Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

SKMM Jadi Bahan Jenaka, Rupanya Mat Rempit Akaun Asal

13-1-2021 09:37 AM Komen: 65


Disebalik kehangatan isu darurat dalam negara, pengguna Twitter dihiburkan dengan pembongkaran akaun Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) yang didakwa menggunakan bahasa kasar dan penuh carutan.

Ianya bermula apabila ada netizen memuat naik status SKMM pada 2013 dan 2014 yang menggunakan bahasa tidak sopan. Seterusnya ia dikongsi kembali hingga mendapat ribuan perkongsian dan menjadi topik hangat di laman sosial tersebut.





Foto : Twitter

Ianya trending hingga tempat pertama apabila ada yang membandingkan pesanan SKMM terhadap rakyat Malaysia, sedangkan akaun tersebut juga tidak menjaga kesopanan.


Foto :Twitter

Mungkin kerana tidak tahan dijadikan bahan jenaka, SKMM atau akaunnya MCMC official mengunci akaun mereka dan terkini setelah disemak, akaun tersebut telah tiada di Twitter.


Foto : Twitter

Kekusutan bagaimana akaun tersebut menjadi begitu biadab terbongkar apabila ada pengguna Twitter mengakui ianya adalah akaun dirinya sendiri sebelum menjual kepada pihak ketiga.


Foto : Twitter

Dengan pengakuan tersebut, maka ia menamatkan spekulasi bahawa SKMM yang memuat naik status tersebut.

Timbul persoalan ialah, mengapa agensi kerajaan perlu membeli akaun lain? Jika perlu sekali pun, mengapa tidak dibuat pemeriksaan terhadap status akaun tersebut?

Apa pun, akaun tersebut sudah hilang dari radar, SKMM mendapat pengajaran terbaik atas insiden ini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 65
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kimsa-ra 14-1-2021 11:09 PM
Kerexxx replied at 14-1-2021 08:06 PM
Ala2 gred D dlm akademik, tp gred A+ and scorer dlm hal2 business . So kalau pilih laki chuols ...

Haha kbat soalan ni. Sbb iols pon otak ok dlm akademik so yg pndi cari duit la jwpnnya

Lain-lain Komen

Quote swimswim 12-1-2021 10:25 PM
Ya tuhan.. Malas namatey adminnya nak clean up acc
Quote akies 12-1-2021 10:48 PM
La..pesal tak clean twit yang lama2 tu.
Buat malu betul.
Sape la admin yang jaga twitter ni
Quote Suchi 12-1-2021 10:58 PM
Berapa RM harga jual? Wah rupanya depa beli acc yg dah sedia ada follower ramai eh
Quote syaz_lina 12-1-2021 11:09 PM
Apoooo bikin malu kampeni la..ko jaga act on communication kot
Quote doubleA 12-1-2021 11:20 PM
Buat malu jah, dah la beli akaun dari budak. Set ja la akaun baru yg official nanti org follow la. Apa no singkat akal
Quote rogayahtop 12-1-2021 11:27 PM
Not surprising la kan MCMC. Telco duk scam ringtone game , tenet1GB rm30 pun dah berdekad. Opps. Kritik takpe kan?

Skrip nak delete post lama2 ni bersepah kat internet pun.  Kesian admin mcmc.

Quote cmf_premierleag 12-1-2021 11:32 PM
low class nya mcmc nih
level2 setinggan sangattt pi beli acc budak form 3
Quote NBH 12-1-2021 11:33 PM
SaidOsem tu bekas pegawai khas sabri chik bukan? ni zaman sabri la kot ni. yang pelik tak bersihkan dulu kenapa?
Quote cikdot 12-1-2021 11:54 PM
Pehtu kuar statement akaun kena hack. Hack pebenda twit tu tahun 2013 lagi dah ada. Nak cover malu punya pasal padahal dah kantoi

Yg aku musykil cemana diorg boleh jumpa previous owner tu. tak dan nak korek abis, tau2 mamat tu dah ngaku tu memang dia & memang dia dah jual akaun tu

Quote Orix 13-1-2021 01:50 AM
Haiyoooooo..... MCMC ponnnnnnn batak followers tak hagak hagak
Quote king_kenny 13-1-2021 07:24 AM
https://juiceonline.com/twitter-explodes-after-old-tweets-from-a-personal-account-bought-by-mcmc-resurfaced-heres-the-scoop/

Bdk tu jual akaun tu RM1.3k pada saidosem.

skrg rakyat nak tau, berapa MCMC beli akaun tu dari SaidOsem. Mesti ada rekod dlm audit
Quote siputpepel 13-1-2021 07:48 AM
lahh macam ni pun boleh?
Quote mrs_salvatore 13-1-2021 08:01 AM
rogayahtop replied at 12-1-2021 11:27 PM
Not surprising la kan MCMC. Telco duk scam ringtone game , tenet1GB rm30 pun dah berdekad. Opps. Kri ...

Tenet 1gb rm30 tu maxis kan? Maxis penah call offer, pastu kalau nak lebih kene tambah ape ntah. Aku mcm eh bodo nye maxis ni wat plan mcm ni
Quote ResellerMaxis 13-1-2021 08:13 AM
cikdot replied at 12-1-2021 11:54 PM
Pehtu kuar statement akaun kena hack. Hack pebenda twit tu tahun 2013 lagi dah ada. Nak cover malu p ...

[twitter]https://twitter.com/edruce_idrisi/status/1349013007339298818?s=20[/twitter]
Quote ResellerMaxis 13-1-2021 08:15 AM
Suchi replied at 12-1-2021 10:58 PM
Berapa RM harga jual? Wah rupanya depa beli acc yg dah sedia ada follower ramai eh

1300 beli dari budak tu. Berapa broker tu dapat dari mcmc xtahu lah.
Quote ResellerMaxis 13-1-2021 08:16 AM
cikdot replied at 12-1-2021 11:54 PM
Pehtu kuar statement akaun kena hack. Hack pebenda twit tu tahun 2013 lagi dah ada. Nak cover malu p ...

Dia ingat social media boleh post back dated agaknya. Makin cover makin terserlah bodoh.
Quote merrissa 13-1-2021 08:16 AM
teruknya bahasa budak form 3....harap jgn jadi kat anak2 kita

ntah apa2 la MCMC ni...gaji bos puluh2 ribu kot...tapi beli akaun, sedangkan follower dia boleh je naik laju sebab banyak complainer ni
Quote pu3_rania 13-1-2021 08:46 AM
Hahaha Kantoi
Quote otai_g 13-1-2021 08:54 AM
Ini lawak. 1 dunia akan gelakkan pihak berkuasa kat msia ni.

Lihat semua komen(65)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top