amy ses

ooo jawishh ya ya..ok

sis baghal tu? waaaa...deting ke. tidak dinafikan mmng c8 iras2 emi ses.

Quote darkness 14-1-2021 10:10 AM
rospinki replied at 14-1-2021 09:53 AM
pilak sukati ko bha. blik sana kau sana sini sebab orang kau lah covit makin merebak. mana saja kaum ...

Lahad datu, tawau..mana2 dua daerah ni, naik balik. Pendatang punya pasal
Quote rospinki 14-1-2021 10:12 AM
darkness replied at 14-1-2021 10:10 AM
Lahad datu, tawau..mana2 dua daerah ni, naik balik. Pendatang punya pasal

itu yg dia post tu location lahad datu ke? ayo berani dia. bodo piang..genster konon..bangsa tu mcm handal tapi otak kt lutut. bole terjun laut lah..semak je
Quote darkness 14-1-2021 10:16 AM
Edited by darkness at 14-1-2021 10:20 AM
rospinki replied at 14-1-2021 10:12 AM
itu yg dia post tu location lahad datu ke? ayo berani dia. bodo piang..genster konon..bangsa tu mc ...

Screenshot_20210114-101411_Bromite.png

Indon bila la adanya akal
https://m.facebook.com/respati.respati.50746?pn_ref=friends_search
Quote darkness 14-1-2021 10:18 AM
rospinki replied at 14-1-2021 10:12 AM
itu yg dia post tu location lahad datu ke? ayo berani dia. bodo piang..genster konon..bangsa tu mc ...

Xtau la..tp dia di sabah rasanya
Quote missyL 14-1-2021 10:25 AM
Klo yendon post la balik kg die
Quote rospinki 14-1-2021 10:25 AM
darkness replied at 14-1-2021 10:18 AM
Xtau la..tp dia di sabah rasanya

aah sabah la tu. Batu 13 Jeroco lahad datu. senang2 je polis tangkap dia
Quote Nenasketum 14-1-2021 10:37 AM
Indon roper nyer, puas aku belek fb dengan nama Respati, 100% kepunyaan Indon. Brengsek!!
Quote dua_chzy 14-1-2021 10:41 AM
darkness replied at 14-1-2021 08:52 AM
Hahahahha kejap lagi kena tangkap la ni ..pendatang bodoh tidak ambil pengajaran lepas seb ...

Bulih pula sy baca tu facebook post ikut cara diurang.

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top