Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tak Ada Istilah Terkandas, Balik Dari Kampung Selewat-lewatnya Jumaat Ini!

12-1-2021 07:22 PM Komen: 53
"Mana-mana mereka yang masih berada di kampung, yang belum pulang... saya harap pulang segera, paling lewat pun Jumaat ini untuk mereka boleh pulang ke rumah masing-masing."


Gambar hiasan
Kredit foto: Babab.net

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memaklumkan kerajaan memberi kelonggaran kepada individu yang masih di kampung untuk pulang ke negeri tempat bekerja masing-masing selewat-lewatnya Jumaat ini.

Langkah itu diambil selepas berbincang dengan Polis Diraja Malaysia (PDRM) bagi mengelakkan mereka terperangkap di kampung ekoran sekatan jalan raya yang tidak membenarkan merentasi negeri sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), PKP Bersyarat (PKPB) dan PKP Pemulihan (PKPP).

"Mereka yang telah membeli tiket penerbangan dibenarkan untuk meneruskan perjalanan. Begitu juga yang telah membeli tiket bas ekspres, boleh meneruskan perjalanan mereka.

"Kelonggaran ini hanya akan diberikan kepada mereka yang mempunyai sebab-sebab tertentu. Ada yang saya difahamkan, melawat keluarga yang sakit di hospital. Kes-kes tertentu seperti ini dibenarkan," katanya pada sidang media, petang Rabu seperti dipetik mStar. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 53
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kucingitam 15-1-2021 04:20 PM
wirazam replied at 14-1-2021 07:36 PM
Satu lagi buat rule..keje wfh, gaji potong 30%..nak full kalu, kena keje dtg opis..to at masing ma ...

haaaa...betul...baru ada akal..

Lain-lain Komen

Quote bakingsoda 12-1-2021 06:47 PM
hahah adan ukeeee. boleh la lupakan hasrat pura2 kandas
Quote krustykrab 12-1-2021 07:00 PM
Awat bg sampai jumaat..baiknya awak..kalau aku jd menteri aku bg masa sampai rabu sblm 12 tghmlm je...
Bg masa lama2 tu utk diorg merayap kt kampung lagi..
Quote alieyrina 12-1-2021 07:25 PM
Balikla cepatt..semak hiway jem gilaa tadi
Quote nuralisa 12-1-2021 07:37 PM
Kiranya sempatla balik mlm ni ke kg ..
Balik kl balik jumaat
Quote isseliparjepun 12-1-2021 08:29 PM
Ada kelonggaran lagi? I lebur duit beli tiket baru sebab nak elakkan sampai terlalu lewat ke tempat bertugas. Risau tak lepas and nak elakkan terkandas. By hook by crook kena balik juga. Kalau diberi sampai jumaat..nanti ada lagi nak balik tempat bertugas sabtu dan ahad.
Quote Itzy 12-1-2021 09:09 PM
Semoga babi2 yang nak balik kampung bercuti untuk suka2 tak terlepas pulang. Kesian para doktor dan jururawat takde masa nak rehat. Dah la gaji kecik, kerja teruk. Bahaya nyawa lagi. Rakyat dan menteri sama2 bodoh.
Quote Kurex 12-1-2021 09:21 PM
Kemain jem jalan hari ni
Quote mejaputih 12-1-2021 09:31 PM
Karak hiway arah ke pantai timur jem tadi..i wonder org pantau timur berpusu nk pulang semula ke rumah atau org yg duk kat kl selangor tp nk blk kg sbb nk wfh kat kg
Quote edayildiz 12-1-2021 09:35 PM
slmt pulang..
mesti yg balik kg tu ada reason dorg yg tersendiri..tp i ni dh 5 bln xjmpa parents..rindu tp my dad ckp jgn balikk kalau xswab
o
Quote vee_zara 12-1-2021 11:21 PM
bakingsoda: hahah adan ukeeee. boleh la lupakan hasrat pura2 kandas

Betholllll... meluat aku dengan cikgu2 skola aku yg dari kelantan,terengganu, perak nak pura2 kandas plak lat kg masing2. Bukan kena banjir punn!.dah nama kena bertugas, tunaikan laaa tanggungjawab tu.
Quote R2D2 13-1-2021 12:11 AM
info trafik pun ckp Lembah Klang jem teruk mlm ni
Quote MissVixen 13-1-2021 12:22 AM
Patut la tak nampak banyak khemah roadblocks malam ni.
Quote binipopeye 13-1-2021 12:30 AM
vee_zara replied at 12-1-2021 11:21 PM
Betholllll... meluat aku dengan cikgu2 skola aku yg dari kelantan,terengganu, perak nak pura2 kand ...

weekend ade kenduri... mesti lah balik hari ahad lepas pkul 12mlm...

gomen pun satu bagi jawatan kt org2 yg berasal pantai  kt kl selangor ni dh kenapa... nyusahkan org... byk company implemented  xnak amik org kelantan ni lg..lepas byk rekod history pasal balik kg..
Quote akies 13-1-2021 05:49 AM
Jammed kat mana2..
Balik kg kut korang ni
Quote pensil82 13-1-2021 08:18 AM
klu nak amik anak kat kedah by khamis n balik semula jumaat boleh ke?
means nak menghala ke kedah tu hari khamis...boleh?
tny utk jiran ni..huhuhu
Quote Redmyvi 13-1-2021 09:19 AM
rkyat malaysia dan jem dah sebati.. haha
Quote jalfa 13-1-2021 09:23 AM
X abis abis bodoh depa ni...mesti ada lagi drama kandas lepas ni..mohon polis trafik yg debik mat motor hari tu ketuai rodblok
Quote Peterpan17 13-1-2021 09:28 AM
edayildiz replied at 12-1-2021 09:35 PM
slmt pulang..
mesti yg balik kg tu ada reason dorg yg tersendiri..tp i ni dh 5 bln xjmpa parents..r ...

aku dah setahun tak blk Sabah. Takde pun keriau. Orang melayu ni drama byk. Aku last blk KK January 2020. Sepatutnya March 2020 dan raya 2020 aku blk KK. Tp gara gara Covid tak dpt balik.  Pastu tiket aku tunda nak blk KK bulan Nov, kena lagi PKPB. Sabah pun kes byk. Tunda lagi. Mak aku pun takdelah riuh rendah menangis  berendam air mata, drama TV3 suruh balik. Kuat drama sungguh org Melayu ni. Kita dlm keadaan pandemik. Bertenang dan bersabar. Bukannya esok nak kiamat tak dpt balik. Msh blh video call mak setiap hari.
Quote Peterpan17 13-1-2021 09:29 AM
binipopeye replied at 13-1-2021 12:30 AM
weekend ade kenduri... mesti lah balik hari ahad lepas pkul 12mlm...

gomen pun satu bagi jawat ...

senang cite yg suka balik kampung tiap tiap minggu, asal ada cuti balik kampung ni, suruh kerja kat kampung saja. Jgn dok bandar.

Lihat semua komen(53)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top