Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Hanya Kerana Aku Berpakaian Wanita..." - Sajat Mengaku Tukar Jantina?

12-1-2021 11:50 AM|Oleh: LilRose| Komen: 201

Selepas isu menangis digari, Sajat tampil membuka mulut menjelaskan keadaan sebenar.


Kredit foto: IG

Katanya menerusi IGTV, dia sebenarnya digari pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan ditahan di Pusat Penahanan Sementara, Kuala Kubu.

Dakwanya, dia ditahan berikutan laporan dibuat terhadapanya pada 23 Ogos 2018 kerana berpakaian menyerupai wanita ketika majlis doa selamat di Wisma Nur Sajat.

Dia mendedahkan diberi layanan tidak wajar walaupun sudah bekerjasama ketika memberi keterangan, malah dia mendakwa JAIS sengaja melengah-lengahkan surat jaminan.

"Saya digari, dikasari dengan kata-kata dan tindakan, dicederakan sebegitu rupa. Tangan-tangan dan tubuh saya bengkak kerana pergelutan ketika saya mempertahankan diri," tulisnya.



Tegasnya, dia berhak diberi hak asasi kemanusiaan untuk hidup seperti manusia lain.











Kredit foto: IG

Lebih mengejutkan, Sajat membuat pengakuan menjalani pembedahan jantina dan mempersoalkan sama ada kebaikan dalam agama berpandukan kepada pakaian semata-mata. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
0
0
1
Komen: 201
Komen

Previous : “Saya Akan Seimbangkan Antara Lagu Cinta Dan Dakwah,” -Haqiem Rusli Kejar ‘Saham’ Akhirat

Next       : Ayda Jebat Terharu Suami Jadi Imam Ketika Berbulan Madu

Komen Terbaru

Quote gideoncross 19-1-2021 01:49 AM
tuntasha replied at 12-1-2021 12:37 PM
Aku kadang tengok documentary transgender ni banyak yg perangai elok. Mmg dorang ada issue ni sejak  ...

Dn ada video kat YT psl transgender yg mnyesal sbb dh tukar "alat" tu.

Lain-lain Komen

Quote sweetgirl 12-1-2021 12:06 PM
alhamdulillah akhirnya mengaku juga dia sebenarnya lelaki yer
Quote Acikgomen 12-1-2021 12:06 PM
Dah mmg haram lelaki berpakaian wanita hahahhaha ko nak merempan acah2 insan teraniaya kenape
Quote mamajawie 12-1-2021 12:08 PM
alhamdulillah berkat wabak covid ni dek biz melungkup akhirnya otak BANG JAT da center balik..otak SOGAY N IZA LEMBAM bila lagi?ehhhh
Quote sonatalady 12-1-2021 12:13 PM
Habis kau kait nama org..kaitkan nak keluar lah..tetap salah org..bkn salah kau.
Mula play victim yer..
Apa pn semoga diberi hidayah oleh Allah.
Quote EvieWanKenobi 12-1-2021 12:14 PM
too soon to say..
Quote Naneyra 12-1-2021 12:15 PM
Dan dan le suruh cakap baik baik sebelum ni pun banyak dah orang tegur baik baik tapi ko bolayan je. Dah kena gari merempan pula. Dah mmg salah apa ko buat tu terima jela sajat oi
Quote husna_amal 12-1-2021 12:17 PM
Dah memang salah, lelaki berpakaian wanita.
Quote budakshinchan 12-1-2021 12:21 PM
Islam tu mmg mudah.. ko yang menyusahkan diri kau..
Quote missyL 12-1-2021 12:33 PM
Sorang lg aizat tu pn makin menjadi2 plk i tgok skang. Dulu pakaian lelaki la jgk. Now dah jadi sajat 2.0 dah..
Quote lattehazelnut 12-1-2021 12:33 PM
Trans lain ok je sedar diri..
Pegi mekah xde pulak pkai telekung ke ape..
Kau tu org tegur byk kali buat pekak je..
Quote dino 12-1-2021 12:33 PM
mamajawie replied at 12-1-2021 12:08 PM
alhamdulillah berkat wabak covid ni dek biz melungkup akhirnya otak BANG JAT da center balik..otak S ...

sogay dah seronok isap konek tu jgn la kacau haha
Quote TomyamPuteh 12-1-2021 12:35 PM
Sabun jatuh x?
Quote GegarVaganja 12-1-2021 12:35 PM
Propa dan pondan berpisah tiada.
Quote mamajawie 12-1-2021 12:37 PM
dino replied at 12-1-2021 12:33 PM
sogay dah seronok isap konek tu jgn la kacau haha

tung ahhh kelantan xde PKP so penjarakan soSIAL langsung takde ea sogay

Quote tuntasha 12-1-2021 12:37 PM
Aku kadang tengok documentary transgender ni banyak yg perangai elok. Mmg dorang ada issue ni sejak kecik. Kerja pun elok. Pakaian pun elok ok je.

Ada jugak lah yg transgender jadi sex workers tp that lain cerita lah.

Tapi Sajat ni dia macam saja provoke. Dia punya cara nak attention dia over sangat.
Quote bellaamsar 12-1-2021 12:37 PM
Alhamdulillah. Mengaku jugak kau lelaki ye jat
Quote LostStar 12-1-2021 12:38 PM
akhirnya ko declare gak ko ni pondan.. mantel koyak dah kot agaknya lama x jmp bf... uhuk2
Quote LipasComel 12-1-2021 12:39 PM
Dah keluar Islam kira kafir tau jat, tak layak langsung masuk syurga tau. Kau tinggal taubat je jat. Tak payah ikut kan sangat hawa nafsu berjantina perempuan kau tu. Dunia ni kejap je. Tak lama lagi kiamat, jom la sama2 kita balik pangkal jalan jat.
Quote kiah_mai_pulak 12-1-2021 12:39 PM
alhamdulillah... hikmah jadi mcm ni, finally... muhammad sajjad kamarruzaman mengaku dia dilahirkan sebagai lelaki

terima kasih dan tahniah JAIS

Lihat semua komen(201)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top