Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Kecoh Kisah Datuk Pukul Pelanggan Kedai Makan! Habis Segala Cerita 'Terlondeh'

16-1-2021 10:57 AM Komen: 24




Kecoh kisah seorang lelaki yang bergelar Datuk memukul pelanggan di sebuah restoran kerana berang ditegur supaya tidak berbuat bising. 

Akibatnya, polis telah menahan reman Datuk tersebut setelah video itu tular.

Lebih parah ialah pelanggan yang dipukul itu sebenarnya anak seorang yang bergelar Datuk juga. Malahan lebih hebat daripada Datuk yang memukul itu.

Dikhabarkan Datuk yang ditahan itu ialah pemilik syarikat tilam. Adakah terlalu 'berjasa' tilam tersebut hingga dianugerahkan gelaran Datuk? Atau gelaran itu sebenarnya boleh dijual beli?



Sementara itu, mangsa adalah anak Datuk Kwan Foh Kwai iaitu Naib Presiden Dewan Perniagaan Cina, Perak menyerahkan segala tindakan kepada pihak polis.

Foto : FB

Mungkin di portal Bahasa Melayu ianya tidak terlalu hingar-bingar, namun di portal Bahasa Cina, netizen menyelongkar banyak perkara hingga terlondeh segala kisah.

Foto : Fb

Jadi, selain pemilik syarikat tilam, didakwa suspek juga memiliki kelab karaoke dan beberapa perniagaan lain. 

Hingga ada yang membuat parodi bahawa untuk menjadi Datuk, beberapa perkara diperlukan dalam bentuk info grafik.
Foto : FB

Ada juga yang meminta pemberi anugerah iaitu Yang DiPertuan Agong menarik balik gelaran tersebut kerana jenayah yang dilakukan.

Foto : Twitter
Netizen juga bersetuju gelaran Datuk tidak begitu dipandang tinggi setelah pelbagai kejadian mencemarkan gelaran tersebut.


Foto :  Twitter

Datuk di mana-mana. Anda ada pengalaman yang menarik mengenai gelaran datuk ini? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote nanies 21-1-2021 03:39 PM
dorg kan kalo bercakap memang riuh

Lain-lain Komen

Quote KIM.K 16-1-2021 11:11 AM
Sedap sikit je muka Datuk Kwai nih. Maybe anak kena pukul sebab dia dok disapproved loan kelab karaoke datuk tilam tu kali ke tiga dah..buat manas jah

Sama la sakit mental datuk tilam dengan sekor cheezy RBA dalam porum. Mengaku cikgu tapi WFH jah..takda prospek nak buat profit lebih, promoted or jadi terkenal  lagi terpaksa hidop ataih imej samaran. Poonyalah dengki dia dengan orang lain yang ada integriti..pasal hidup sundri takda integriti..all time dia take the pain personally
Quote putericahaya999 16-1-2021 11:27 AM
Sapa kata melayu sama melayu je pandai gaduh
Quote buapakperut 16-1-2021 11:34 AM
starter pack siap ade mercun tu nape
Quote eyansss 16-1-2021 11:47 AM
sila dakwa sebab dia lempang staff perempuan tu jugak...  jangan dilupakan...
Quote Artemesiaa 16-1-2021 11:50 AM
Sesetengah orang bila ada duit dan pangkat mereka ingat boleh buat sesuka hati macam itulah jadinya
Quote Belibis 16-1-2021 12:06 PM
Indahnya thread ni kalau arwah ayam masih hidup.
Quote dudaberhias 16-1-2021 12:33 PM
Belibis replied at 16-1-2021 12:06 PM
Indahnya thread ni kalau arwah ayam masih hidup.

ayam pergi mana kaka? rindunya dekat sheolsss... teringin nak baca #mindapositif sheolss itteww
rasanya dah dapat job lain... mungkin dah start small business... atau dah selamat jadi agen mamasabariah jualan 20 juta sebulan
Quote Belibis 16-1-2021 01:57 PM
dudaberhias replied at 16-1-2021 12:33 PM
ayam pergi mana kaka? rindunya dekat sheolsss... teringin nak baca #mindapositif sheolss itteww:lo ...

Rasanya protes sebab kena kincing dengan DAP.gaji ciput berbanding posting yang berjela jela.
# semoga bermanafaat.
Quote Rob07 16-1-2021 03:01 PM
Murah nya harga seolang latuk{:cryrun
Quote tagas 16-1-2021 05:25 PM
nak title datok punye psl

smpai sanggup tabur duit jilat bontot melayu

cina dapig lahnat nih

padan sama lu minya muka  

cina babi sial
Quote Yunbin 16-1-2021 05:37 PM
Drama nya laa...
Quote Wimoon 16-1-2021 07:22 PM
putericahaya999: Sapa kata melayu sama melayu je pandai gaduh

Aku duduk kawasan cina dekat 17 tahun keliling cina.. Jiran depan rumah aku jiran2 cina lain ckp sombong. Tp aku dgn semua jiran cina okay je. Bila dorang nak bergosip kdg tu cerita lah dekat kami. Yg ni mengata jiran tu. Yg tu mengata jiran ni.. Balik rumah gelak jelah..sbb selalu dgr ayat ni lah ingat melayu je gaduh ke mengata melayu rupanya bangsa lain pon sama je.. Hahaha
Quote helicornia 16-1-2021 11:55 PM
nak tergelak aku baca benang ni
Quote anony-mous 17-1-2021 03:59 AM
Nasib baik cina sama cina yg gaduh
Quote sarahmirza 17-1-2021 07:49 AM
dudaberhias replied at 16-1-2021 12:33 PM
ayam pergi mana kaka? rindunya dekat sheolsss... teringin nak baca #mindapositif sheolss itteww:lo ...

Dah positif covid19 agaknya...
Quote sarahmirza 17-1-2021 07:52 AM
Wimoon replied at 16-1-2021 07:22 PM
Aku duduk kawasan cina dekat 17 tahun keliling cina.. Jiran depan rumah aku jiran2 cina lain ckp s ...

Iye sama je semua bangsa....
I duduk kejiranan majoriti cina juga...
Jiran lama sebelah rumah pun pernah bagitau i another jiran cina sebelah kanan ni sombong,jiran belakang rumah berlagak bla3x... I senyum je dengarkan...

Sekarang dia dah pindah jarang dengar gossip kejiranan...jiran lain mmg tak berapa mesra macam dia...
Quote mis_j_alexanda 17-1-2021 01:15 PM
Sikitnya komen kat thread ni. Kalau Melayu Islam yg buat hal tu dah sampai 5 pages agaknya...
Quote syamzana 17-1-2021 04:17 PM
datuk pun bingai...nak mkn buat bising pasaipe?elok la hempuk sesama korang
Quote newme11 18-1-2021 11:54 AM
syamzana replied at 17-1-2021 04:17 PM
datuk pun bingai...nak mkn buat bising pasaipe?elok la hempuk sesama korang

haha... bingai!!!!!!!!!!!!!

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top