Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

“Sabar Sayang, Kuat Demi Ibu Bapa, Anak" - Safiey, Betty Bagi Semangat Pada Sajat

12-1-2021 05:08 PM| Komen: 30

Pengguna media sosial meninggalkan pelbagai reaksi terhadap sebuah video yang dimuat naik usahawan sensasi, Nur Sajat di akaun Instagram miliknya, @nursajat23 pada Isnin.


Kredit foto: IG Safiey/Sajat/Betty

Di dalam video berdurasi kurang 40 minit itu, Sajat atau nama sebenarnya, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman antara lain menceritakan situasi sebenar yang menyebabkan dirinya digari pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) 6 Januari lalu sehingga ditahan di Pusat Penahanan Sementara, Kuala Kubu Bharu.



Pada masa sama, Sajat turut mendakwa mendapat layan yang tidak wajar meski sudah hadir bagi memberikan kerjasama apabila dipanggil untuk siasatan oleh pihak JAIS.

Siasatan tersebut dilakukan berhubung laporan yang dibuat pada 23 Ogos 2018 lalu terhadapnya.

Sementata itu, pada ruangan komen video yang sudah pun ditonton lebih sejuta kali itu, warganet memberikan pandangan masing-masing dan turut menitipkan nasihat serta ucapan buat pemilik NurSajat Gold itu.

Rakan usahawan, Safiey Illias misalnya dilihat turut meninggalkan komen, meminta agar Sajat bersabar dan terus kuat demi orang tersayang.




Safiey memberi reaksi tersebut menerusi dua entri komen berbeza.




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 30
Komen

Previous : Angka Jangkitan Covid-19 Naik Berganda, Aishah Pelik Ada Kata Hanya Demam Selsema Biasa

Next       : Farahdhiya Rindu Peluk Kawan, Hidup Tanpa Pelitup Muka

Komen Terbaru

Quote Cassieopeia 3-2-2021 10:44 AM
Eh safiey dgn sajat dah berbaik ye tp erm

Lain-lain Komen

Quote honeybee1802 12-1-2021 05:21 PM
Akhirnya..ditangkap jgk..msk pusat pemulihan ke haper?bukan main mak dia mendoakan anak org...
Quote Redmyvi 12-1-2021 05:25 PM
Retis ni kadang fake jer.. Depan kemain bertabahla sayang apa bgai.. belakang tah2 mengutuk..
Quote makneng 12-1-2021 05:28 PM
Ingatkan benang harimau menangis je, rupanya benang fonen menangis pun ada ya
Quote Pamelaloba 12-1-2021 05:41 PM
Wow. Betty pun komen. Actually sajat tu melawan, cuba bg kerjasama takde la pegawai tu gari dia. Kalau dgr video tu pegawai tu byk kali mintak dia bg kerjasama tp dia yg terjerit2 mcm pondan (memang pun kan). Kalau aku jadi pegawai tu pun aku hangin
Quote NazRysha 12-1-2021 05:43 PM
konon ah bettykuda beri semangat dekat sajat
Quote aikee04 12-1-2021 05:43 PM
Edited by aikee04 at 12-1-2021 05:45 PM

sori....
Quote wizardLy_boy 12-1-2021 05:56 PM
netizen sibuk komen bg semangat kat sajat.....bongok....byk lagi masalah kena pikir....covidnyer ...sara hidup makin ssh.....
Quote adikfatin 12-1-2021 07:05 PM
{:laugh adoooohhhhhh sajat sajat.... dia nao cabar siapa ye? Allah ke
Quote Nenasketum 12-1-2021 07:06 PM
Air head gilerrr retis. Dah tentu2 Sajat tu & memang attention seeker.
Quote MadameOnion 12-1-2021 07:24 PM
Mampos pun elok jugak pondan ni
Quote tepisket.. 12-1-2021 07:25 PM
Bape kerat je support dia. Netizen lagi ramai suh dia bertaubat. Pulang ke pangkal jalan. Yang nyah lelain tu sesiap je la. Kut kena hangkut gak naik van jenazah ke. Haa.. Memain kan hukum Allah. Akhirnya dapat balasan.
Quote MadameOnion 12-1-2021 07:26 PM
NazRysha replied at 12-1-2021 05:43 PM
konon ah bettykuda beri semangat dekat sajat

Hihihi mengena sgt comparison tu sis
Quote Kerexxx 12-1-2021 07:43 PM
Dgn keadaan mcm tu.. kes nya jd mcm mana?
Quote Zaien 12-1-2021 08:03 PM
so bettyyyyy?????
Quote Minami2013 12-1-2021 08:05 PM
Mmg patut pun tangkap.. kemain berleluasa geng2 pondan ni..
Quote CikYaYaYa 12-1-2021 08:46 PM
xphm laa aq si betty pon sibuk nk bgi semngt kt si sajat ni. Si safi to aq phm laa sbb dh sama spesis dye.. Dah sah dye akn backup fondan sma fondan..
Quote sukacactus 12-1-2021 09:26 PM
Kalau aku bukan bagi semangat, bagi penampar je yg layak utk ponen ni
Quote Kurex 12-1-2021 09:29 PM
Retis ke.........
Quote adeqbun 12-1-2021 09:54 PM
Pamelaloba replied at 12-1-2021 05:41 PM
Wow. Betty pun komen. Actually sajat tu melawan, cuba bg kerjasama takde la pegawai tu gari dia. Kal ...

Ai tgk ni la mslh penjwt awam..xbole nam berkasar kalau diorg dikasari..pastu kene viral habes reputasi diorg dan kene kecam...ni bkn1st time penjwt awam buat kerja dan terpaksa berkasar pastu dioegkene balik...

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top