Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Dilema Tak Tahu Nak Kahwin Atau Merantau, Lelaki Pilih Gantung Diri

13-1-2021 04:11 PM Komen: 12
Lelaki berusia 20 tahun nekad menggantung diri selepas jiwanya kacau perlu membuat pilihan sama ada hendak berkahwin atau merantau.


Gambar hiasan

TribunNews melaporkan, mangsa membunuh diri pada Isnin lalu dan mayatnya ditemui tergantung sekitar jam 5.30 pagi di sebuah rumah sewa di wilayah Garonggong, Tana Toraja di Sulawesi Selatan.

Difahamkan, lelaki itu dilema antara memenuhi kehendaknya untuk berkahwin atau merantau ke Irian, Papua, Indonesia.

Bagaimanapun, mangsa dikatakan tidak pernah menyuarakan hajatnya untuk berkahwin dan ia sering mengganggu fikirannya sehinggalah dia mengakhiri hayatnya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 12
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote diss69 14-1-2021 12:48 AM
dibawanya mati bersama masalah ditanggung...

Lain-lain Komen

Quote chinta89 13-1-2021 04:18 PM
Mcm ni pun ada... Mslh besar sgt ke sampai buat kptsn bunuh diri
Quote jazaa100 13-1-2021 04:20 PM
rugi je.....

klu kawin pun tak pe.....so tak merasa lah kannnn
Quote me12345 13-1-2021 04:21 PM
Akal tak pjg....
Quote addved 13-1-2021 04:41 PM
What a stupid decision ........
Quote Artemesiaa 13-1-2021 04:44 PM
Akhir gantung diri pulak yang dipilihnya
Quote trexxxxxi 13-1-2021 04:50 PM
Hmm itu pulak keputusan yg dibuatnya
Quote lavendernovella 13-1-2021 05:59 PM
We never know the other side of stories, orang dah mati tak mampu nak pertahankan diri.
Mungkinkah berkaitan rapat dgn sosio-ekonomi ? Diluah mati emak ditelan mati bapak?
Quote lonely_surina 13-1-2021 06:03 PM
buat yg ada rasa nak bunuh diri, minta fikir panjang2..
mereka yg bunuh diri xkan masuk syurga, sbb mereka akan ulang2 cara kematian mereka..
cara ulang2 cara kematian neh, xkan ulang2 di syurga kan..

atleast kalo mati merompak pun last2 masuk syurga juga akhirnya..
fikir panjang dulu sebelum nak bunuh diri..
kalo nak bunuh diri juga, mohon telan ubat byk2..
atleast nati dalam neraka uolsss ulang2 telan ubat jer..
Quote slyfynx 13-1-2021 06:07 PM
Maybe sblm ni dh mmg ade kemurungan.
So family suh cari bini untuk atasi kemurungan, which byk cdgn ni aku dgr.
Org depress suh kawin.
Maybe la tapi, sbb kite x akan dpt dengar cerita sendiri dr si mati.
Quote LadyCarefree 13-1-2021 11:11 PM
Kesiannya
Quote edayildiz 13-1-2021 11:13 PM
alahai lantak ko la bang
Quote diss69 14-1-2021 12:48 AM
dibawanya mati bersama masalah ditanggung...

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top