Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Ni Patung Lilin Ke? Gereja Brazil Cipta Kontroversi

Oleh: Cari-Azza|13-1-2021 06:18 PM Komen: 24





Padah apabila membuat patung lilin bagi menghargai tokoh, tetapi yang terhasil adalah ukiran aneh dan pelik.

Sebuah gereja di Brazil dilaporkan dipenuhi dengan para pengunjung yang mahu melihat sendiri keunikan patung lilin tersebut.

Antara tokoh dan selebriti yang terlibat ialah Puteri Diana, Nelson Mandela, Elvis Presley dan Popes. Ianya dikatakan muzium patung lilin terburuk di dunia.


Foto : unitv


Daily Star melaporkan hasil kerja figura tersebut tidak dapat menyamai kehebatan personaliti di gereja Katolik seperti Charlie Chaplin dan Marilyn Monroe. 

Ianya trending di Twitter Amerika Syarikat dan menyatakan ianya adalah hasil terburuk yang pernah mereka lihat.


"Patung lilin Puteri Diana langsung tak sama. Ianya lebih teruk dari watak Diana dalam drama bersiri The Crown."

"Saya terkejut apabila melihat Elvis Presley yang gemuk dan hampir pengsan bila melihat Nelson Mandela."

Antara tokoh lain yang turut diabadikan ialah Ayrton Senna, Albert Einsten, Mahatma Gandhi dan John F.Kennedy.

Jadi, apa pendapat anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote namichan 14-1-2021 04:33 PM
Haukkk nyahh

Lain-lain Komen

Quote husie91 13-1-2021 06:35 PM
Memang hauk pon hasilnya {:smile dah mcm projek skola budak2 buat dah adoi haha
Quote lavendernovella 13-1-2021 06:38 PM
Adoyai Johnny Cash    ...   
Quote sharlenetexas 13-1-2021 06:54 PM
Hauknya.

Quote Straya 13-1-2021 07:59 PM
Kuningnya gigi Princess Diana. Siap ada halkum. Drag queen version ke?
Quote miftahuljamilah 13-1-2021 08:12 PM


Nelson Mandela juling
Quote Skuau 13-1-2021 08:16 PM
miftahuljamilah replied at 13-1-2021 08:12 PM
Nelson Mandela juling


cam 'Hulk' versi Afrika...ada...la.
Quote MadameOnion 13-1-2021 08:20 PM
Aku takut betui patung lilin ni...teringat cerita House of Wax
Quote RatuDunia94 13-1-2021 08:28 PM
Mmg lah.. ni main gentel2 bentuk pakai tangan manual je.. yg sebetulnya kena buat ukuran 3D. Mmg leceh tp hasilnya cantiklah..
Quote Decaffeinated 13-1-2021 08:40 PM
Kat i-City Shah Alam dulu pun pernah ada wax museum gagal big time ni. Nasib baik terbakar habis cair patung2 lilin rupa tak siap tu.

Di Bangkok dulu pernah pergi satu wax museum punya quality bagi aku setanding Madame Tussauds. (Masa tu Bangkok xde lagi Madame Tussauds) lupa plak nama tempat tu.
Quote sukacactus 13-1-2021 08:49 PM
Ni dah mcm plastic surgery gone wrong je
Quote sharlenetexas 13-1-2021 08:59 PM
miftahuljamilah replied at 13-1-2021 08:12 PM
Nelson Mandela juling

Macam gentel2 plastisin

Quote miftahuljamilah 13-1-2021 09:08 PM
sharlenetexas replied at 13-1-2021 08:59 PM
Macam gentel2 plastisin

Marilyn Monroe tu parah betul
Quote liyamariska 13-1-2021 09:57 PM
Tergelak tgk rupa patung lilin nih...
Quote Suchi 13-1-2021 10:11 PM
Apasal patung hat pompuan ada halkum belaka
Quote sharlenetexas 13-1-2021 10:11 PM
Suchi replied at 13-1-2021 10:11 PM
Apasal patung hat pompuan ada halkum belaka

Di shemale kan

Quote miftahuljamilah 13-1-2021 11:20 PM
sharlenetexas replied at 13-1-2021 10:11 PM
Di shemale kan



tengok kat youtube lagi kelakar .. kening bersepah2 mcm lekat lekat je
Quote tripleid 14-1-2021 09:11 AM
Baru tahu kann betapa susahnya nak buat patung sebijik mcm individu sebenar..
Quote royaldanish 14-1-2021 09:18 AM
serammmmmm pulak tgk
Quote kucingitam 14-1-2021 12:10 PM
drg order patung ni dr lazada ke? lain di order, lain yang dapat ni..

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top