Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Perjanjian Malaysia Dengan Pfizer Dimeterai Hari Ini

11-1-2021 04:12 PM Komen: 20
Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mewakili kerajaan hari ini bagi memeterai perjanjian dengan Pfizer (Malaysia) Sdn Bhd bagi mengeluarkan dan membekalkan vaksin Covid-19 Pfizer di negara ini.


Kredit foto: Time Magazine

Perjanjian itu lanjutan kepada perjanjian 'Binding Heads of Terms' (perjanjian awal untuk mengikat terma) yang ditandatangani pada 24 November lalu.

KKM dalam satu kenyataan memaklumkan perjanjian dimeterai secara maya oleh Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Adham Baba mewakili kerajaan Malaysia dan Pengurus Negara Pfizer (Malaysia dan Brunei) Luksanawan Thangpaibool bagi pihak Pfizer pada jam 10.30 pagi tadi.


Kredit foto: Bernama

Majlis menandatangani perjanjian disaksikan oleh Ketua Pasaran Baru Muncul Asia Pfizer Anil Argilla.

Berucap pada majlis itu Dr Adham berkata, kerajaan Malaysia menghargai sokongan diberi oleh Pfizer dan berharap bekalan vaksin akan tiba di negara ini lebih awal.

Argilla pula berkata, Pfizer komited memastikan bukan sahaja akses kepada vaksin tetapi juga bekerja bersama bagi mengakhiri pandemik.

"Ini merupakan satu langkah ke depan yang memberikan keupayaan untuk mengawal dan juga kemungkinan menamatkan terus penularan pandemik ini di Malaysia," katanya.

Perjanjian dengan Pfizer (Malaysia) Sdn Bhd membabitkan perolehan vaksin sebanyak 12,799,800 dos yang akan dibekalkan mulai penghujung bulan Februari 2021 meliputi peratus populasi penduduk Malaysia dengan dua dos seorang.


Kredit foto: Berita Harian

Perjanjian yang dimeterai pada hari ini untuk fasa pertama dengan penghantaran vaksin ke seluruh negara.

Kerajaan juga bersetuju membuat perolehan bekalan tambahan 12.2 juta dos yang menjadikan jumlah keseluruhan vaksin Pfizer-BioNTech BNT1262b sebanyak 25 juta dos meliputi peratus populasi penduduk Malaysia dan akan diterima sepanjang tahun 2021.


Sumber: Harian Metro


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 20
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote baghal_bortuqal 11-1-2021 10:53 PM
Eh?

Mana pergi mentri procurement vaccine?

Kenapa dia bukan wakil kerajaan Malaysia?


Mulut dia Ritu kemain becok tang vaksin ni.

Lain-lain Komen

Quote watie79 11-1-2021 04:17 PM
alhamdulillah.....cepat2 lah dapat vaksin tu
Quote lifeline 11-1-2021 04:21 PM
aku risau2 lak nk dapatkan vaksin ni
hueeueueheuhe
Quote tumpanglalu74 11-1-2021 04:55 PM
Edited by tumpanglalu74 at 11-1-2021 05:01 PM

The vaccines arent designed to prevent COVID. An FDA Pfizer briefing paper published December 10, 2020, revealed 43 percent more suspected cases of Covid-19 in the vaccinated group than in the placebo group within seven days of vaccination. They will also not end restrictions. Dr. Anthony Fauci of the National Institutes of Health acknowledges that the vaccines may prevent symptoms but will not block spread of the virus, so vaccine recipients will still need to wear masks, practice social distancing and avoid crowds.

https://drtomcowan.com/covid-vaccines-are-medical-experiments-on-humanity/
Quote mbhcsf 11-1-2021 04:58 PM
eh mana AstraZeneca????
Quote Normabaru 11-1-2021 05:01 PM
Ceo pfizer pon xmo amik pfizer.. Apecer? Hehehe
Quote Aerhys 11-1-2021 05:29 PM
tumpanglalu74 replied at 11-1-2021 04:55 PM
The vaccines arent designed to prevent COVID. An FDA Pfizer briefing paper published December 10,  ...

That's a good read. Thank you. I bet we wouldn't find any of these informations in the mainstream medias. Tertarik dgn kenyataan: Moderna tak pernah hasilkan ubat yg berkesan dan diapprove FDA sebelum ini. Syarikat Pfizer pula banyak kes saman kerana ubat2 yg mereka hasilkan sebelum ini bermasalah dan ada yg telah ditarik semula dari pasaran. I guess that's why this time they made sure they won't be held liable for their covid vaccine's adverse events. Will have to dig out more infos about this to confirm.
Quote jalfa 11-1-2021 05:30 PM
Cantikya luksanawan tu....mendunia acik tomyam
Quote TravellingBear 11-1-2021 05:34 PM
eh. hanya utk jadikkan asymptomatic jerrr
Quote CiliPadiSedap 11-1-2021 05:48 PM
tumpanglalu74 replied at 11-1-2021 04:55 PM
The vaccines arent designed to prevent COVID. An FDA Pfizer briefing paper published December 10,  ...

kalau cmtu sex kena pakai kondom lah kan? sebab boleh transmit melalui sexual intercourse



bukan watak utama sista vokuru
Quote tumpanglalu74 11-1-2021 05:50 PM
Edited by tumpanglalu74 at 11-1-2021 05:52 PM
CiliPadiSedap replied at 11-1-2021 05:48 PM
kalau cmtu sex kena pakai kondom lah kan? sebab boleh transmit melalui sexual intercourse

...

Baru tau..

Anyway, ape yang ko merepek ni syetonn?  

Quote tumpanglalu74 11-1-2021 05:55 PM
Edited by tumpanglalu74 at 11-1-2021 05:59 PM
mbhcsf replied at 11-1-2021 04:58 PM
eh mana AstraZeneca????

Mana payah MOU ni sume..  Buad ngabihkan boreh aje.  

Order > Bayor > Unboxing > Masok kampong > Soh berator > Cucok ja teros..

Ape barang nak announce2 agreement ney sume.  Tak glamer..

Untitled.png
Quote sharlenetexas 11-1-2021 05:56 PM
CiliPadiSedap replied at 11-1-2021 05:48 PM
kalau cmtu sex kena pakai kondom lah kan? sebab boleh transmit melalui sexual intercourse

...


[ig]https://www.instagram.com/p/B_zF9BTJfz3/?igshid=1n5lfvd52fw52[/ig]

Quote Aerhys 11-1-2021 06:11 PM
Edited by Aerhys at 11-1-2021 06:13 PM

Found it. Tak adalah susah sangat nak cari info ini.
As of 2009. https://www.justice.gov/opa/pr/justice-department-announces-largest-health-care-fraud-settlement-its-history

Pfizer.png

As of January 31st 2020, Pfizer menduduki carta Top 3 biggest pharmaceutical lawsuits. https://www.pharmaceutical-technology.com/features/biggest-pharmaceutical-lawsuits/

Pfizer1.png

And now they made sure we can't sue them. Sungguh bijak percaturan mereka
[twitter]https://twitter.com/MightyM55070329/status/1346150692134666240?s=20[/twitter]
Quote manjalara_01 11-1-2021 06:12 PM
Ape khabar Bill Gates? Hahaha
Quote manjalara_01 11-1-2021 06:15 PM
Aerhys replied at 11-1-2021 06:11 PM
Found it. Tak adalah susah sangat nak cari info ini.
As of 2009. https://www.justice.gov/opa/pr/jus ...

Terbaik! Terus hilang kemurungan & anxiety...wth!!
Quote tumpanglalu74 11-1-2021 06:32 PM
Aerhys replied at 11-1-2021 05:29 PM
That's a good read. Thank you. I bet we wouldn't find any of these informations in the mainstream  ...

Untitled.png

Kuchiwa la frontliners yang kene injek nanti..  Awal2 Abahcow dah kasi disclaimer kan?  
Quote Itzy 11-1-2021 06:45 PM
Takut nakninjek dengan vaksin ni kalau betul2 tak mencegah. Lagipun vaksin ni ialah kuman virus covid19 yang dilemahkan atau yang tak kuat. Kalau suntik gak tak pasal2 ada virus covid19 dalam badan.
Quote tumpanglalu74 11-1-2021 07:45 PM
Itzy replied at 11-1-2021 06:45 PM
Takut nakninjek dengan vaksin ni kalau betul2 tak mencegah. Lagipun vaksin ni ialah kuman virus covi ...

https://seed177.bitchute.com/yQW8bMcgFwuk/YnGlRpcKmxjU.mp4

Kalo download pon about 39MB je.  So in a nutshell she's telling us what this thing actually is.


Quote mbhcsf 11-1-2021 08:38 PM
Edited by mbhcsf at 11-1-2021 08:40 PM
Itzy replied at 11-1-2021 06:45 PM
Takut nakninjek dengan vaksin ni kalau betul2 tak mencegah. Lagipun vaksin ni ialah kuman virus covi ...

bergantung pada pembecaan you
banyak aje syarikat guna pendekatan lain : mrna technology, yg guna general coronavirus dan kalau rajin membaca u tak akan tertipu pun , just dengan fakta.
jawapan pada persoalan you tu mudah dijawab kalau dah tahu apa tu mrNA , astra zenezca punya cara etc
kalau harap nak tanya org dan org beragenda , kita akan mudah je terpengaruh.

be informed and be clever

jgn mudah assumed.


Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top