Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Tak Tenang Sampai Makan Ubat Tidur, Sajat Nak Mati?

13-1-2021 03:10 PM| Komen: 138

Sejak semalam, Usahawan kosmetik sensasi, Nur Sajat Kamaruzzaman atau lebih dikenali sebagai Sajat mencuri perhatian warganet selepas memuat naik video pendedahan mengenai penangkapannya oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), baru-baru ini.


Kredit foto:


Dalam video tersebut, Sajat mendakwa diperlakukan dengan kasar oleh JAIS sehingga mendatangkan kecederaan kepada beberapa anggota badannya. 

Bagaimanapun, tindakannya memuat naik video berkenaan mengundang pelbagai persepsi netizen termasuklah kecaman sehingga menjadikan namanya trending di laman Twitter.

Susulan itu, Sajat menerusi Instastorynya berkongsi beberapa ucapan dan kata-kata semangat yang dititipkan oleh pengikutnya. 

Dalam masa sama, dia mendedahkan dirinya mengalami tekanan perasaan selain turut mengakui memakan ubat tidur selama empat hari berturut-turut berikutan mengalami masalah tidur.



Dia juga berkongsi sekeping foto memakai alat pernafasan di sebuah pusat perubatan.



Kredit foto: Sajat

Terdahulu, JAIS menerima aduan berkaitan Sajat menganjurkan satu majlis tahlil dan doa selamat bersama dengan anak-anak tahfiz pada 23 Februari tahun lalu lengkap berbaju kurung serta bertudung seperti wanita dan secara tidak langsung didakwa di bawah Seksyen 10 iaitu menghina agama Islam atau menyebabkan agama Islam dipandang hina


Sumber: Murai


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
1
Komen: 138
Komen

Previous : "Ratu Rasa Comel Macam Hamster" - Safiey Illias Panik Pipi Gemuk, Terus Bedah Muka

Next       : 'Sweet Qismina Dan Adam Lee Dah Kahwin Ke?'

Komen Terbaru

Quote mrsLY 17-1-2021 01:38 PM
apa2 la bang jat oi....

Lain-lain Komen

Quote dua_chzy 13-1-2021 03:13 PM
No no. Ummah suicidal perangai takkan kuat mencapub gini. Hell to Sajat, tolong la jangan malukan ummah yang memang depression for real. Kau tu bukan depression, ngkau ada penyakit mental lain.
Quote miszclassique 13-1-2021 03:15 PM
So sekarang netizen lah yg salah? Ko main2 dengan islam takpe pulak, hujung2 salah netizen
Quote damian_lee 13-1-2021 03:17 PM
dua_chzy replied at 13-1-2021 07:13 AM
No no. Ummah suicidal perangai takkan kuat mencapub gini. Hell to Sajat, tolong la jangan malukan um ...

kannn
biasa yang betul2 nak suicide ni dia xkan loud
macam yang nak suicide jerit2 kat balcony

orang yang nak suicide ni memang xkan bagi tau orang
sebb diorang pun dah dalam their own world
Quote mamajawie 13-1-2021 03:17 PM
ok, bai bai bang jat..kurang sikit ummah mental kat muka bumi ni
Quote sharlenetexas 13-1-2021 03:18 PM
Makan ubat selesema chloriferamine ke apa nama tu bangjat.

Quote MadameOnion 13-1-2021 03:18 PM
okay...matilah cepat
Quote Nenasketum 13-1-2021 03:20 PM
Please overdose!! (Tah2 makan mentos jerk tu) Manusia coward & dayus cenggini, mana berani nak jumpa malaikat Izrail, let alone ngadap Tuhan!!
Quote HoneyManjer 13-1-2021 03:25 PM
hukaloh...die ni...kuat gebang ni...
video dia melalak tu tak nampak setitik ayaq mata pun...
bunyi jer lebih
kesian la mak ayah terpaksa backup anak mcm ni...
sbb walaubagaimana bughuk pun anak tu...tetap anak dia...

masuk baba mak ayah ni...sedih...kesian...terasa dalam hati bila mak dia cakap "saya doakan awak dapat anak mcm sajat ni'' terasa betapa hancur luluh hati seorang ibu...

semoga Allah mudahkan urusan mak ayah dia....
Quote pjade 13-1-2021 03:26 PM
So nak sedih dan simpati ke ni? Sendiri mintak bala
Quote dua_chzy 13-1-2021 03:28 PM
damian_lee replied at 13-1-2021 03:17 PM
kannn
biasa yang betul2 nak suicide ni dia xkan loud
macam yang nak suicide jerit2 kat balcony

Deol kalau boleh nak hidup dalam cocoon. Tanak campo sapa2. Tanak jumpa sapa2. Keja pon tanak. Ngesek pon malas (tapi berporom rajin. Sebab di porom ko boleh bersuara. Unlike di dunia luar. ).

Tapi tak boleh. Ko kena hidup juga dan coba jadik senormal mungkin sebab ko tak nak nyusahkan orang lain. Pehtu orang yang berani bunuh diri tu sebenarnya dah sampai tahap betul2 rasa tak guna, useless, sampah, takda fungsi sesen pon kat dunia, a failure to society, a failure to his/her loved ones, a failure to God, a failure to humanity. In other words you feel so worthless that you don't want to live anymore. Zets why ummah suicidal sebenar takkan mencapub. Nak mencapub lagu mana kewujudan deol sundri pun deol anggap dah cukup memalukan, inikan pula nak mencapub? Mencapub lite2 boleh la tapi tahap Sajadiah ni, no way la even in a million years.

Sajat ni, hada ka gitu? Ni siap post2 gamba lagi, nak tunjuk hapa? Moga apa dia nak (mati), dia dapat.
Quote miss_sepet 13-1-2021 03:28 PM
Dah dah la dengan drama tu jat...
Quote missyL 13-1-2021 03:29 PM
Depressed ppl xkn react cmnie.
Dieorg x nmpk depress n xkn advertise yg dieorg ade depression terang2 cmnie

Obviously sajat ade issues lain dlm mental die nie..
Jgn persendakn depression sajat. Its real.
Quote adeqbun 13-1-2021 03:32 PM
kalau itu yg terbaik..silekanlah ..
Quote mesmerize 13-1-2021 03:37 PM
kawan dia si safiey tu pun dah mental ai rasa.. kadang2 ai rajin masuk live safiey.. sebab kelakar, saja la tengok bole gelak2 hilangkan stress  .. heshe suka cakap merapu2 terjerit2 dalam live.. pastu hampir tiap2 minggu operate muka. orang normal takkan buat gitu.
Quote kiahbosan 13-1-2021 03:37 PM
Dia ni tak habis2 hadap perhatian ...kurang kasih sayang pondan nih..nak mati tu ingat main mintak2 kee? Tu laaa jangan buang anu ko tu jat kan dah ting tong lagu ni..
Quote Vermell 13-1-2021 03:38 PM
org ada depression tak sedar pun dia ada depression
apatah lagi nak canang kata ada depression


Quote manehnya 13-1-2021 03:40 PM
Mati je lah .....
Quote sukabacaje 13-1-2021 03:42 PM
jantan ada perasaan lembut tak salah. aku tengok elok je cef1, dibaaa, dan yang lain2 tu kekal pakaian jantan tak potong mana2.  skrg ni ko tengah rasa ujian kecil dari Allah. sekecil kecilnya  atas apa yang ko dah buat Allah murka. penah tak ko pikir mcm mana ko pakai telekung depan kaabah? Ya Allah......
Quote September14 13-1-2021 03:44 PM
Edited by September14 at 13-1-2021 03:48 PM

Dia ni syg dunia tgk la duk ubah sana sini, showoff harta body.. ye ye je ckp mcmtu..

Lihat semua komen(138)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top