Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Wanita Memakai Cermin Mata Lebih Cantik Di Mata Lelaki – Kajian

13-1-2021 11:09 PM| Komen: 36

Gambar sekadar hiasan


Tidak mengapa jika seseorang berfikir bahawa memakai cermin mata adalah disamakan dengan nerd atau geek tetapi boleh dikatakan, pendapat ini sangat kuno. Seiring dengan perkembangan masa, cermin mata dirujuk sebagai satu aksesori untuk menyempurnakan penampilan seseorang.

Memetik dari laman Buzzfeed, ada ramai lelaki yang menganggap wanita dengan cermin mata lebih cantik di mata mereka. Di samping itu, penyelidikan yang dijalankan oleh University of Vienna, Austria, mendapati bahawa cermin mata memberi kesan nampak lebih pintar dan lebih cantik di mata lelaki.

Dalam satu lagi kajian yang diterbitkan dalam Journal of the Chinese Institute of Industrial Engineers mendapati bahawa cermin mata telah menjadi aksesori yang menjadikan wajah kelihatan lebih simetri. Mereka yang mempunyai wajah simetri atau seimbang dianggap lebih menarik.


Walaupun tidak semua orang berfikir cermin mata dapat menambah keindahan, dari masa ke masa dan perkembangan fesyen, cermin mata telah berubah menjadi salah satu trend semasa.

Tidak hairanlah, kini terdapat banyak model kanta dan bingkai yang pelbagai dan menarik. Semua orang boleh memilih cermin mata yang sepadan dengan bentuk wajah. Dengan cara itu, setiap wanita boleh menghiasi mukanya dengan bingkai yang cantik dan sesuai wajahnya.



Sumber : aliffchannel

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 36
Komen

Previous : Asal Usul Terciptanya French Fries, Adakah Ia Dicipta Di Perancis?

Next       : "Syurga Playboy", Di Negeri Ini Dapatkan Teman Wanita Lebih Mudah Daripada Cari Kerja

Komen Terbaru

Quote Jitu 25-1-2021 12:29 AM
Yuna_Ling replied at 24-1-2021 02:48 PM
Sebab nampak lebih pintar? atau sexy?

nampak lawa

Lain-lain Komen

Quote Asdira 13-1-2021 11:18 PM
Oo ye ke? {:laugh
Quote airmineral 13-1-2021 11:24 PM
kecik2 duly aku rasa org specky ni cantik
tp bila u yg kena pakai rasa xbestttr
Quote Mopiko 13-1-2021 11:24 PM
tengok orang jugak.kalau dah tak cantik tu pakai lah spek tetap tak cantik
Quote Normabaru 13-1-2021 11:34 PM
Pakai mask pastu spek mmg serabut nk bernapas.. Takat nk pki spek utk ig blh la.. Pki hari2 semakk Hahah
Quote sharlenetexas 13-1-2021 11:43 PM
Ada yg pakai spek mata makin nampak genius. Tapi ada gak makin nmpk gedik
Quote sharlenetexas 13-1-2021 11:44 PM
Kembalikan trend spek mata nyonya mansor
Quote Nurul8001 13-1-2021 11:49 PM
Mopiko replied at 13-1-2021 11:24 PM
tengok orang jugak.kalau dah tak cantik tu pakai lah spek tetap tak cantik

Kalau cantik, pakai guni pun cantik. Apalah sangat cermin mata ni
Quote akies 13-1-2021 11:51 PM
Yeke?
Nak pesan satu je..jaga mata bebaik jgn sampai jd rabun.
Quote misc 14-1-2021 12:13 AM
Untungla siapa pakai spek jadi cantik. Yg aku menyampah kalau pakai spek awning tudung jadi tiga segi, benci betul.
Quote insulin 14-1-2021 12:19 AM
misc replied at 14-1-2021 12:13 AM
Untungla siapa pakai spek jadi cantik. Yg aku menyampah kalau pakai spek awning tudung jadi tiga seg ...

Kau pun specky girl ke?
Quote asma87 14-1-2021 12:30 AM
Pakai spek ngan tudung bawal nampak awet muda yach
Quote misc 14-1-2021 12:36 AM
insulin replied at 14-1-2021 12:19 AM
Kau pun specky girl ke?

Ye laaa..kerja ngadap komputer siang malam pastu sambung ngadap handphone lagi. Rasain lorrr
Quote GigaMom 14-1-2021 01:51 AM
Memula rabun masa remaja dlm 150++ ai buat spek
Masa suami masih bf dia kata x cntik
Lantas aipun x pakaila spek.skg dh ada anak.rabun dh naik 2++
Ai pakai spek
Lantakla ctik ke idok di mata suami
Yg petg mata x tmbah rosak
Bila usia makin senja
Nnti lps 6 bln nk cek semula
Quote Cumikucingku 14-1-2021 02:33 AM
Mungkin betul..

Aku rabun.. aku suke pakai lens tp laki aku kata aku lg ok pakai spek..
pastu setiap kali nak beli spek dia sibuk2 pilih.. jenis spek yg aku rasa hodoh, dia kata cantik... aku rimas sebenarnya pakai spek..
Quote dubuk 14-1-2021 07:25 AM
muda muda dah mata empat...
Quote Abot 14-1-2021 08:00 AM
Strrss woo pkai spek + mask
Quote Redmyvi 14-1-2021 08:05 AM
Aku dari sekolah rendah dah rabun tapi dulu punya tak suka pkai spek.. tudung kembang ja bile pkai spek..
Mai meningkat remaja dah berjinak2 pkai lense.. Time pkai lense nak buat fesyen tudung apa pun senang la kan..

Sekarang 3series pkai spek jela senang.. tudung pun simple2 jerla..

nak pi laser mata ni takut plak..
Quote lattehazelnut 14-1-2021 10:51 AM
Edited by lattehazelnut at 14-1-2021 11:12 AM

Hidung i kemek susah nak carik spec yang terletak.. yang ada kat hidung tu design dia byk i xsuka..
Dah jumpa design yg suka frame je dah 800+
so terpaksa beli yang mampu.. sbb i xsuka sgt, so jrg pkai.. haha..
Quote EvieWanKenobi 14-1-2021 10:58 AM
memang kewajipan memakai spek..
hazabnya kalau terlupa..
semua nampak kembang..

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top