Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Limpahan Cinta Di Hati' - Ketua Kultus Dipenjara Lebih 1,000 Tahun Atas Jenayah Seksual

12-1-2021 08:08 AM Komen: 79
Seorang ketua kultus di Turki dipenjara lebih 1,000 tahun atas kesalahan jenayah seksual.

Adnan Oktar ditahan pada Jun 2018 sebagai sebahagian daripada tindakan keras kumpulannya oleh unit jenayah kewangan polis Istanbul.


Kredit foto: AFP

Dia dijatuhi hukuman penjara 1,075 tahun atas beberapa kesalahan jenayah termasuk serangan seksual, penderaan seksual di bawah umur, penipuan dan percubaan pengintipan politik dan ketenteraan, lapor penyiar swasta NTV.

Kira-kira 236 suspek telah diadili dalam kes itu dan 78 di antaranya ditangkap, menurut agensi berita rasmi Anadolu.

Perbicaraan itu memaparkan perincian mengerikan dan tuduhan jenayah seks yang menakutkan.

Oktar memberitahu ketua hakim bahawa dia mempunyai hampir 1,000 teman wanita.

"Terdapat limpahan cinta di hati saya untuk wanita. Cinta adalah kualiti manusia," katanya dalam pendengaran lain pada bulan Oktober.

Oktar pertama kali mendapat perhatian umum pada tahun 1990-an ketika dia menjadi pemimpin mazhab yang terjebak dalam pelbagai skandal seks.

Saluran televisyen dalam taliannya, A9 mula disiarkan pada tahun 2011, dengan mengecam pemimpin agama Turki.

Seorang wanita dalam perbicaraannya, yang hanya dikenali sebagai CC, memberitahu mahkamah bahawa Oktar telah berulang kali melakukan penderaan seksual kepadanya dan wanita lain.

Beberapa wanita yang diperkosanya dipaksa mengambil pil kontraseptif, kata CC kepada mahkamah.

Ditanya mengenai kira-kira 69,000 pil kontraseptif yang dijumpai di rumahnya oleh polis, Oktar mengatakan bahawa ia digunakan untuk merawat masalah kulit dan haid tidak teratur.

Dia juga menolak sebarang kaitan dengan kumpulan yang diketuai oleh pendakwah Islam yang berpangkalan di Amerika Syarikat, Fethullah Gulen, yang dituduh oleh pihak berkuasa Turki melakukan percubaan rampasan kuasa pada tahun 2016.

Oktar adalah pencipta yang menolak teori evolusi Darwin dan telah menulis buku setebal 770 halaman berjudul 'The Atlas of Creation' dengan nama pena, Harun Yahya.


Sumber: Harian Metro


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 79
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 13-1-2021 09:03 PM
Masa bbnu dulu pernah pinjam buku Brian H. Kaye kat psz. Kena pulak masa tu weols belajar boundary layer. Memang seronoklah baca.

[attach]548994[/attach]


Lain-lain Komen

Quote matbad 12-1-2021 08:16 AM
Limpahan cinta tuihh
Quote Acikgomen 12-1-2021 08:32 AM
Ni bukan harun Yahya ke
Quote selipar_hijau 12-1-2021 08:55 AM
Gila sex rupanya
Quote sue_liah 12-1-2021 09:49 AM
muka pun ganas dan mengerun kan

mesti wanita2 tu trauma
Quote Decaffeinated 12-1-2021 09:58 AM
Acikgomen replied at 12-1-2021 08:32 AM
Ni bukan harun Yahya ke

Oktar adalah pencipta yang menolak teori evolusi Darwin dan telah menulis buku setebal 770 halaman berjudul 'The Atlas of Creation' dengan nama pena, Harun Yahya.
Quote Acikgomen 12-1-2021 10:03 AM
Decaffeinated replied at 12-1-2021 09:58 AM
Oktar adalah pencipta yang menolak teori evolusi Darwin dan telah menulis buku setebal 770 halaman ...

Nampak sgt acik baca sekerat je khennnnz
Mamat nih dia semcm genius otaknye
And selalunya org otak genius nih mmg tebal sisi gelap yg menakutkan
Acik ada buku dia tuh
A good book I must say
Quote mamajawie 12-1-2021 10:23 AM
aku xbleh blah ayat limpahan cinta..ckap je la limpahan air mani kan senang..hamjad
Quote Decaffeinated 12-1-2021 11:14 AM
Acikgomen replied at 12-1-2021 10:03 AM
Nampak sgt acik baca sekerat je khennnnz
Mamat nih dia semcm genius otaknye
And selalunya org  ...

Curlast la jugek ko tau nama sebenar harun yahya
Quote Acikgomen 12-1-2021 11:17 AM
Decaffeinated replied at 12-1-2021 11:14 AM
Curlast la jugek ko tau nama sebenar harun yahya

Aku penah polo fb heshe zaman2 2011 dedolu opkos laaa tau
Lama2 tu acik heran pulak apehal jantan neh status makin biol jeh
Semak tulll dah la muka mcm ketua cult
Skali betul ketua cult
Quote Boomibulat 12-1-2021 11:19 AM
Minat jugak dgn buku2 beliau dulu..
Quote imanda 12-1-2021 11:22 AM
Boomibulat replied at 12-1-2021 11:19 AM
Minat jugak dgn buku2 beliau dulu..

buku2 beliau psl.apa?
Quote becir 12-1-2021 11:22 AM
Acikgomen replied at 12-1-2021 11:17 AM
Aku penah polo fb heshe zaman2 2011 dedolu opkos laaa tau
Lama2 tu acik heran pulak apehal j ...

Sib baik acik tak beterusan memfollow..mau agaknya acik dah terbang ke Sana tersungkur kat kaki dak harun ni..
Quote Boomibulat 12-1-2021 11:25 AM

Boleh google..mcm buku agama tp dari perspektif lain..
Quote Acikgomen 12-1-2021 11:50 AM
becir replied at 12-1-2021 11:22 AM
Sib baik acik tak beterusan memfollow..mau agaknya acik dah terbang ke Sana tersungkur kat kaki da ...

Khennnnz
Mesti acik up bio kat socmed mixed marriage katanyeh
Shuben ai org yurop timur ko haderrrrrr
Ujong2 laki kena tangkap, nangis bucu katil
Tu pun kalo mampu nangis, dibuatnye acik yg kojol dulu sbb kena seksa

Imejinasi kemahennnnnnn
Quote tikusmontok 12-1-2021 11:55 AM

ni kira cinta melimpah ruah lah gitu
Quote tikusmontok 12-1-2021 12:00 PM
sue_liah replied at 12-1-2021 09:49 AM
muka pun ganas dan mengerun kan

mesti wanita2 tu trauma

gambar dia ngan @Kurex



















Quote dudaberhias 12-1-2021 12:03 PM
iols pernah baca dokumentari heols dulu...
dia ni la katanya inspired drama hawa islam tu...

nah videonya... yang pasti heolsss kaya yachhh tengok la rumah... mohon harta transfer dulu dekat hawa islam yach sebelum ke dalam


Quote tikusmontok 12-1-2021 12:05 PM
Adnan Oktar calls the women on his TV show his kittens.
Quote dudaberhias 12-1-2021 12:06 PM
Acikgomen replied at 12-1-2021 10:03 AM
Nampak sgt acik baca sekerat je khennnnz
Mamat nih dia semcm genius otaknye
And selalunya org  ...

memang buku dia macam2 ada... ada pasal perubatan.. rahsia quran... sihir... segalanya lah... memang dia ni genius kot acik sebab buku dia tulis pun bukan sembarangan yach... siap boleh masuk sini kot buku2 dia... buku binatang @ wild planet pun hadoo kalau google
kita ni je tak berapa nak genius... hari2 kena cod kek mamasabariah

Lihat semua komen(79)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top